Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak jsem dnes utrpěla takový menší šok. Tedy vlastně mi to může být jedno, ale přesto nad tím tak trochu přemýšlím. Totiž dnes jsem viděla pytel psích granulí za více než 1500 korun a na mou otázku, jak dlouho psovi tento pytel vydrží mi bylo řečeno, že záleží na psovi, někdy až tři neděle. Také jsem byla upozorněna na fakt, že toto je ještě ta levnější varianta, nebot´ ty lepší vyjdou přes 2000. Dovolila jsem si na hlas počítat a vyšlo mi, že by tedy takovej dobře živenej pes sežral za měsíc žrádlo za 4000 a že tedy sečtěno a potrženo jeho žrádlo vyjde dráž než krmě pro normálně živené lidské mládě.
Je to samozřejmě každého věc za co utratí své peníze a kdyby si s nimi chtěl dotyčný vytírat pr.el, tak pro mě za mě. Jen mě tak napadlo, jak zvláštní je tenhle svět plný bídy a hladu na straně jedné a blahobytu a zhůvěřilosti na straně druhé.
Nenapsala jsi váhu… ![]()
Jinak já našemu psovi taky kupuji granule za 1500, ale je to 15ti kilový pytel, takže mi to nepřijde tak drahé.
peggy.sl píše:
Nenapsala jsi váhu…
Jinak já našemu psovi taky kupuji granule za 1500, ale je to 15ti kilový pytel, takže mi to nepřijde tak drahé.
jj, 15 kilovej pytel. Ale vzhledem k tomu, že paní říkala, že je to tak na 14 dní až 3 neděle, tak mi to tedy přijde dost.
Kupovali jsme pytel za cca 1500 15 kilo. Pro jednoho psa na mesic (NO), pro dva (jedna mensi NO k tomu) zhruba ty 3 tydny.
Mohla jsem je krmit granulema za 200, ale pak bych nepochybne vydala vic za veterinare…casem.
Vis, tohle proste nemuzes srovnavat, ve svete je bida, ale kvuli tomu nebudu krmit psa odpadkama. Nebo ho radsi vubec nemit?
Lidi delaji daleko horsi zhuverilosti, navic uplne zbytecny. Ty nemas zadny konicky? Kazdy za neco takovyho utraci… Nekdo proste za zvirata ![]()
To játaky koukala, když si sousedka nechala dovážet granule psovi za 1900 15-ti kilový pytel a měl to na chvíli,protože má psa takové telátko
Nám zvěrolékařka doporučila granule buď purina pro plan a nebo hills. Jelikož mám čivavku, tak toho moc nesežere, ale mít třeba vlčáka,tak nevím nevím… Prostě kupovalabych levnější. I tak nekupuji ty drahé, nedávám psovi čistě jen granule… Ale jak říkáš je to každého věc.
No někteří páničkové dopřávájí svým pejskům i víc, než sami sobě. Ale na druhou stranu je zas dobře, že jim takhle dopřejí, než aby jím dávaly zbytky třeba z oběda. A když na to mají, tak proč ne?
eva valoi píše:peggy.sl píše:jj, 15 kilovej pytel. Ale vzhledem k tomu, že paní říkala, že je to tak na 14 dní až 3 neděle, tak mi to tedy přijde dost.
Nenapsala jsi váhu…
Jo, ale podle plemene, je jasny, ze kdyz budes mit obri, ze budes krmit treba 500g denne.
eva valoi píše:peggy.sl píše:jj, 15 kilovej pytel. Ale vzhledem k tomu, že paní říkala, že je to tak na 14 dní až 3 neděle, tak mi to tedy přijde dost.
Nenapsala jsi váhu…
Ono taky záleží o jakého psa se jedná, zda o 10kg či 50kg psa.
My máme doma Novofundlanďana, moc toho nesní, teda snědla by, ale nedostane, vystačí si s málem a i tak váží přes 50kg. Kdyby byla na granulích tak má max. 400g na den, což je 12kg na měsíc.
Granulemi ale nekrmím, krmíme masem. ![]()
asha píše:
Kupovali jsme pytel za cca 1500 15 kilo. Pro jednoho psa na mesic (NO), pro dva (jedna mensi NO k tomu) zhruba ty 3 tydny.
Mohla jsem je krmit granulema za 200, ale pak bych nepochybne vydala vic za veterinare…casem.
Vis, tohle proste nemuzes srovnavat, ve svete je bida, ale kvuli tomu nebudu krmit psa odpadkama. Nebo ho radsi vubec nemit?Lidi delaji daleko horsi zhuverilosti, navic uplne zbytecny. Ty nemas zadny konicky? Kazdy za neco takovyho utraci… Nekdo proste za zvirata
Mně to ale nevadí,jen mě to prostě překvapilo. Samozřejmě může každý utrácet za co chce.
Ale když bych si přepočítala granule co kupuji na 15-ti kilový pytel,tak bych zaplatila necelých 1700
Takže to je nastejno jen mi to nepříjde,když kupuji v malém balení
Ale rozhodně bych psovi nekoupila akci 10-ti kilový pytel za 169,– nebo kolik to bývá… To jsou už takový odpadky…
eva valoi píše:asha píše:Mně to ale nevadí,jen mě to prostě překvapilo. Samozřejmě může každý utrácet za co chce.
Vis, tohle proste nemuzes srovnavat, ve svete je bida, ale kvuli tomu nebudu krmit psa odpadkama. Nebo ho radsi vubec nemit?Lidi delaji daleko horsi zhuverilosti, navic uplne zbytecny. Ty nemas zadny konicky? Kazdy za neco takovyho utraci… Nekdo proste za zvirata
No jo, to chapu. Nic neni dneska zadarmo. Ted uz mame jen sneky a taky jsem koukala, kolik mesicne stoji ![]()
A deti…ty teprve
Zvlast v CR.
Máme za 2 tis. (doporučené veterinářem) a vydrží měsíc, velké plemeno. Když už si pořídím psa, tak s tím, že ho budu kvalitně krmit. Granule ze supermarketu nejsou zrovna kvalitní jídlo. Kdyby mi nic jiného nezbylo (finanční tíseň), tak mu samozřejmě začnu dávat levnější, ale jinak nevidím důvod. Máš jistotu vyvážené stravy, dobrého zažívání, kvalitní srsti, jakous takous lepšího zdraví. Ono je to jako u lidí, taky se snažíš jíst kvalitní jídlo, když můžeš. ![]()
Tak mně to prostě překvapilo z toho důvodu, že když si spočítám, že koupím dejme tomu měsíčně dvě balení mléka hami, nějaké výživy a jogurty, tak mě 10 měsíční dítě vyjde na míň než by mě teoreticky vyšel pes. To mě prostě trochu zarazilo, tot´vše.
eva valoi píše:
Tak mně to prostě překvapilo z toho důvodu, že když si spočítám, že koupím dejme tomu měsíčně dvě balení mléka hami, nějaké výživy a jogurty, tak mě 10 měsíční dítě vyjde na míň než by mě teoreticky vyšel pes. To mě prostě trochu zarazilo, tot´vše.
No jen s tím rozdílem, že pes tě stojí téměř celou dobu stejnou částku. Což dítě určitě ne, se stoupajícím věkem, stoupají i nároky dítěte. ![]()
Nelisa píše:
Máme za 2 tis. (doporučené veterinářem) a vydrží měsíc, velké plemeno. Když už si pořídím psa, tak s tím, že ho budu kvalitně krmit. Granule ze supermarketu nejsou zrovna kvalitní jídlo. Kdyby mi nic jiného nezbylo (finanční tíseň), tak mu samozřejmě začnu dávat levnější, ale jinak nevidím důvod. Máš jistotu vyvážené stravy, dobrého zažívání, kvalitní srsti, jakous takous lepšího zdraví. Ono je to jako u lidí, taky se snažíš jíst kvalitní jídlo, když můžeš.
Presne. Delala jsem v pet-shopu. To byly panecku fronty, kdyz vysly v MFDnes testy granuli… Vsichni chteli znacku Koruna. Nejaky dement vyzkoumal, ze maji nejlepsi pomer kvality a ceny
Vlastne ani to nebyl dement. Ta kvalita cene odpovidala. To uz zalezi, jak se to lidem naserviruje ![]()