Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dámy zdravím,
prosím, jakou kuchařku byste doporučili někomu, kdo začíná s pečením domácího sladkého? Prosím, ne internetové recepty – já to prostě potřebuju držet v ruce jako knížku
Díky.
Kdybys chtěla takovou tu naši klasiku, jako jsou bábovky, koláče, vánočka, cukroví, lívance, bublanina atp., mohla by se ti líbit Sladké poklady české a moravské kuchyně od Romana Vaňka. Je zpracovaná polopaticky a s fotkami všeho.
Podle mne Nigella Lawson ma celkem blbuvzdorne popisy, jak postupovat. Jen nevim, jak dopadaji ceske preklady. A teda kratim v jejich receptech cukr, ale to skoro vsude. Yotam Ottolenghi a David Lebovitz taky super.
Mirka van Gils za mne ne, zkusila jsem nekolik receptu a proste to nikdy nesedelo (hlavne vysledna konsistence testa).
Z ceskych autoru Chez Lucie, ma skoro mrtvy blog (tam jsou dobre recepty na cheesecakes), ale vydala 2 knihy, za mne pro zacatecniky tuhle: https://www.knihydobrovsky.cz/…ie-269742889
Pokud chcete, pridam francouzske autory, ale ty jsou urcite bez prekladu.
@Sedmnactnulajedna píše:
Kdybys chtěla takovou tu naši klasiku, jako jsou bábovky, koláče, vánočka, cukroví, lívance, bublanina atp., mohla by se ti líbit Sladké poklady české a moravské kuchyně od Romana Vaňka. Je zpracovaná polopaticky a s fotkami všeho.
Souhlasim.