Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny zde přítomné…
V poslední době se v mém okolí (jak v práci kolegové, kamarádi v mém okolí i mimo něj i sociální sítě) rozmohl takový nešvar..
Proč si některé ženy myslí, že hraní na pc je pouze pro děti a chlap by měl z toho vyrůst? Však na hraní na pc není nic špatného. Neříkám, aby u toho seděl 24/7, ale podle mého názoru je toto daleko lepší, než chodit do hospody chlastat nebo utrácet peníze na automatech.
Co si o tom myslíte vy? Je to pro vás opravdu dětinské nebo je to v pořádku, když se chlap odreaguje u pc?
Nevidím na tom nic špatného. Mám doma hráče, hraje každý den. Já jsem taky hráčka, takže mi to neva.
Myslím, že spoustě žen vadí, pokud je celá domácnost a děti na nich a chlap nic nedělá a raději hraje.
Jinak mi to přijde jako normální koníček.
To je jako kdyby přišla žena z práce a rovnou si nasadila sluchátka a jala se koukat na telenovely až do hlboké noci, aby si odpočinula z práce a od rodiny.
Manžel by mezitím všechno udělal, vzal děti ven, navařil, uklidil, donesl kávu dámě…a při tom by byl rád, že nechodí paní do hospody..
Jenom by vůbec nechápal, co na těch seriálech vidí…vlastně by ho to malinko štvalo, vlastně dost.
Takže je rozdíl, koukat TV a hrát pc hry hodinku, dvě, tři, a 8 a 10 hodin denně
Pokud u toho kdokoli (žena / muž) nesedí nezdravě dlouho a často, tak na tom nevidím nic problematického.
Jasně, pokud u toho sedí do 3 do rána, pak 2 hodiny před prací a jen přijde z práce ani nepozdraví a už zase paří, tak to je už na diskuzi.
Je to jako s každým koníčkem, kamarádka měla kluka, který jezdil na kole, pořád, kdykoli měl aspoň 15 minut, tak na něj vlezl. S tím se taky nedá žít.
@Setere píše: Více
Sama bych si zahrála. Měla jsem takové dvě oblíbené hry v na konci 90. let a strašně ráda bych si to zahrála, ale už nevím co to bylo.
@jasperka2 uplne nevim můj táta přišel domu šel do hospody pak se vrátil sedl si k tv a to byla celá jeho aktivita kolem domácnosti a nás jako děti oproti tomu můj manžel přijde z práce věnuje se malému jdeme na procházku pak se společně navečeříme jdeme koupat malého a až potom si zaleze na 2-3hodiny k pc tak to mi přijde výrazně lepší
![]()
U nesezdaného bezdětného páru ať si každý ve svém čase dělá, co uzná za vhodné. Že já bych s pařmenem nebyla, není podstatné, prostě raději trávím volno venku, sportem, společnou zábavou. Ale v momentě, kdy jsou doma děti, pokud chce chlap trávit čas tímhle způsobem, očekávala bych i já stejný čas na svůj relax, kdy budu mimo realitu a rodinný život. Taky by se mi líbilo přijít z práce, hodit si sluchátka a 3 hodiny nevnímat svět ![]()
@Anikaa02 píše: Více
Vždyť jasně, ať si dělá kdo co chce, ale adekvátně k situaci, rodinnému stavu, práci, zdraví atd. ![]()
Ty jsi spadl z kama? Článek na web? Chlapi PC hry hrají od 90 let ![]()
V mém okolí to taky pár vztahů řešilo, ale nikdy nebyl problém samotné hraní, problém bylo to, kolik času a peněz do toho šlo - zkrátka se to zvrtlo v to, že chlap byl jako děcko, co dojde ze školy a zapne počítač, večer vypne počítač a jde spát. Společný čas nula, hraní s kamarády priorita. A pokud to dojde do téhle fáze, tak je vlastně jedno, jestli je chlap v hospodě, nebo dřepí u počítače, prostě v tom vztahu a rodině není přítomen.
@Livi92 píše: Více
Tak tak, pak je úplně jedno, jestli jde o hraní na PC, hospodu nebo ležení na gauči. Pokud člověk jede sám na sebe a nezajímá ho společný čas s rodinou, pak je to vždycky problém.
Já znám i pár vztahů, kdy je hráčka holka a chlap prudí, ať tolik nehraje ![]()