Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, prosím o radu. Dnes jsem byla pro výsledky krve. Byl zjištěn PCO. Hodnoty: FSH 10,3; LH 17,7; estradiol 105; AMH 6,7; prolaktin 191. Může mi to prosím někdo vysvětlit? Má někdo podobnou zkušenost? Jaký máte na výsledky názor? Byla mi nabidnuta inseminace
FSH = Folitropin
LH = Lutropin
estradiol, to je asi jasné
AMH: ukazuje, jak moc by žena měla/neměla odkládat mateřství
prolaktin je asi také jasný
Ahoj, bohužel netuším, jaké hodnoty jsou normální… ale zkus napsat semhle : http://www.cenap.cz/ ![]()
Cenap také doporučuji. Díky jejich pomoci se mi podařilo s pco přirozeně otěhotnět. Hodně štěstí ![]()
@Terinka1991 své hodnoty si nepomatuju. Mám PCO syndrom. První syn je z IVF. Ms si chodila jek chtěla a nebo vůbec. Inseminace u mě nepadala v úvahu. Druhý syn je přirozeně počatý. Brala jsem Nosifol před těhotenstvím s druhým synem.
Ahoj holky, tak ja se take hlasim s PCO.. Uzivam Metformin dlouhodobe. Prvni snazeni s Clostilem, bez reakce. Nyni beru Tamoxifen a byli jsme na prvni IUI. Tak jsem zvedava ![]()
Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat… mám také PCOs, několik let beru Duphaston, poslední 3 měsíce jsem brala Clostilbegyt (3-7 DC) a Duphaston (v druhé polovině cyklu), ted mám 3měsíční pauzu. Začínám 2. cyklus bez Clostíku, jen s Duphastonem a Nosifolem. Na kontrole v červenci mi MUDr. řekla, že folikul roste a ovulace by mohla být cca 16 DC. Kolem 16 DC mě začalo pobolívat v podbříšku, jen takový jemný tlak, žádná bolest, spíše pocit jako před menstruací. V den kdy přišla mensturace byla bolest silnější, ale po prášku ustala. Ale po skončení ms se pobolívání vrátilo. Na kotrolu k MUDr. jdu až příští týden, takže budu vědět, ale jsem z toho taková nesvá, proto vás prosím o názory, čím to je?
@jakalm Mohu se prosí zeptat, ke komu jste se v cenapu objednali? Jak to tam chodí? Je to nezisková organizace, je asi tedy možné přijít jen na nějakou konzultaci ke gyn doktorce? Díky moc
Mám také PCO a chtěla bych s někým pořešit.
@kristyna5 Já tam nebyla, řešila jsem to s Dr přes email.. mám to přes celou čr tak dojíždění by bylo náročné:( přes email to bylo taky fajn..napsala jsem vše co jsem potřebovala, vypsala výsledky z krve atd..jejich odpovědi jsou hoooooodně obsáhlé, kde je všecko podrobně vysvětleno a doporučeno co dál.. Jinak ty osobní poradna se platí..netuším kolik..takhle přes email jsem jim posílala dobrovolné příspěvky akorát:)
@jakalm Super! Děkuji za zprávu. Je bezva, že ti pomohli. Určitě také zkusím a uvidím co dál. Gratuluji ke krásnému miminku ![]()
@jakalm Můžu se zeptat, jaké byly jejich rady ve zkratce a za jak dlouho se dostavily výsledky?
Díky!
@kristyna5 pomůžpu určitě.. hlavně psychicky a to je u téhle nemoci hrozně důležitý:)) děkujuu ![]()
@nika.veroni vysvětlili mi hlavně jak to tělo funguje když je zdravé a jak funguje když mám PCO..co se děje..proč se to děje..posílala jsem jim výsledky z vyšetření krve tak to mi popsali proč je mam takový a co to znamená, vysvětlili mi škodlivost hormonů v lécích, poradili mi potravinové doplňky na obnovu cyklu (který jsem neměla žádný) a vysvětlili mi jak poznám ovulaci a tak.. snažili jsme se o mimčo rok a půl, brala jsem i hormony na srovnání cyklu a ovulaci a nic.. psala jsem do cenapu loni v květnu a v červenci jsem otěhotněla. takže výsledky se dostavily hodně brzo:)) kdyžtak mužu email přeposlat do zprávy
@jakalm píše:
@nika.veroni vysvětlili mi hlavně jak to tělo funguje když je zdravé a jak funguje když mám PCO..co se děje..proč se to děje..posílala jsem jim výsledky z vyšetření krve tak to mi popsali proč je mam takový a co to znamená, vysvětlili mi škodlivost hormonů v lécích, poradili mi potravinové doplňky na obnovu cyklu (který jsem neměla žádný) a vysvětlili mi jak poznám ovulaci a tak.. snažili jsme se o mimčo rok a půl, brala jsem i hormony na srovnání cyklu a ovulaci a nic.. psala jsem do cenapu loni v květnu a v červenci jsem otěhotněla. takže výsledky se dostavily hodně brzo:)) kdyžtak mužu email přeposlat do zprávy
To by bylo super! Muzu poprosit?
Na me zatim nic nezabira..clostil..tamoxifen..nic ![]()
Zkousela jsi treba gynex? Premyslim o nem..
Já pokud můžu něco doporučit, tak mám dobré zkušenosti s e-bookem od paní Kateřiny Burešové. Partnerovi se na základě jejich doporučení zlepšil spermiogram.
@jakalm Myslíš, že bych se mohla připomenout s emailem?
Děkuji