Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim maminky, potrebovala bych poradit. V srpnu mam termin porodu takze za chvili uz budu resit registraci k detskemu lekari. S partnerem ale nejsme sezdani a ja mam hlasene jine trvale bydliste nez muj partner. Tedy nase mimčo bude mit trvale bydliste po mne. Doslechla jsem se, ze musim vybirat detskeho lekare podle trvaleho bydliste ditete (tedy meho) a teprve kdyby me vsichni odmitli mohla bych si najit pediatra v jinem miste. Mne se ale nehodi mit pediatra v miste meho trvaleho bydliste protoze bych to mela z ruky. Netusite prosim jestli je to opravdu nutne nebo se muzeme zaregistrovat i mimo me trvale bydliste? Prinejhorsim si samozrejme trvale bydliste zmenim, ale pokud to nebude nutne tak se vsemu tomu papirovani a meneni adres na vsech moznych mistech rada zatim vyhnu
.
Dekuju moc za vase zkusenosti
.
Asi jak kde, u nas je to fuk ja mam detskou dr na druhem konci mesta. Spis zalezi na ochote toho konkretniho doktora, a nebo at ho jde registrovat muz kdyz tam ma on TP ![]()
Ahoj, já mám trvale bydliště v Ostravě a malá taky, bydlíme v Havířově a pediatra máme taky v Havířově takže to co ti řekli je pěkné blbost ![]()
Někteří pediatři berou jenom děti se spádové oblasti. Jiné ne. Takže to jediný problém který může nastat, že budeš chvíli hledat. Ale je úplně jedno kde pediatra budeš mít. Klidně v jiném městě, na druhé straně republiky pokud tě příjme.
@Verca1808 píše:
Zdravim maminky, potrebovala bych poradit. V srpnu mam termin porodu takze za chvili uz budu resit registraci k detskemu lekari. S partnerem ale nejsme sezdani a ja mam hlasene jine trvale bydliste nez muj partner. Tedy nase mimčo bude mit trvale bydliste po mne. Doslechla jsem se, ze musim vybirat detskeho lekare podle trvaleho bydliste ditete (tedy meho) a teprve kdyby me vsichni odmitli mohla bych si najit pediatra v jinem miste. Mne se ale nehodi mit pediatra v miste meho trvaleho bydliste protoze bych to mela z ruky. Netusite prosim jestli je to opravdu nutne nebo se muzeme zaregistrovat i mimo me trvale bydliste? Prinejhorsim si samozrejme trvale bydliste zmenim, ale pokud to nebude nutne tak se vsemu tomu papirovani a meneni adres na vsech moznych mistech rada zatim vyhnu.
Dekuju moc za vase zkusenosti.
Je jedno, kde máš bydliště. Jde o to, jestli dotyčný pediatr vůbec bere. My máme doktorku pár kroků od domu a je to fakt výhoda.
To bývalo někdy za komunistů ne? Spousta lidí má trvalé bydliště jinde, než opravdu bydlí, pokud má lékař volnou kapacitu vezme vás, pokud nemá volno tak nevezme ani toho co má bydliště v okolí…
Nezáleží na tom, kámoška má trvalák v úplně jiném městě a normálně má pro dítě pediatra tady. Trvaláky bych řekla se řeší až pak u MŠ a ZŠ… ![]()
My máme termín v dubnu, začala jsem hledat v lednu, a už bylo pozdě, všchny lékařky v místě bydliště a okolí nepřijímají nové pacienty,. Takže ne, nemusí být v místě trvalého bydliště
@Verca1808 je to fuk.. Pokud nemáš TP, můžou tě odmítnout, Toť celé ![]()
Není to nijak vázané na místo trvalého bydliště
registr. lékaře můžete mít v něm, nebo zcela jinde
je to na vašem výběru…a taky na volné kapacitě tam, kde se budete ptát
@Verca1808 zrovna dnes jsem si volala v Brně jedne doktorce jestli bere nove novorozeňata, že budu v dubnu rodit. Zajimalo ji akorát jak se bude prcek jmenovat, na bydliště se vůbec neptala. A stejně to má kamarádka u jiné dr v Brně. Bydliště v Brně nemá, a ne fakt kvůli tomu nemá doktora 200km daleko.
@Verca1808 na trvalým bydlišti nezáleží jen musí dr přibírat
s dětma dojíždím 20 km i přesto že doktoři u nás jsou a berou ![]()
My dojizdime a vzdy jsme dojizdeli i v rod. kraji. Mame detskou ve meste, tj. 10 km.
Po pristehovani tady do naseho kraje nas vzala, ze svagrova se primluvila. Jinak ma plno. Uz nezijeme ve meste a dojozdime k ni. Odmitam se ji vzdat. A spadame pod jine mesto, nez ordinuje. U nas v obci je spatna detska. Odchazi od ni. Deti bych tam nedala, prestoze je blizko. A to jsem 5r. nemela auto. Autobusem nebo vlakem jsem dojizdela. Az loni jsem si poridila auto.
Kdyz dcera potrebovala osetrit a operaci slznych kanalku, kdyz byla miminko, tak jsme dojizdeli 100 km. Jeli jsme za odbornikem. Ten ji i operoval v pul roce. Vzdy si doktory vybiram a resim recenze. Vzdalenost mi nezajima.
Dojizdim pres celou prahu. I kdyz detska pod barakem by nas brala vsema deseti. Ale je desna
Není žádná povinnostvybírat pediatra podle místa trvalého bydliště, i u pediatra platí svobodná volba lékaře - jde jen o to, jestli tebou vybraný lékař bude ještě mít volnou kapacitu a bude brát nové pacienty. Odmítnout tě může, když bude mít plno, a budeš muset zkoušet, dokud nenajdeš pediatra, který tě bude moct vzít. Taky by tě mohl odmítnou, kdybys bydlela (fakticky bydlela) tak daleko, že by pro něj nebylo možné konat tzv. návštěvní službu v případě potřeby.
My za lékařem taky dojíždíme do jiného města.