Pedagogické minimum

Napsat příspěvek
Velikost písma:
441
28.1.12 16:20

určitě můžeš, ale záleží na prestižnosti školy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
29.1.12 19:17

Cituji ze zákona o ped. pracovnících
Učitel druhého stupně základní školy získává odbornou kvalifikaci vysokoškolským vzděláním získaným studiem v akreditovaném magisterském studijním programu:
d) studijního oboru, který odpovídá charakteru vyučovaného předmětu, a vysokoškolským vzděláním získaným studiem v akreditovaném bakalářském studijním programu v oblasti pedagogických věd zaměřené na přípravu učitelů druhého stupně základní školy, nebo vzděláním v programu celoživotního vzdělávání uskutečňovaném vysokou školou zaměřeném na přípravu učitelů druhého stupně základní školy,

Zvláštnost platná pouze pro jazykáře:
Učitel získává odbornou kvalifikaci vysokoškolským vzděláním získaným studiem v akreditovaném magisterském studijním programu
a) v oblasti pedagogických věd zaměřené na přípravu učitelů cizích jazyků, nebo
b) v oblasti společenských věd zaměřené na cizí jazyky a vysokoškolským vzděláním získaným studiem v akreditovaném bakalářském studijním programu v oblasti pedagogických věd, nebo vzděláním v programu celoživotního vzdělávání uskutečňovaném vysokou školou a zaměřeném na pedagogiku, nebo studiem pedagogiky.

Veškeré výjimky nyní platné - státnice a ped. minimum atd. bych nepřeceňoval. Od roku 2014 by se měl tento zákon striktně dodržovat a nevysokoškoláci budou mít asi smůlu. Nyní je ve školství pouze 3% neaprobovaných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.12 07:47

Pedagogické minimum

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jestli někdo nevíte, co je nutné pro „učení“ v MŠ? Letos maturuji na Střední pedagogické škole, obor pedagogické lyceum a VŠ chci dělat úplně jiného směru, ale dálkově a současně s tím bych chtěla dělat ve školce. Mám zkušenosti z táborů a jsem vedoucí ve skautském oddíle.
Předem děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
6.2.12 07:55

Najdete zakon o pedagogickych pracovnicich a tam je vse uvedeno bstaci pouzit google.
 http://www.msmt.cz/…pracovnicich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
srp
5.5.12 17:42

předškolní a mimoškolní pedagogika

Zdravím,

má prosba zní, chtěla bych učit v mateřské školce, ale mé vzdělání je středoškolské a technického směru, chtěla bych doplnit pedagogické vzdělání formou kombinované výuky......poradíte mi někdo????Děkuji mooooc.

• Citovat
  • Upravit
179
5.5.12 17:49

Můj manžel studoval na VUT v Brně doplňkové pedagogické studium (pracoval jako vychovatel na internátě na střední škole). Je to sice už asi 5let, ale se školou byl spokojený. Byl to jeden z nejkratších a nejlevnějších kurzů. Posílám odkaz na jejich stránky, tak můžeš mrknout.
 http://www.lli.vutbr.cz/…icke-studium

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
5.5.12 17:53

Jé tak teď na to koukám a je to pro lidi s ukončenou VŠ 8o To on ale nemá. Tak jak dorazí domů, tak se ho na to zeptám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
19.5.12 18:50

přidávám se k dotazu, mám VŠ jiného směru než pedag, ale chtěla bych dělat v MŠ, event mateřském centru, máte někdo tip na pedagogické minimum nejlépe dálkové v Praze?díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.12 12:06

Dobrý den, mám dotaz, a pokud by mi někdo dokázal odpovědět, budu velmi vděčná. Velmi bych chtěla učit anglický jazyk, je mi asi jedno jestli jš, zs, nebo ss, ale chtěla bych se mu věnovat. Bohužel, v době kdy jsem se hlásila na vs jsem se na aj nedostala, studovala jsem tedy jiný jazyk. Konkrétně jazyk Ukrajinský, jelikož se otevřel pro druhé kolo. Nyní jsem Mgr., ale stále chci učit angličtinu. Věnovala jsem se jí docela intenzivně, proto se chci zeptat. V případě, že bych si na aj udělala papír, třeba CELTU, která opravnuje ucit, měla bych díky titulu Mgr. na ff požadované ped. minimum, abych mohla učit alespon na zš anglický jazyk? Budu mít papír o tom, že jazyk dokonale zvládám, mám titul Mgr, potřebuji tedy ještě něco víc pro výkon učitelské profese?

Děkuji všem moc za odpověd :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
29.6.12 13:05

Já si myslím, že záleží hodně na řediteli. Bohužel doba je taková, že v některých místech je už „přeučitelováno“. Třeba u nás v Olomouci. Obecně platilo, že do dvou let od nástupu do zaměstnání by měla osoba bez kvalifikace započít studium. Myslím, že diplom z jazyka a pedagogické minimum by mohlo stačit. Pokud se mýlím, tak mě prosím opravte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.6.12 13:54

@Lucinka2012 jak kde a jak na ktere skole…i kdyz jestli chapu dobre tak si studovala pajdak jen jiny jazyk? jestli mas pajdak a udelas si statnici ci jinou zkousku opravnujici k uceni tak nemas co resit a hledej skolu kde jim chybi anglictinar ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.12 14:19

Bohužel nemám pajdák, mám fildu.. mám Mgr. na filozofické fakultě, Ukrajinský jazyk.. chci si teď dodělat papír na aj, a doufám, že bych ji mohla učit. :) V případě potřeby bych si mohla dodělat ped. minimum, ale myslím, že teoreticky bych ho mohla už mít získané, ne?? :) Jasně, záleží na ředitelovi, to chápu, jen bych chtěla mít jistotu, že nedávám několik tisíc za zkoušku z aj, když nebudu moci učit.. :) Jde mi o to „moct“, že neseženu práci je přeci druhá věc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.6.12 14:23

Tak ta zkouska z AJ je dobra vseobecne pro cokoliv co bys chtela delat…ono je to problem…ja kdyz chtela ucit tak jsem potrebovala mit minumum…ja jsem i prislibila ze si dodelam skolu pajdak (VS)…mas na to cas dva roky zacit studovat nebo si dodelat potrebnou kvalifikaci kdyz te prijmou..jenze vzdycky daji prednost tem kdo uz to maji hotovy…no je to nakonec fakt vzdycky o reditelovi jak ti vyjde vstric…obecne…kdyz tu zkousku mit budes…bude se ti ta prace hledat lip nez kdyz budes nekoho presvedcovat ze si ji levou zadni udelas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.12 14:30

Ted mluvíš o té angličtine, a o zkoužce z ní, že ano?? Pořád ale nevím, zda s tím mým vzděláním, Mgr. z jiného jazyka na filde, mám to ped. minimum, nebo si fakt musím dodělat třeba dva roky na pedárně :) Radši bych byla, kdybych věděla zda jsem dostatečně kvalifikovaná, ať pak nehledím, až mi řeknou „ale paní, vždyť ani učit nemůžete“ :lol: Je to složité všechno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
k1l1
25.7.12 09:35

Pedagogické minimum

Dobrý den,

již dlouho chci učit AJ na základní škole. Chtěla jsem se zeptat, jestli lze ještě někde udělat pedagogické minimum. A jestli by to na učení na základní škole stačilo. Jestli s tím máte někdo zkušenosti z´poslední doby a jestli by jste mi dali nějaké návrhy kde nejblíž Oomouce si toto pedagogické minimum udělat. Já sama jsem se pokoušela dostat na VŠ na učitelství AJ ale bohužel jsem se nedostala. Tudíž mám jen střední školu a rok na jazykové škole. Předem děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze