Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaký máte názor na uvažování pejsků u obchodu.
Já totiž nad jedním takovým obchodem bydlím a paníčci nám tu uvažují své mazlíky přímo pod okna. Tedy musím říct, že jsou to většinou pejsci co čekat umí
. Nicméně např. jedna dáma mi tu den co den uvažuje cca na 30 min svého ne zrovna malého hafana. A on chudák celou tu dobu štěká a štěká. Pekelně se to rozléhá, protože je to mezi barákama. Je to jako bych ho měla u sebe v obýváku
. A skoro úplně pokaždé mi zbudí malou
S paní samozřejmě není žádná řeč, je bezohledná i k tomu psovi. A já den co den přemýšlím jestli se s tím vůbec dá něco dělat ![]()
Ne nedá, noční klid je od 22,00 do 6,00
někdo spí po noční, některé dítě spí v 10.00, některé ve 14,00 - to bys jako řešila jak, že bys zakázala jakýkoli hluk celý den?
Nenaděláš nic. Lidi jsou líní jít dvakrát. Jednou se psem, podruhý na nákup. ![]()
S tím nic neuděláš, leda by ho tam nechala řvát v noci. U nás na sebe spíš psi štěkali, když se jich tam sešlo vic.
Já bych s ní zkusila promluvit, jestli třeba nelze pejska nechat doma, případně přivázat někde za rohem, kde tolik nebude rušit. Přijde mi to bezohledné (spíš vůči tomu psovi, než vám) - pokud už musím se psem do obchodu, tak nákup zfouknu za pět minut a letíme dál, ne? ![]()
@tenneesee pokud to není v noci nenaděláš bohužel nic. Leda, že by psa týrala, což asi ale nedělá. Jinak stékající psi na sídlišti jsou fakt radost. Super situace byla v létě kolem 12 v noci, vyběhne nervózní ratlík stéká jak blázen, bouchnou dveře a za ním vyletí nervózní řvoucí panička… A neopovazujte se panicce říkat něco o nočním klidu a o tom, že vám pes budí dítě. Jo ale když jdou mladí večer z hospody a trochu hlasitěji si povídají baba hned vola policii… Jo holt v ČR je pes víc než člověk. ![]()
@stinga ale já nechci zakozavat jakýkoliv hluk po celý den. Žiju ve městě, to by šlo asi těžko že? Jen bych byla ráda, kdyby si lidé uvědomili, že mohou svým jednáním zbytečně rušit okolí. Vám by se také jistě nelíbilo, kdyby dejme tomu váš soused den co den zapínal cirkulárku ![]()
Noční klid neruší, jestli je přivázaný a má náhubek tak ani nikoho neohrožuje. Takže doporučuji zavřít na tu půl hodinu okna
Bydlím naproti garážím, než ty nervy zavírám okno… Nadruhou stranu naše zlatíčko taky zrovna nesedí celý den s pastelkama u stolu ![]()
@tenneesee píše:
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaký máte názor na uvažování pejsků u obchodu.
Já totiž nad jedním takovým obchodem bydlím a paníčci nám tu uvažují své mazlíky přímo pod okna. Tedy musím říct, že jsou to většinou pejsci co čekat umí. Nicméně např. jedna dáma mi tu den co den uvažuje cca na 30 min svého ne zrovna malého hafana. A on chudák celou tu dobu štěká a štěká. Pekelně se to rozléhá, protože je to mezi barákama. Je to jako bych ho měla u sebe v obýváku
. A skoro úplně pokaždé mi zbudí malou
![]()
![]()
S paní samozřejmě není žádná řeč, je bezohledná i k tomu psovi. A já den co den přemýšlím jestli se s tím vůbec dá něco dělat
Jo to je rajc, nebo rozmaeni coklici co zacnou stekat jakmile vylezou ven pri venceni v 7h o vikendu, majitelum je to u p..le a nebo jeste nahlas mluvi s dalsimi vencicimi..na zabiti
Nutno říct, že sami máme u rodičů pejska, co je trochu temperamentní, ale tak se podle toho taky chováme. Rozhodně by jsme ho nenechali řvát lidem pod okny u obchodu. To s ním jdeme raději zvlášť.
Holky tady se to tak rozléhá, že ani zavřít okna normálně nepomůže
to bych to neřešila. Hafan je docela macek tak si to umíte představit. Uvázaný sice je - u stojanů na kola. Náhubek ale nemívá. To mi tuhle říkal soused, že když si tam někdo chce dát kolo, aby ještě riskoval kousanec.
S bezohlednou paničkou a nevychovanym psem asi těžko něco uděláš, bohužel.
Já teda na nákup občas vezmu psa taky, ale ví že nesmí štěkat nebo dělat bordel. Bohužel, podle mě toto není v psech ale v lidech. Samotnou mě nekončící psí stekot otravuje, tak tím nechci obtěžovat sama.
Nevadi mi, pokud neobtezuji, to znamena pokud celou dobu nestekaji nebo nelezou do cesty. Ano, nekteri lezou do cesty, protoze je nikdo neuvaze a oni stoji primo mezi temi posuvnymi vchodovymi dvermi a cekaji. V Praze jsem uz do nich najizdela kocarem, nebudu kvuli psovi delat manevry. Ted bydlime jinde, psu je mene, pred obchody prakticky nejsou. By me zajimalo, kdybych takhle pred kramem vypustila to nase velky chlupaty zlaticko ![]()