Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jarní čtenářské bingo 2025
Pěkný den všem milovníkům čtení!
Je tu jarní čtenářské bingo!
Jarní období bude od 21.3.2025 do 21.6.2025.
Pravidla binga: Do binga se lze zapojit kdykoliv během jara (viz výše) a počítají se knihy přečtené v tomto období. Tato diskuze slouží k jejich nahlašování, sdělování dojmů z přečtených knih, také si můžeme dávat tipy, apod. Já budu evidovat vaše přečtené knihy do tabulky
Jednu kategorii lze nahradit žolíkem.
Témata jarního binga:
Snad se vám budou nová témata líbit. Tak hurá do toho!
Příspěvek upraven 24.03.25 v 20:42
Dík, že jsi to převzala. Hlásím se. Je drak nadpřirozená bytost?
Stačí svatba v epilogu? S věnováním je to myšleno jak? Věnování pro mě nebo stačí takové ty výkřiky autora, že je to pro mojí pratetu…?
@Lama Lama píše: Více
Ano, drak může být považován za nadpřirozenou bytost. Svatbu v epilogu bych také uznala. A věnováním bylo myšleno to, komu autor tu knihu věnuje. Ale určitě může být i věnování pro tebe. ![]()
Děkuji za převzetí binga, že můžeme pokračovat dál.
Hlásím se ![]()
Také bych se ráda přihlásila, jen sí nejsem jistá bodem 2.Dáte mi prosím případný „tip"?
A hlavně přihlásila bych se poprvé, takže úplně nevím co dál, když ty knihy přečtu. Omlouvám se za možná hloupý dotaz. Děkuji. ![]()
@Plmo Pěkný večer,
kniha v tématu 2. je jakákoliv kniha, která má v názvu? Například: Kdo zabil Snížka?, Proč jsme tak naštvané?, Jak…?, Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice?, Čí je to dítě?
Přečtené knihy budeš průběžně psát sem do diskuze a já je budu zapisovat do sdílené tabulky. Až budeš mít vše přečtené, zahlásíš Bingo a na konci období se ozve admin s nabídkou dárečků pro úspěšné čtenáře. ![]()
Pěkný den,
tak já si zapisuji první úlovek a sice do kategorie 3. Kniha od autora, který má iniciály ze stejných písmenem
Romain Rolland - Petr a Lucie
Knihu jsem četla poprvé a moc se mi líbila. Autor má velmi „květnatý“ styl psaní a všechny pocity krásně popsal. I přes tragický závěr příběhu, mohu knihu rozhodně doporučit. ![]()
Kniha začínající na písmeno K
Kniha, jejíž název je zakončen otazníkem
Kniha od autora, který má iniciály ze stejných písmenem
Kniha vydaná v roce 2025 Úsvit sklizně - Suzanne Collins - Moje druhá nejočekávanější novinka tohoto roku. 5. díl Hunger games, tentokrát s Haemitchem ( moje srdcovka), který byl trenér Katnis a Peeta v prvním díle. Vracíme se o dvacetpět let zpět, do jeho hladových her. Moc se mi líbí provázanost na všechny předchozí díly- první i druhé Katnisiny hry, tak i na hry prezidenta Snow. Ten konec mi sebral dech, právě doposloucháno. Asi jsem to ještě úplně nezvládla zpracovat. Z negativ - samotná arena, po čtvrtý, už není ono, je fajn srovnávat, ale je to hodně repetitivní.
Kniha psaná formou deníku
Kniha od autora, který používá pseudonym
Kniha s nadpřirozenou bytostí
Kniha s věnováním
Kniha, ve které se odehrává svatba
Kniha začínající na písmeno K
Kniha, jejíž název je zakončen otazníkem
Kniha od autora, který má iniciály ze stejných písmenem
Kniha vydaná v roce 2025 Úsvit sklizně - Suzanne Collins - Moje druhá nejočekávanější novinka tohoto roku. 5. díl Hunger games, tentokrát s Haemitchem ( moje srdcovka), který byl trenér Katnis a Peeta v prvním díle. Vracíme se o dvacetpět let zpět, do jeho hladových her. Moc se mi líbí provázanost na všechny předchozí díly- první i druhé Katnisiny hry, tak i na hry prezidenta Snow. Ten konec mi sebral dech, právě doposloucháno. Asi jsem to ještě úplně nezvládla zpracovat. Z negativ - samotná arena, po čtvrtý, už není ono, je fajn srovnávat, ale je to hodně repetitivní.
Kniha psaná formou deníku Deník- Anne Frank Asi není třeba představovat- 2. světová válka z pohledu dospívající Anne formou zápisků z jejího života v úkrytu v holandském Amsterodamu. Jedna z mnoha knih, kterou mám na seznamu už dlouho a dokopala jsem se k ní právě díky bingu.
Kniha od autora, který používá pseudonym
Kniha s nadpřirozenou bytostí
Kniha s věnováním
Kniha, ve které se odehrává svatba