Pejsek a snědené vajíčko od Kinder Joy

326
19.9.11 11:02

PEJSEK A SNĚDENÉ VAJÍČKO OD KINDER JOY

Ahoj holky,

potřebovala bych radu ohledně našeho pejska - výmarského ohaře. V sobotu navečer snědl polovinu plastového vajíčka od Kinder Joy. :cry: :-?
V neděli ráno několikrát zvracel a dnes ráno také. Dnes ale byli mezi zvratky i částečky krve. Může se mu ten plast v žaludku rozložit nebo je nutné zajet k veterináři?

Zatím to ale nedostal z těla ven. Nevím, jestli ho to tam někde netlačí. Není něco, čím podpořit to, aby mu to z těla vyšlo?

Zatím nejeví žádné známky toho, že by ho něco bolelo. Normálně jí, i stolici má v pořádku. :nevim:

Nemáte s něčím takovým některá z vás zkušenosti?

Děkuji za vaše rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21905
19.9.11 11:05

Jezis pokud zvraci a jeste s krvi,evidentne ma problem.Kdyz vis,ze snedl kus plastu,moc nevim,na co cekas 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
19.9.11 11:05

Okamžitě k veterináři… Plast se mu určitě nijak nerozloží!! Jela bych tedy okamžitě, může mu to dotrhat střeva pokud už to nevyzvracel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
19.9.11 11:09

Nečekala bych, ale známý, který chová psy mi říkal, že psy mají hodně silné kyseliny a že jim rozloží téměř cokoliv. Ten plast je měkký, ale i tak by mu mohl asi ucpat střeva. A proč jsem nejela hned? Protože je pořád takový jako býval, hodně aktivní, živý, normálně jí a stolici má taky v pořádku. Proto jsem se nejdřív ptala, veterináře máme asi 30km daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
19.9.11 11:11

nasi maji krizence jezevcika s nejakym podobnym loveckym plemenem… no ted si nevzpomenu, a ta je uplne hrabla :roll: , sezere na co prijde. zadna hracka ji nevydrzi, sezere ji- tenisaky, plysaky, piskaci hracky,– at je to guma, plast, je ji to jedno, kdyz se to da rozkousat, da se to sezrat. nikdy ji nic nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
19.9.11 11:13

To musí být tedy kynolog na dvě věci. Už jsi viděla, že by trávicí trakt výmara někdy rozložil plast? Nevim na co čekáte, opravdu žasnu nad tím, že je pro tebe rozhodující nějakých blbých 30km ? :roll: 8-o Že se pes chová na první pohled normálně neznamená, že mu nehrozí v horším případě perforace střev z plastových úlomků. Pak se budete divit.

• Citovat
  • Upravit
326
19.9.11 11:16

Já to tu nepsala proto, že jsem čekala nějaké kázání, ale radu. Je to můj pes a tak trpím stejně jako on. Ono jde taky o to, že jsem momentálně doma sama s dvěma dětma a hlídání opravdu žádné nemám. Manžel na druhé straně republiky. Proto jsem tu nejdřív prosila o radu. Našeho pejska mám ráda a určitě bych mu nikdy nechtěla vědomě ublížit. Nikdy jsem se s tímhle nesetkala, tak se omlouvám, že jsem nejdřív psala o radu místo toho, abych sebrala obě děti a psa a jela. :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
19.9.11 11:16

Nas labrador,taky sezral co mohl :roll: nikdy mu nic nebylo,asi bych jednala stejne jako ty,pokud prece mas jen strach tak veterinari brnkni a presne mu rekni co pejsek dela a jak se citi,on ti urcite sam rekne jestli prifrcet nebo ne :wink: :wink:

• Citovat
  • Upravit
17310
19.9.11 11:17

Klid,sebere se a jeďte pokud tam byla krev.On to víčko asi nespolkl celé,ale musel ho rozkousat(náš labík tak nejdřív víčko rozkouše,ale nepolyká ho) a ten hrot ho mohl poranit :think:
Držím palce :palec:

Hafani jsou fakt trotlové,ten náš zase furt žere ponožky :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
19.9.11 11:19
habebe píše:
Ahoj holky,

potřebovala bych radu ohledně našeho pejska - výmarského ohaře. V sobotu navečer snědl polovinu plastového vajíčka od Kinder Joy. :cry: :-?
V neděli ráno několikrát zvracel a dnes ráno také. Dnes ale byli mezi zvratky i částečky krve. Může se mu ten plast v žaludku rozložit nebo je nutné zajet k veterináři?

Zatím to ale nedostal z těla ven. Nevím, jestli ho to tam někde netlačí. Není něco, čím podpořit to, aby mu to z těla vyšlo?

Zatím nejeví žádné známky toho, že by ho něco bolelo. Normálně jí, i stolici má v pořádku. :nevim:

Děkuji za vaše rady

Proboha!! Mazej k veterináři. Víš jak dlouho se plasty rozkládají v přírodě? Může mu to poškodit střeva, někde natrhnout apod. Na nic nečekej a mazej, tohle by snad mělo být samozřejmost a né čekat, až bude krvácet a umírat!!! :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
17310
19.9.11 11:22
Holma píše:
habebe píše:
Ahoj holky,

Děkuji za vaše rady
Proboha!! Mazej k veterináři. Víš jak dlouho se plasty rozkládají v přírodě? Může mu to poškodit střeva, někde natrhnout apod. Na nic nečekej a mazej, tohle by snad mělo být samozřejmost a né čekat, až bude krvácet a umírat!!! :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

Holky,tak se taky trošku uklidněte ne :roll:

jedná se o velké plemeno,říká se že pokud pes něco sežere tak se má počkat az 2 dny zda to vyjde,při zhoršení stavu navštívit veterináře…podle vašeho soudu by jsme jako majitelé velkých plemen mohli u veterináře bydlet :mrgreen:

Takhle zakl.moc nepomůžete ne.To musíte hned každého seřvat,bez toho by jste neměly dobrý den nebo co :wink: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
19.9.11 11:31
Baslerinda píše:
To musí být tedy kynolog na dvě věci. Už jsi viděla, že by trávicí trakt výmara někdy rozložil plast? Nevim na co čekáte, opravdu žasnu nad tím, že je pro tebe rozhodující nějakých blbých 30km ? :roll: 8-o Že se pes chová na první pohled normálně neznamená, že mu nehrozí v horším případě perforace střev z plastových úlomků. Pak se budete divit.

Snad poprve souhlasim s Baslerindou :mrgreen: .Jako taky nechapu na co cekate??Jedna baba povidala,no ja fakt cumim.

• Citovat
  • Upravit
689
19.9.11 11:33

habebe já bych jednala asi jako ty,protože mám doma taky pejska a my by jsme museli být u veterináře každý druhý den,protože když odjedeme tak co najde za trest roztrhá a sežere,zavolala bych doktorovy a on řekne co a jak :palec: přeji hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
19.9.11 11:34

Vereniko,no nezlob se na me,ale pokud pes zvraci krev a vubec zvraci po sezrani nejake veci,tak prece nemuzu cekat :think: .A je uplne fuk,jestli je to male,ci velke plemeno.

• Citovat
  • Upravit
4989
19.9.11 11:35
verenika píše:
Holma píše:
habebe píše:
Ahoj holky,

Děkuji za vaše rady
Proboha!! Mazej k veterináři. Víš jak dlouho se plasty rozkládají v přírodě? Může mu to poškodit střeva, někde natrhnout apod. Na nic nečekej a mazej, tohle by snad mělo být samozřejmost a né čekat, až bude krvácet a umírat!!! :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

Holky,tak se taky trošku uklidněte ne :roll:

jedná se o velké plemeno,říká se že pokud pes něco sežere tak se má počkat az 2 dny zda to vyjde,při zhoršení stavu navštívit veterináře…podle vašeho soudu by jsme jako majitelé velkých plemen mohli u veterináře bydlet :mrgreen:

Takhle zakl.moc nepomůžete ne.To musíte hned každého seřvat,bez toho by jste neměly dobrý den nebo co :wink: :zed:

bych to tak hrozne taky nevidela, to by nasi museli k veterinari xkrat za den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný