Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
girlie sage píše:
Habebe moje uz je klidnejsi, ale taky dokazala spraskat vse moznepravidelne zere kousky pet lahvem protoze neni nic lepsiho podsluncem nez odsroubovavat vicko a ne vzdy ji to stihnu zavcas vzit. preju at to zitra vyjde
![]()
![]()
![]()
![]()
přesně tohle dělá ten náš taky.. ![]()
Tak koukám, že nemáme jediného blázna v polykání čehokoliv.
On je opravdu hrozný, sežere úplně všechno. První co dostal vylízat po synkovi skončil totálně rozkousaným kelímkem. Naštěstí byl papírový. Od té doby mu to dávám vylizovat jen z ruky.
Doufám, že to zítra dopadne a vyjde to ven. Když ne, jedeme ve středu k tomu doktorovi. Už jsem si radši zařídila i hlídání, protože to může být na celý den.
Doktor říkal, že mu budou dělat ultrazvuk a pokud se mu něco nebude zdát, tak prý mu pak dají vypít nějakou tekutinu. Pak ho nechají chvíli v klidu a budou ho rentgenovat každé dvě hodiny. A prý to takhle může být i 3×. Nevím přesně co tím budou sledovat. Doktor říkal, že by nám to pak přesně vysvětlil. Říkal, že v nejhorším mu to budou muset operativně vyndat. Ale prý pokud jí, tak nemá nikde ucpaná nebo podrážděná střeva. Tak že to vypadá dobře, ale víc prý podle ultrazvuku.
Tak uvidíme.
Tomu rtg se říká pasáž,tím se kontroluje zda je ve střevě někde překážka nebo únik(dirka ve střevě
Jak jsem psala,náš blázen žere ponožky.Krade je ze šňury,otevírá si koš na prádlo.Dřív je vyblil,teď mu prochází a sere je
Taky se bojím kdy s emu tam zasekne
Jenže to si můžem dávat sebelepší pozor a stejně si jí vždy někde najde
ne nejsi sama, ona je umelec nejen na divne predmety, ale i na kvanta lidskeho jidla
jednou se ji povedlo sezrat 20 rohliku, vzala to i s igelitakama
jo a co si jeste pamatuju tak sezrala hadr co byl od nejakyho oleje, vypadalo to jaky by s nim nekdo vytrel fritak
![]()
Doufam, ze to vyjde samo a nebudete muset na rentgen
![]()
Tak jen chci informovat všechny, kdo na nás mysleli, jak jsme dnes pochodili. Jelikož obal ven nevyšel, museli jsme dneska na kliniku. Bylo nám řečeno, že plast se prý v těle nerozloží. Dnes ale výjimečně nezvracel a už byl i takový lepší, že tolik neprospal.
Přijeli jsme na kliniku v 13:30. Dělali mu rentgen žaludku a hrtanu. Pak ruční vyšetření lékařem, změření teploty + vypití kontrastní tekutiny. První rentgen s kontrastní tekutinou v 15:00. Dopadl dobře, tekutina postupovala správně žaludkem. Další rentgen v 17:00. Tekutina byla už i v tlustém střevě. ![]()
Zatím se to jeví dobře a prý by ho pan doktor neřezal. Myslí, že by to bylo zbytečné. Ani antibiotika snad zatím ne. Ta kontrastní látka taky zklidňuje a tak by to mělo být dobré. Ale všechno se rozhodne až po zítřejším rentgenu. Tam se zjistí, jestli má ty střeva zcela průchozí a jestli mu to někde neleží v žaludku. Tekutina musí být prý až u konečníku, aby to bylo v pořádku. ![]()
No řeknu vám, den jak víno. Domů jsme dorazili v 18:30. Utahaní já i manžel a Ronny taky, chrní tady jako dřevo
Ale vypadá to, že mu je už líp…
![]()
Tak rentgen dopadl dobře. Prý to snad bude všechno v pořádku. Ale máme ho pořád radši hlídat, kdyby něco, tak hned přijet.
![]()
Ani jsme nijak moc neplatili. Stálo to všechno 950,–. Nejdražší bylo kontrastní vyšetření, to stálo samotné 600,–. Takže spokojenost, hlavně že je Ronny v pořádku.
![]()
Děkuji všem za podporu a rady
![]()
Ahojky, vím že je to hodně pozdní reakce, ale ted moje čivava spolkla takový ten obal od salamu typu junior a i stím kovovym koleckem,… jsem ve stresu jak blazen, veterinarka mi ale rekla ze az po víkendu pokud to nekudy nevyjde ven budeme delat rentgen apodobně ![]()