Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Milé maminky, mám na vás takovou prosbu. Stíhate neboli máte čas se o sebe pečovat denně? Třeba namalovat se, nalakovat nehty apod. Zajímalo by mě jestli převažuje více takových maminek, nebo těch co na to kašlou..
podle mě by si právě měla každá mamina udělat aspoň chvilku jen pro sebe
![]()
Je tady diskuze na toto tema ktera ma asi 1000 stranek. Uplne ta sama
@misssiska jo, dělám věci, co považuju za důležité a příjemné - ale zrovna nalakované nehty to fakt nejsou.. ![]()
A to já klidne odpovim. Jsem sama s dvema hodne malyma detma. Kdyz se narodila mladsi a doma ani ne dvouletak, tak jsem v sestinedeli byla stastna, ze jsem kazdy den zvladla dvouminutovou sprchu…jinak jsem byla hnusak.
pak jsme si udelali nejakej rezim a ted uz mam kupodivu i cas si obarvit hlavu, nalakovat drapy a hlavnr pecovat o plet, pac mi odcinkalo 30 a prepadla me hruza, ze starnu.
takze jo…urcite i mamy na MD muzou bejt v ramci moznosti kocky. ![]()
@misssiska píše:
Milé maminky, mám na vás takovou prosbu. Stíhate neboli máte čas se o sebe pečovat denně? Třeba namalovat se, nalakovat nehty apod. Zajímalo by mě jestli převažuje více takových maminek, nebo těch co na to kašlou..podle mě by si právě měla každá mamina udělat aspoň chvilku jen pro sebe
![]()
jo pečuju a zrovna teď jsem vytočená, protože jsem si zlomila nehet ![]()
@Terka1603 píše:šestinedělí beru něco jako znovuzrození, takže to jsem byla ráda, že jsem se přestrojila ve čtyři odpoledne z pyžama
A to já klidne odpovim. Jsem sama s dvema hodne malyma detma. Kdyz se narodila mladsi a doma ani ne dvouletak, tak jsem v sestinedeli byla stastna, ze jsem kazdy den zvladla dvouminutovou sprchu…jinak jsem byla hnusak.pak jsme si udelali nejakej rezim a ted uz mam kupodivu i cas si obarvit hlavu, nalakovat drapy a hlavnr pecovat o plet, pac mi odcinkalo 30 a prepadla me hruza, ze starnu.
takze jo…urcite i mamy na MD muzou bejt v ramci moznosti kocky.
@martina.se píše:
@misssiska jo, dělám věci, co považuju za důležité a příjemné - ale zrovna nalakované nehty to fakt nejsou..
Tak nějak, čas na sebe si najdu, ale fakt ho netrávím malováním a lakováním nehtů…
@misssiska maluju se denně, ale to je prostě zvyk, jako čištění zubů, cítím se tak líp. Na lakování nehtů kašlu, místo toho chodím 3× týdně cvičit.
Já stíhám i užitečné věci i lakování nehtů
mám ale jen jedno dítě… a u nás platí že jedno dítě - žádné dítě
je hodný
@Šarlota4 Nemám čas to tady tak projíždět, tak se ptám na to co mě zrovna zajímá. Pokud s tím máš problém tak se nezapojuj
@j.a.n.i1 píše:
Tak nějak, čas na sebe si najdu, ale fakt ho netrávím malováním a lakováním nehtů…
mi ten lak vydrží max den, ztráta času
ale takový relax ve vaně, to je labůžo ![]()
Rezim se ustalil a ted uz vse stiham i se vyspim:D ja bych se nemohla doma na chlapa ani podivat, kdybych byla zanedbana, neupravena. Ja sama se sobe pak hnusim a nemam sebevedomi, kdyz jsem jak strasidlo. Ale co udela makeup a rasenka s hezky upravenymi vlasy… Kazdy chlap mi najednou chce tahat kocar z autobusu ikdyz je nizkopodlazni a fakt to neni potreba
chichi to je k nezaplaceni
@Makronka222 Na to aby mi chlapi nabízeli pomoc s kočárem se nemusím malovat ![]()
@martina.se píše:
mi ten lak vydrží max den, ztráta času![]()
ale takový relax ve vaně, to je labůžo
Co je relax ve vane? To je to, kdyz ti mimino usne, tak si rychle napustis horkou vanou s litrem peny, vlezes tam, udelas aaaach…a z pokoje se ozve hystericke Beeeee…tak zase vylezes? Je to ono? ![]()
Příspěvek upraven 04.03.16 v 14:45
@misssiska píše:
@Šarlota4 Nemám čas to tady tak projíždět, tak se ptám na to co mě zrovna zajímá. Pokud s tím máš problém tak se nezapojuj
Bylo to konstatovani pokud si chtela najit odpoved na svuj dotaz ![]()