Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@tenneesee píše:
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaký máte názor na uvažování pejsků u obchodu.
Já totiž nad jedním takovým obchodem bydlím a paníčci nám tu uvažují své mazlíky přímo pod okna. Tedy musím říct, že jsou to většinou pejsci co čekat umí. Nicméně např. jedna dáma mi tu den co den uvažuje cca na 30 min svého ne zrovna malého hafana. A on chudák celou tu dobu štěká a štěká. Pekelně se to rozléhá, protože je to mezi barákama. Je to jako bych ho měla u sebe v obýváku
. A skoro úplně pokaždé mi zbudí malou
![]()
![]()
S paní samozřejmě není žádná řeč, je bezohledná i k tomu psovi. A já den co den přemýšlím jestli se s tím vůbec dá něco dělat
Máš dítě, jinak by tě to ani nenapadlo. Se vůbec divím nad Takovym pohoršením. Co ještě by lidi neměli dělat? Bohužel, budeš se s tím potýkat asi celou dobu, co tam budeš bydlet
Taky uvazuju psa před obchodem, ale nákup mám za pár minut hotový, protože pes štěká. Doma ho ale nechat nemůžu, když je sám, vyje a štěká a sousedi si stěžují. To radši ať pět minut štěká před obchodem než hodinu v bytě.
Kdyby měl někdo radu, jak ho to odnaučit, sem s ní.
@pannda píše:
Máš dítě, jinak by tě to ani nenapadlo. Se vůbec divím nad Takovym pohoršením. Co ještě by lidi neměli dělat? Bohužel, budeš se s tím potýkat asi celou dobu, co tam budeš bydlet
Lidi by neměli dělat ještě spoustu věcí
s takovým uvažováním typu budu si dělat co chci a ať mi všichni políbí zadek, by to tu vypadalo fakt krásně. Trochu ohledů nikomu neublíží, ani vám ![]()
@Tamtama Rodiče nechávali psovi puštěnou televizi nebo rádio a v pelíšku jedno dvě nevypraná trička. Pak tam měli u dveří nějakou tu hračku jak z toho musel vydolovat pamlsky, to ho taky celkem zabavilo…po nějakém čase už neměl problém být tam klidně 3 hodinky sám.
Naši sousedi prý měli dřív takový ten el. obojek, ale to bych teda psovi asi nedala.
Je mně líto těch malých vystrašených, co se tam klepou. Nebo uvázaní psi v zimě nebo za deště to je prostě ukázka IQ majitelů
U nás na vesnici taky každou chvilku štěká nějaký pes. Otravuje mě to, ale nenadělám nic
víc mě ser.ou naši posahani sousedi, kteří nechají psa klidně ať se vychcije na chodbě v bytovce a ani se neobtezuji to uklidit, to je teprve chuťovka ![]()
@Kfětoslava píše:
Je mně líto těch malých vystrašených, co se tam klepou. Nebo uvázaní psi v zimě nebo za deště to je prostě ukázka IQ majitelů
Přesně tak, tato paní taky nechápe, že tim trýzní především toho psa, chudák vždycky stažený ocas a štěká na ni jako blázen. Proto v příspěvku píšu že nemají ohled ani k tomu psu ![]()
@juliettee píše:
U nás na vesnici taky každou chvilku štěká nějaký pes. Otravuje mě to, ale nenadělám nicvíc mě ser.ou naši posahani sousedi, kteří nechají psa klidně ať se vychcije na chodbě v bytovce a ani se neobtezuji to uklidit, to je teprve chuťovka
Tak v nasem predchozim bydlisti nechavali sousedi pejsanky v baraku i vykakat ![]()
@Mysticlipstick píše:
Tak v nasem predchozim bydlisti nechavali sousedi pejsanky v baraku i vykakat
Fuj
jako já chápu že se to může stát, ale že to panicci po svých psech ani neuklidí, to nechápu. Neustále tu na chodbě smrdí psí chcanky…no ale když na sousedy někdo vlitnul, tak to nemělo žádný účinek, jim je to asi jedno, hovada ![]()
@nocenka.jalapovita píše:
Jako sama psa nemám, ale asi by mě teda nenapadlo najíždět kočárem do psa, jen proto, abych nemusela dělat manévry..
Jako neomlouvám najizdeni kočárem do kohokoliv jo, ale je fakt, že když někdo uváže hafana velikosti telete tak, že ten stojí ve vchodu, tak se nedivím že se děti nebo i někteří dospělí boji a řeší to takhle.
Psa máme a k obchodu ho nevodime vůbec. Nakoupit se dá i bez toho.
@nocenka.jalapovita píše:nicméně to vypovídá o vztahu ke zvířatum v našem státě ,některé lidi bych v životě nechtěla potkat
Jako sama psa nemám, ale asi by mě teda nenapadlo najíždět kočárem do psa, jen proto, abych nemusela dělat manévry..
@Božislava píše:
Uvazování psů u supermarketů by se mělo úředně zákazat. Oni totiž často zvednou nožičku a…vozík je od moče. Což zvláště u velkých psů je vopruz.
no vida, hned mužeš navrhnout další omezovací zákon…mame jich moc málo
@juliettee píše:
Fujjako já chápu že se to může stát, ale že to panicci po svých psech ani neuklidí, to nechápu. Neustále tu na chodbě smrdí psí chcanky…no ale když na sousedy někdo vlitnul, tak to nemělo žádný účinek, jim je to asi jedno, hovada
Vetsinou to byli psi duchodcu a jim to bylo sumak
a pak dve zlaticka jednech smazek, ty to zas s oblibou ochcavali hned pred vchodem. A ten smrad znam, je priserny, kor kdyz to tam takhle pejsci ochcavaji treba 30 let a venku je 30 stupnu, to je neco neskutecnyho, ale vsichni si hrajou na hrozne cistotny a pak je vochcabej barak, tesne pred barakem, vytah, no hnus
a posledni kapkou jsou ouna ![]()
@Mysticlipstick no tak to vedle nás ti sousedi ani nejsou důchodci, jsou to mladí lidé tak kolem 20ti let bych řekla. Možná i pod 20. Jo a roh u vchodových dveří máme obechcanej taky, a v létě je to fakt super, to bych blila
ho.vna jsme tu naštěstí ještě neměli, to je fakt vrchol nechutnosti už.
@Anna766 píše:
Jako neomlouvám najizdeni kočárem do kohokoliv jo, ale je fakt, že když někdo uváže hafana velikosti telete tak, že ten stojí ve vchodu, tak se nedivím že se děti nebo i někteří dospělí boji a řeší to takhle.
Psa máme a k obchodu ho nevodime vůbec. Nakoupit se dá i bez toho.
Takže když se psa bojím, tak do něj najedu? Já jsem asi z jinýho světa. Primárně za to může majitel, který má za uvázáné / neuvázané zvíře zodpovědnost a asi by měl vědět jak se jeho pejsek bude chovat před obchodem, tak za to přece nebudu ubližovat psovi. Jinak s tebou souhlasím, pes k obchodu nepatří. Třeba se v bdoucnu krom dětských koutků dočkáme i těch psích:D
@juliettee píše:
@Mysticlipstick no tak to vedle nás ti sousedi ani nejsou důchodci, jsou to mladí lidé tak kolem 20ti let bych řekla. Možná i pod 20. Jo a roh u vchodových dveří máme obechcanej taky, a v létě je to fakt super, to bych blilaho.vna jsme tu naštěstí ještě neměli, to je fakt vrchol nechutnosti už.
Tak i za vas doufam abyste po chodbe nemuseli sbirat darecky, to uz si pak clovek prijde jak kdyby bydlel v Chanove ![]()