Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mamci nemate nekdo zkusenosti s peci o dlouhodobe nemocne dite?potrebovala bych v necem poradit. Dekuju
Nepotrebuji to pro sebe, ale kamaradka ma ted nemocneho syna a asi se bude doma trochu delsi dobu lecit ( jak dlouho nevim) a kamaradka nebude moc chodit do prace, myslite,ze ma narok neco dostat od statu? je takova moznost?
tak ja mam dceru,ma chronicke onemocneni plic,prisli na to hned po porodu,co mi skoncil rodicak,tak jsem zadala o peci o osobu blizkou a na zaklade lekarskeho posudku mi byl priznan ten prispevek na peci.
No já jsem neměla nic, ale možná se to odvíjí od příjmu rodiny.. Jinak co jsem měla bylo to, že jsem měla určité věci zadarmo..
Například jsme jezdily na kontroly přes půlku republiky - leželi jsme i v nemocnicích, takže cesty nám hradily-cestovné
Já mám 8 letou dcerku je v 1.stupni vedena jako dlouhodobě nemocná.
Ivet se pta pro me. Jde o to,ze malemu nasly zhoubnej nador spankove kosti. Tudis jsme furt v nemocnici,dojizdime kolem 150km jak do nemncnice tak i pak na chemosky a injekce. Tudiz nevim jak to financne zvladneme. Uz jsme treti tyden v nemocnici. Do toho malej spatne snasi lecbu,takze si tu jeste pobydeme. A tolik dovolene nemam
proto by me zajimalo zda se da nekde o neco zazadat. Dekuji za rady
grumi-ano žažádat o péči a taky bych zkusila i o cestovné.O Péči se žádá na ůřadu práce-je to podle přijmení.Paní k vám přijde-vypíše nejaké formality o dítěti a pak se to posílá na okres.Vyžádájí si dokumentaci dítěte,pokuď máte doma nějakou dokumentaci-můžete jí to dát. Pak přijde dopis,že se máte dostavit s dítěem k lékaři,já to mám domluvené,že tam nemusím,jelikož Eliška má 1.stupen již od 4 let,ale žádám o to každý rok.Pak budete čekat co přijde od posudkové lékařky.Příspěvek se vyplácí 3 měsíce zpětně. Nějakou dobu to trvá,takže podat co nejdřív.
grumi- a pak se ještě žádá po novém o zvýšení té péče,ale to už vám pooví paní,která se bude o vás starat.
martek- o cestovnym nam rekla detska doktorka,ale uvazujeme i o sanite. No koukam ze je to same litani.na uradu?ale ja jsem stale zamestnana. To nevadh?
grumi-já jsem na mateřské s menším dítětem a příspěvek mám a znám mamky,které chodí i do práce a taky ho mají.Je to asi podle toho jaký ten stupen mají.
Já si myslím, že zaměstnání nevadí… a cestovné se vyřizuje na pojištovně
Ted jsem se ptala manžela proč jsme to neměly my, když jsme měly nemocné dítě a on mi řekl, že tenrkát - 2 roky zpátky se příspěvky na dlouhodobé opatrovnictví nemocného onkolg. dítěte dělalo podle příjmu......
Tak nevím, je potřeba se asi zeptat blíž na uřadech..Bere se to jako léčba dllouhodobá ne nemohoucnost…ale píšu to jen jak to bylo u nás..
A ještě - bud jsou peníze nebo sanitka neni oboje
kvaček-to je nějaké divné-já to žádala v roce 2001 na syna byl veden jako dlohdobě nemocný,měla jsem to 2 roky. A v roce 2008 na dceru-byla prvně vedena jako dloudobě nemocná a v roce 2010 už měla pak napsáno hraniční stupen mentality a ten má dosud…