Pečení pro začátečníky

448
29.9.22 21:25

Pečení pro začátečníky

Dámy zdravím,

prosím, jakou kuchařku byste doporučili někomu, kdo začíná s pečením domácího sladkého? Prosím, ne internetové recepty – já to prostě potřebuju držet v ruce jako knížku :) Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14062
29.9.22 21:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
29.9.22 21:59

Kdybys chtěla takovou tu naši klasiku, jako jsou bábovky, koláče, vánočka, cukroví, lívance, bublanina atp., mohla by se ti líbit Sladké poklady české a moravské kuchyně od Romana Vaňka. Je zpracovaná polopaticky a s fotkami všeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
29.9.22 22:07

Podle mne Nigella Lawson ma celkem blbuvzdorne popisy, jak postupovat. Jen nevim, jak dopadaji ceske preklady. A teda kratim v jejich receptech cukr, ale to skoro vsude. Yotam Ottolenghi a David Lebovitz taky super.

Mirka van Gils za mne ne, zkusila jsem nekolik receptu a proste to nikdy nesedelo (hlavne vysledna konsistence testa).

Z ceskych autoru Chez Lucie, ma skoro mrtvy blog (tam jsou dobre recepty na cheesecakes), ale vydala 2 knihy, za mne pro zacatecniky tuhle: https://www.knihydobrovsky.cz/…ie-269742889

Pokud chcete, pridam francouzske autory, ale ty jsou urcite bez prekladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
29.9.22 22:08
@Sedmnactnulajedna píše:
Kdybys chtěla takovou tu naši klasiku, jako jsou bábovky, koláče, vánočka, cukroví, lívance, bublanina atp., mohla by se ti líbit Sladké poklady české a moravské kuchyně od Romana Vaňka. Je zpracovaná polopaticky a s fotkami všeho.

Souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
30.9.22 11:50

Hezká knížka je taky od loňské vítězky v Peče celá země.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí