Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@tenneesee píše:
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaký máte názor na uvažování pejsků u obchodu.
Já totiž nad jedním takovým obchodem bydlím a paníčci nám tu uvažují své mazlíky přímo pod okna. Tedy musím říct, že jsou to většinou pejsci co čekat umí. Nicméně např. jedna dáma mi tu den co den uvažuje cca na 30 min svého ne zrovna malého hafana. A on chudák celou tu dobu štěká a štěká. Pekelně se to rozléhá, protože je to mezi barákama. Je to jako bych ho měla u sebe v obýváku
. A skoro úplně pokaždé mi zbudí malou
![]()
![]()
S paní samozřejmě není žádná řeč, je bezohledná i k tomu psovi. A já den co den přemýšlím jestli se s tím vůbec dá něco dělat
Výchovu potřebují oba, panička i pes. Tady platí: Na hrubý pytel, hrubá záplata. Jakmile začne pes hulákat, tak na něj zařvu „TICHO!“, a současně na něj vyliji kýbl studené vody. A tak budu pokračovat, až poliji omylem i „paničku“. (Pokud možno víc než psa.) A když nepomůže voda, pomůže půlka cihly.
Tak na půl hodiny zavři okno ne? Nám dělali pod okny novou silnici, když byl syn miminko…od rána od 7 do takových 16hod kravál. Půl hodina denně? Ale jdi ty! Zavři okno, jdi ven… Trochu ti ty starosti závidím, fakt!
Bohužel s tím nic neuděláš. Přes den je prostě hluk i u nás na vesnici. Já zase musím říct, že větší bordel dělají psi s vyšší výškou stekotu, zpravidla menšího vzrůstu. Ty se o víc boji a více štěkají. Já tedy uvazovani před obchodem nemám ráda, buď jdu se psem nebo nakoupit, ale každého věc. Jinak štěkání je obtěžující, já koriguji na zahradě i vlastního psa, když zahlasi, že někdo jde ok, ale jinak prikazuji ticho. Nemám ráda soustavny stekot, leze to na mozek. Nikdy za to však nemůže pes ani před tím obchodem, on se nerozhodl jít koupit rohlíky že…
@tenneesee píše:
Holky tady se to tak rozléhá, že ani zavřít okna normálně nepomůžeto bych to neřešila. Hafan je docela macek tak si to umíte představit. Uvázaný sice je - u stojanů na kola. Náhubek ale nemívá. To mi tuhle říkal soused, že když si tam někdo chce dát kolo, aby ještě riskoval kousanec.
Bud ráda, že jde jen o psa…
My jsme velké město a tady ted přibily vietnamské večerky a u těch se srocují celý den pochybné existence, vykuřují tam, řvou a kdo bydlí kolem je chudák.
Lidi volají policii a nenadělají nic.
Je prostě taková doba, každý si dělá co chce a nepomůžeš si… ![]()
@free333 píše:
Bud ráda, že jde jen o psa…My jsme velké město a tady ted přibily vietnamské večerky a u těch se srocují celý den pochybné existence, vykuřují tam, řvou a kdo bydlí kolem je chudák.
Je prostě taková doba, každý si dělá co chce a nepomůžeš si…
Jo, to mi něco připomíná, večerku mám také vedle, včetně těch existencí. Ach jo.
Já psiska před obchod uvazuju… Umí čekat, jsou hodní a je to jen na nutně dlouho dobu= 5, 10 minut. Vždycky pak dostanou každý páreček nebo tak, aby jim to nebylo líto… Paní štěká pes, kdyby tam řvalo dítě a vzbudilo malou tak to budete taky řešit?
@Koleník píše:
Výchovu potřebují oba, panička i pes. Tady platí: Na hrubý pytel, hrubá záplata. Jakmile začne pes hulákat, tak na něj zařvu „TICHO!“, a současně na něj vyliji kýbl studené vody. A tak budu pokračovat, až poliji omylem i „paničku“. (Pokud možno víc než psa.) A když nepomůže voda, pomůže půlka cihly.
To je zase názor ![]()
@free333 píše:
Bud ráda, že jde jen o psa…My jsme velké město a tady ted přibily vietnamské večerky a u těch se srocují celý den pochybné existence, vykuřují tam, řvou a kdo bydlí kolem je chudák.
Je prostě taková doba, každý si dělá co chce a nepomůžeš si…
Jo to je taky paráda. Večerku mají v domě u kamarádky, prý už jsou i se sousedy domluvení, kdo tu policii vždy volá, aby nevolali všichni naráz ![]()
Na bezohledné lidi (a je jedno, jestli jsou to pejskaři, rodiče, kutilové nebo bezdomovci) neplatí nic. Já třeba psa uvazuju před večerkou, když si chci cestou na venčení koupit něco malého. Je to minutka a čeká klidně. Kdyby štěkal, bránil v průchodu nebo jinak obtěžoval, ani by mě nenapadlo ho tam nechat. Na větší nákup vyrážím vždy bez něj, čekat u krámu je opruz i pro toho psa ![]()
Příspěvek upraven 19.09.19 v 11:17
@epsice píše:
Já psiska před obchod uvazuju… Umí čekat, jsou hodní a je to jen na nutně dlouho dobu= 5, 10 minut. Vždycky pak dostanou každý páreček nebo tak, aby jim to nebylo líto… Paní štěká pes, kdyby tam řvalo dítě a vzbudilo malou tak to budete taky řešit?To je zase názor
Nebudeme tu ale srovnávat psa s dítětem že? Navíc to dítě tu jistě nebude řvát pravidelně každý den
Chápu že máte své pejsky ráda, to mi toho našeho taky, ale chováme se tak aby nikoho neotravoval, nedej pravidelně.
Příspěvek upraven 19.09.19 v 11:25
@epsice píše:
Paní štěká pes, kdyby tam řvalo dítě a vzbudilo malou tak to budete taky řešit?
Tady je hlavní rozdíl v tom, že pes vydrží bez problémů doma a taky se dá cvičit, aby nestěkal. U mimina jsou s obojím dost problémy ![]()
@VilaAnalka píše:
Nevadi mi, pokud neobtezuji, to znamena pokud celou dobu nestekaji nebo nelezou do cesty. Ano, nekteri lezou do cesty, protoze je nikdo neuvaze a oni stoji primo mezi temi posuvnymi vchodovymi dvermi a cekaji. V Praze jsem uz do nich najizdela kocarem, nebudu kvuli psovi delat manevry.Ted bydlime jinde, psu je mene, pred obchody prakticky nejsou. By me zajimalo, kdybych takhle pred kramem vypustila to nase velky chlupaty zlaticko
Jako sama psa nemám, ale asi by mě teda nenapadlo najíždět kočárem do psa, jen proto, abych nemusela dělat manévry.. ![]()
@tenneesee píše:
Jo to je taky paráda. Večerku mají v domě u kamarádky, prý už jsou i se sousedy domluvení, kdo tu policii vždy volá, aby nevolali všichni naráz
Je to děs…
Ty pejsci v podstatě za to ani nemůžou, to jejich páníčci nejsou schopni jít dvakrát anebo je vycvičit, aby vydrželi před tím krámem…
U nás tedy se lidi i bojí nechávat pejsky před krámem, jedné známé paní vedle v paneláku se stalo, že ji před tescem ukradli kokršpaněla, ale pak se dokonce našel ![]()
@free333 píše:
Je to děs…Ty pejsci v podstatě za to ani nemůžou, to jejich páníčci nejsou schopni jít dvakrát anebo je vycvičit, aby vydrželi před tím krámem…
U nás tedy se lidi i bojí nechávat pejsky před krámem, jedné známé paní vedle v paneláku se stalo, že ji před tescem ukradli kokršpaněla, ale pak se dokonce našel
Uvazování psů u supermarketů by se mělo úředně zákazat. Oni totiž často zvednou nožičku a…vozík je od moče. Což zvláště u velkých psů je vopruz.
@tenneesee píše:
@stinga ale já nechci zakozavat jakýkoliv hluk po celý den. Žiju ve městě, to by šlo asi těžko že? Jen bych byla ráda, kdyby si lidé uvědomili, že mohou svým jednáním zbytečně rušit okolí. Vám by se také jistě nelíbilo, kdyby dejme tomu váš soused den co den zapínal cirkulárku
@Koleník píše: