Peklo v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše:
MYslíte že pečovatel není pro ženský? to zvedání je nejhorší no, jsem malá a pak budu sama tam zvedat ty lidi… sííla … nedá se na to zvyknout??
Jak sama? Ty těžké snad aspoň ve dvou, ne? Jestli se s lidmi rveš sama, tak si ta záda fakt odrovnáš a velmi brzy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
MYslíte že pečovatel není pro ženský? to zvedání je nejhorší no, jsem malá a pak budu sama tam zvedat ty lidi… sííla … nedá se na to zvyknout??
vím o chlapovi, kterej si oddělal tímhle záda a je v invalidním důchodu, mladej kluk, do 30ti let, nevím, jak si chceš zvyknout na zvedání lidí, kteří jsou nemohoucí a ty taháš xx kg, na to prostě fyzicky nemáš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@poiuz no s tím fakt nepočítej, že to dělá víc lidí, určitě sama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Upřímně na oddělení budu brzy sama, a je tam i 145 kg
no já bych to fakt nedělala, až si ty záda odrovnáš, tak co z toho budeš mít?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik Vidíš to a já jsem zvyklá, že se toto dělá minimálně ve dvou… Aspoň jsem se s tím v práci vždy setkala. Nemusely jsme se mít navzájem rády, ale tohle jsme si nedělaly, prostě jsme tu druhou požádaly a ta šla… Jak může někdo vážící třeba 50kg tahat stejně těžkého (kolikrát těžšího) člověka), který nepomůže… I u přebalování, pokud ti lidé byli opravdu nemohoucí, tak byly vždy dvě, prostě u hygieny obecně, u převlékání lůžka… Beru to jako základní slušnost a úctu vůči kolegyním/kolegům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Takže tam jsi sama? Není tam druhá sestra? Nebo pečovatelka? Na celé oddělení? Ve dne? (v noci se teda taky stalo, když byl na oddělení bojový stav, že jsme tam byly samy, ale když bylo potřeba, tak se volalo na jiné odd., kde měli ostatní nařízeno nám jít pomoci)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@poiuz no já bych řekla, že to bude tím, že nejsou lidi, co já vím od známé, tak dělala pečovatelku a přebalovala a otáčela sama
, ten kluk, o kterým jsem psala, to taky dělal sám a že to nebyl žádnej 50kg chudáček , tak je to asi všude jinak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@poiuz píše:
Takže tam jsi sama? Není tam druhá sestra? Nebo pečovatelka? Na celé oddělení? Ve dne? (v noci se teda taky stalo, když byl na oddělení bojový stav, že jsme tam byly samy, ale když bylo potřeba, tak se volalo na jiné odd., kde měli ostatní nařízeno nám jít pomoci)
Přesně tak, i kdyby měl být jeden „pomocník“ na 5 oddělení, tak se mi nezdá, že bys měla polohovat sama. To bych nedělala, nejsem otrok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak to bych nedělala ani náhodou. Za chvíli se totálně odrovnáš, a co si na kom vezmeš? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik Nojo, jenže jak jinak to řešit než tím, že se ozve, že tohle není v pořádku? Minimálně aspoň to, pak je přednas. aný celý kolektiv a snadno se semkne vůči zakladatelce jako novému elementu. Oni si to možná prve myslely i zakladatelčiny kolegyně a postupně si zvykly, zvnitřněly si ten stav, přijali ho jako fakt a postupně se začaly cítit jako hrdinky, které to zvládají (možná i to je důvod zášti vůči zakladatelce, že jim ukazuje, že to tak být nemá, že se tím ničí). Taky je fakt rozdíl přebalovat a otáčet dva lidi, byť se stejnou váhou - jeden už je bezvládný, nemá sílu, neudrží se ani na boku, ač by i chtěl, druhý v sobě sílu má, takže potřebuje pomoci při přetočení, ale dál má sestra/pečovatelka volné ruce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@poiuz no je mi jasný, že pro jednoho člověka je to otročina, já bych to prostě nedělala, to se nedá, s kolegyněma těžko říct, asi jí neřeknou, co proti ní mají a v tomhle ovzduší bych taky pracovat nechtěla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím. Je divný, že všechny. A opravdu je to naprosto bez tvého zavinění? Ale jinak já jsem ten člověk co vše řeší narovinu. Normálně bych se zeptala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
no momentálně tady není moc jiných prací k výběru, hlavně mevím co s tou fyzickou náročností, jsem vyčerpaná totálně ani neuzvednu nikoho..
No, tak jestli nikoho neuzvedneš, tak se nedivím, že tě kolegyně nemaj rádi, protože jseš jim tam prostě k ničemu. ![]()
Taky dělám v soc. služábách a z toho, abych tahala sama ležáky, jsem už vyléčená. Zdraví mám jen jedno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dělají to většinou ženy. Pokud nejsi schopna někoho sama vysadit, polohovat, musíte jít ve dvou. Ale chápu, že říct si o pomoc v takovém kolektivu je těžké. Záda máš jen jedny, nedělej hrdinku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit