Péče o pleť

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.3.21 22:07

Péče o pleť

Dobrý den,
chtěla bych se Vás na něco zeptat. Moc Vám chci poděkovat za Vaše odpovědi, které se mi dostaly ohledně studia VŠCHT. Zvážím to. Přihlášek mám víc, ale ta VŠCHT mě láká asi nejvíc. Dřív to byla medicína, ale na to nemám, moc bych prožívala osudy pacientů, což není dobré.
Ale dost tady o tom, jenom ještě jednou děkuji.

Zajímalo by mě toto:
Poslední dobou jsem se začala opravdu starat o pleť a hodně mě to baví. Donutila mě k tomu i rouška.
Nicméně… Máte někdo nějaký návrh, jaký přípravek nebo klidně více přípravků bych měla používat, aby byla pleť zdravá? Před dvěma dny jsem použila depilační krém na chloupky (trápí mě brada, kotlety, pod nosem a stydím se za to) a jsem celá olezlá a udělalo se mi hodně akné. Hrůza :(.
Dělá se mi poměrně dost akné. Používám micelární vodu a noční krém. Spíše mě trápí ty černé tečky a již zmíněné chloupky. Neměl by prosím Vás někdo doporučení, co s tím dělat? Budu ráda za jakýkoliv typ.
Moc Vám děkuji a přeji příjemný zbytek dne.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
25.3.21 22:24

1. na citlivou pleť fakt nemůžeš matlat depilační krém na nohy. Pokud na střední máš takové množství ochlupení - zajdi na gynekologii a nech si udělat hormonální profil. A na ten obličej spálený od té depilace teď nic nedávej, jen to omývej něčím hodně jemným -ne micelání vodou.

2. hele micelární voda je možná na odlíčení, ale pak se musí smývat, pokud ji jen naneseš na tamponek, rozšmrdláš a nic, tak si jen rozšmrlala nečistotu po obličeji a ještě tam necháváš docela agresivní látky co jsou v té micelární vodě. Výrazně lepší bude pořídit si nějakou čistící pěnu či gel na citlivou pleť a tím se čistit, případně se mrknout na to jak funguje dvojiteé čištění.

3. černé tečky jsou zoxidovaný maz a hlavně se nenepokoušej vynípávat a nebo odstraňovat sloupavacímí maskami a jinými celkem agresvními prostředky- ideální na to jsou aha kyseliny. Pořiď si nějaký enzymatický peeling - třeba porcelánovou tvářičku od dr. Havlíka, ta je docela jemná, leč funguje a jednou týdně to po sprše nanes na pleť a nech působit, pak to smyj a obličej něčím hydratuj.

4. na hydrataci chceš věci s kys. hyaurlonovou a glycerinem, na mírnění zánětu věci jako niacinamid, zinek, vitamí C, jojobový olej - když chceš studovat tu chemii, tak začni s aplikovanou biochemií v rámci péč o pleť.

mrkni třeba sem https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
26.3.21 07:29

Na černé tečky mi pomáhá jen moje šikovná kosmetička. A čištění. Micelarni vodu vyhoď, pokud si ji necháš, je nutné ji pak umýt z pokožky, navzdory tomu, co říkají reklamy. Na odličovací používám odličovací olej, dá se jakýkoli, já mám přímo od jedné firmy k tomu určený. A zkus teď pleť čistit namocenymi ovesnymi vločkami. Trošku vloček zalij horkou vodou, udělá to trochu sliz a ten podrážděnou kůži uklidní. Ovesná koupel se doporučuje i pro atopiky, určitě tím nic zkazit nemůžeš.
Edit. A na tu depilaci si porid spíš třeba cukrovou pastu. Nebo pinzetu. Uvědom si, jaké sajrajty jsou v těch Opilkach a podobných kremech, když to rozpustí chlup. To se pak není čemu divit že jsi celá olezlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová