Pečení buchty v mikrovlnce

2081
26.3.12 21:14

Pečení buchty v mikrovlnce

Zdravím všechny,
pořídila jsem si silikonovou formu na koláč od Tupperware a úplně mě uchvátilo pečení koláče v mikrovlnce, hotovo za 6 minut. Chci se jenom zeptat - nevíte někdo, jestli je toto pečení " v pořádku" mám na mysli propečení vajec a ostatních přísad, škodlivost mikrovln a podobně…Máte někdo objektivní informace o škodlivosti/neškodlivosti pečení v mikrovlnce? Nemyslím tím jedna paní povídala, ale třeba někdo pracuje v oboru, který se zabývá mikrovlnami a ví víc…a pečete tak někdo také? Máte někajé recept? Vychytávky? Děkuji moc V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
215
26.3.12 21:30

Tak mikrovlnami se nezabývám. Ale co se týká receptů, tak Tupperware má své vlastní kuchařky a tam je dost receptů nejen na pečení, ale na vše s využitím jejich nádobí (nejen). :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
27.3.12 07:50

Já v mikrovlnce peču, ale jen malou buchtu ve větším hrnku, pro dva ke kafi, když nechci dělat celý plech. Ale jinak k tvým dalším dotazům odpovědi neznám.. :nevim:

Příspěvek upraven 20.06.16 v 09:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
27.3.12 10:04

Maky.p: Jé, nenapsala by jsi recept jak na tu buchtu do hrníčku? Zní to jako rychlovka.. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
24870
27.3.12 10:42

@Wecernice2

Buchta ke kafi pro dva
Do půllitrového hrnku dáme:

• 4 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce cukru
  • 1/2 čaj. lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa ( já dala ořechy místo kakaa)

zamícháme a přidáme:

• 1 vejce
  • 4-5 lžic mléka
  • 3 lžíce oleje

Pořádně zamícháme a dáme do mikrovlnky na plný výkon na 5 minut. Vyklopíme a podáváme např. se šlehačkou 8)

Můj tip, dejte pod hrnek hluboký talíř, poprvé se mi stalo, že těsto stouplo moc rychle a vyteklo ;)

Příspěvek upraven 20.06.16 v 09:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
27.3.12 10:45

Jsi strašně hodná. Hned to dneska večer vyzkouším. To bude přítel valit oči :) 8o

• Citovat
  • Upravit
24870
27.3.12 12:02

Jen to chce trošku vyzkoušet to mlíko a olej. Mlíka dávám tak 4,5 a oleje taky o půl lžíce víc :nevim: A místo hrnku se to dá dát do větší misky, aby to nevyteklo :think: Já ji dělala zatím 2× a vytekla mi jen poprvé :nevim:

Příspěvek upraven 20.06.16 v 09:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vroclav
5.4.12 18:40

Re: mikrovlnka

Mikrovlnka nijak neškodí ani nezpůsobuje rakovinu jak už jsem také zaslechl. Mikrovlna je laicky řečeno zvuk o vysoké frekvenci :) odborně: elektromagnetické vlny o vlnové délce od 1 mm do 10 cm, což odpovídá frekvenci 3 GHz až 300 GHz, jsou to pásma Super high frequency. Princip ohřevu funguje laicky řečeno - když mikrovlna projde molekulou zrychlí její pohyb, rozkmit a tím dojde k ohřevu. Odborně: Mikrovlny o vlnové délce kolem 12 cm mají frekvenci blízkou rezonanční frekvenci některých nesymetrických molekul, hlavně vody. Potraviny, které jíme, obsahují velké množství vody, a navíc mikrovlny nádoby (sklenice, talíře, keramické hrníčky) neohřívají. Na stejném principu funguje i klasická trouba jen je ohřev způsoben jiným elektromagnetickým vlněním(tepelným). Doufám že odpověď je dostačující.

• Citovat
  • Upravit
2081
5.4.12 22:58

Óh, moc moc děkuji, to jsem potřebovala vědět!!!! Díky :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
7.4.12 21:12

Vroclave - vyčerpávající přednáška :) Zkus si ohřát vodu v mikrovlnce, nech ji schladnout a zalij s ni kytku. Asi zas tak neškodná mikrovlnka neni, ale taky ji používám..

Příspěvek upraven 20.06.16 v 09:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rebelinka
15.5.12 11:06

ahojky mne sew to stalo ze mi to vyteklo te se stava :) :) :) :) :) :) :) :)

• Citovat
  • Upravit
rebelinka
15.5.12 11:11

nic se ale nestalo kjinom trochu spinava
:P :P :P :P :P :P :P

• Citovat
  • Upravit
rebelinka

ale vyborne
:) :) :) :) :)

• Citovat
  • Upravit
rebelinka
@rebelinka píše:
ale vyborne :) :) :) :) :)
  • Citovat
  • Upravit
1
19.6.16 20:36

@Maky.p moc dekuju za vas recept :))) kolac je uzasny a mam z nej radost jako mala holka :)) napoprve se mi povedla i mala formicka.. dala jsem dovnitr i tresne, takze mi malinko popraskal tvar, ale je uzasny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí