Peklo v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuju se trochu vypsat ze svých problémů. Nastává mi v práci trošku peklo a nevím jak z toho venPřevzali jsme s kolegou část práce za naši kolegyni, která odešla. Je to prozatímní stav, uchazeči na její místo chodí, ale zatím nikdo nový nenastoupil. Ta práce je vcelku jednoduchá, proste přijímání objednávek a zadávání je do systému. Jenže je to nad rámec naší práce a narovinu, prostě nestíháme. Koncem minulého tydne si nás zavolal šéf, že si na nás zákazníci stěžují, že neodepisujeme včas na maily, nezvedame telefony apod. a že takhle ta práce nemá vypadat. Sice uznal, že jsme „zaskok“ a že te práce máme hodně, ale vlastně na něm bylo vidět, že ho to nezajímá. To, že zákazník volal v 11 večer nebo v 7 ráno, nebo jsou tací, co schválně volají v poledni pauzu, nebo někteří třeba i o víkendu, nezájem. Trošku mi už ujely nervy a sefovi jsem řekla, že je to práce navíc, že pro mě je primární moje práce za kterou jsem placená a že rozhodně v 11 večer nebudu zvedat nikomu telefon, ať se klidně staví na hlavu (přesně tohle jsem rekla). Jenže je vidět, že to šéf prostě nevzal a v kanceláři je od té doby šíleně dusno. Nepracuje se mi tam takhle dobře a nevím, co s tím
Máš šéfa drzýho jak vopici. Je dobře, že jsi byla asertivní. Kdyby dělal dusno, řekla bych mu, aby brzdil, jinak bude hledat místo jednoho dva nové lidi.
Zároveň bych za práci navíc chtěla zaplatit. Nedáš? Tak si to udělej sám! Buď tvrdá a neustupuj. Lidi si k tobě dovolí jen to, co jim dovolíš ty sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra
Klasická kancelářská práce, jenom bývalá kolegyně si ji často brala I domu, a některé maily odpovídala po večerech apod. Takže si zákazníci zvyklí na full service, jinak u nás platí klasická kancelářská 8h doba.
Problém tu nastává i spíš v tom, že šéf namísto toho, aby prostě zákazníkovi řekl, že tu teď osoba na objednávky není, a proto dochází ke zdržení, se z toho (předpokládám) nějak vymluvil ![]()
Nepomáhají ani zaslané printscreeny zákazníkem se zmeskanymi hovory
Co naplat, že voláme pak zpátky a zas to me zvedne zákazník, to už se neřeší.
Ale máme v kanceláři šíleně dusno.
- Citovat
- Upravit
No já bych mu řekla, že mimo pracovní dobu hovory přesměruju na jeho telefon. A peníze navíc za víc práce máš taky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@jkra
Klasická kancelářská práce, jenom bývalá kolegyně si ji často brala I domu, a některé maily odpovídala po večerech apod. Takže si zákazníci zvyklí na full service, jinak u nás platí klasická kancelářská 8h doba.
Problém tu nastává i spíš v tom, že šéf namísto toho, aby prostě zákazníkovi řekl, že tu teď osoba na objednávky není, a proto dochází ke zdržení, se z toho (předpokládám) nějak vymluvil
Nepomáhají ani zaslané printscreeny zákazníkem se zmeskanymi hovoryCo naplat, že voláme pak zpátky a zas to me zvedne zákazník, to už se neřeší.
Ale máme v kanceláři šíleně dusno.
neberte to, on to sef pochopi. neco za neco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s
Jenže tohle trvá už dva měsíce. Pohovory sice jsou, ale zatim nikoho nepřijali.
Myslíš, že jsem byla moc ostrá? Kromě své práce dělám ještě další práci, za kterou mě neplatí a nehodlám zůstávat v práci až do večera. Dělám co stihnu, prostě vždycky to nejnutnější
Opravdu se nedá stíhat vsechno ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Sany80s
Myslíš, že jsem byla moc ostrá? Kromě své práce dělám ještě další práci, za kterou mě neplatí a nehodlám zůstávat v práci až do večera. Dělám co stihnu, prostě vždycky to nejnutnějšíOpravdu se nedá stíhat vsechno
Vůbec si nebyla moc ostrá a práci, za kterou nedostáváš peníze, bych nedělala vůbec. Co to jako je? Může tam po večerech sedět zadarmo sám a makat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asertivni formulace mohla byt asi slusnejsi, ale jinak souhlas, domu si to netahej. pokud sef prichazi o ksefty, protoze ma malo zamestnancu, mic je na jeho strane. Mobil mas mit sluzebni a po pracovni dobe nahravka v hlasove schrance sdeli, ze zavolame druhy den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Take mam peklo. Vcera po mne sla kolegyne, docela uz trochu sikana… Nenechala jsem se, to se ji nelibilo. Dosla mi trpelivost, zavolala sefce ze jdu domu at me klidne vyhodi, ze tam s ni nebudu. Vsichni o ni vedi ze je to cuza. Nejhorsi je ze tam jsem tyden a ona mi tu praci tak hrozne zhnusila ze uz se mi tam nechce i kdyz s ni na smene nebudu. Mam hrozne uzkosti, takhle jsme si start do nove prace nepredstavovala ![]()
- Citovat
- Upravit
Pokud by me serval sef za to, ze nezvedam telefony v dobe nocniho klidu, asi bych si pomalu ale jiste zacala hledat praci jinde. Popr. pozadala sefa o schuzku s tim, ze chces mit pisemne sepsano, za jakou praci jsi placena a v pripade, ze pozaduje, abys drzela „pohotovost“, tak priplatek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemá šéf ještě někoho nad sebou, komu by šlo stížnost podstoupit? Pokud za práci navíc nejste nijak placeni, vykonávala bych opravdu primárně to, co máš v pracovní smlouvě a za co placená jsi. Asi bych nedokázala být natolik drsná, abych dělala jen svoji práci (koneckonců, chybějící zaměstnanec je „problémem“ zaměstnavatele, nikoli ostatních zaměstnanců), ale zástup nesmí být na její úkor. Klientům bych se omluvila za zhoršené podmínky, ale současně dodala, že je to tím, že kolegyně odešla, vy ji jen zastupujete a řešíte vedle toho i běžnou agendu, která vám byla původně přidělena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Take mam peklo. Vcera po mne sla kolegyne, docela uz trochu sikana… Nenechala jsem se, to se ji nelibilo. Dosla mi trpelivost, zavolala sefce ze jdu domu at me klidne vyhodi, ze tam s ni nebudu. Vsichni o ni vedi ze je to cuza. Nejhorsi je ze tam jsem tyden a ona mi tu praci tak hrozne zhnusila ze uz se mi tam nechce i kdyz s ni na smene nebudu. Mam hrozne uzkosti, takhle jsme si start do nove prace nepredstavovala
Od toho je zkusebni doba..Verim, ze si najdes neco lepsiho a jinde.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Králičice Ja vim, ja doufam ze se mi ten pohled zmeni ale dostala mne pekne, tim jak si nejsem. v.praci jeste jista jak je vse nove tak se ji to pekne povedlo.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Sany80s
Myslíš, že jsem byla moc ostrá? Kromě své práce dělám ještě další práci, za kterou mě neplatí a nehodlám zůstávat v práci až do večera. Dělám co stihnu, prostě vždycky to nejnutnějšíOpravdu se nedá stíhat vsechno
Tohle já chápu, že to nemůžeš stíhat. Ono s etotéž dá říct i jinak. Jako že stíháš to, co se stíhat dá a více už udělat nemůžeš(ne že nechceš).
A co bych vzala ostřeji, tak asi to, že tak dlouho hledáte. Máte v podstatě asi normální pracovní dobu, z toho co jsi popsala asi njijak extra odbornou práci a jedná se o administrativu. Možná jsem získala špatný dojem, tak mě klidně oprav. Ale na takovou práci se i dnes stojí fronty.
Tušíš, kde by na pohovorech mohl být problém?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s
Kolegyně měla na starosti čiste jenom komunikaci se zákazníky. Ve smyslu, že se jí ptali na dostupnost našich výrobků na skladě, případnou dobu doruceni, a zadávala do systému objednávky. Toť vše. Ale je toho hodně, opravdu to vydá na celou pracovní dobu. Zastresovala jak Česko, tak i Slovensko a část Evropy. Jinak to složitá práce není.
Problém může být podle mě v tom, že lidé chtějí bude hodně peněz, nebo management spíš nechce nikde couvnout. Neumí vyjednávat.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Sany80s
Kolegyně měla na starosti čiste jenom komunikaci se zákazníky. Ve smyslu, že se jí ptali na dostupnost našich výrobků na skladě, případnou dobu doruceni, a zadávala do systému objednávky. Toť vše. Ale je toho hodně, opravdu to vydá na celou pracovní dobu. Zastresovala jak Česko, tak i Slovensko a část Evropy. Jinak to složitá práce není.
Problém může být podle mě v tom, že lidé chtějí bude hodně peněz, nebo management spíš nechce nikde couvnout. Neumí vyjednávat.
No hlavně bacha, aby to netrvalo moc dlouho, aby se pak neřeklo, že se to nějak sfoukne i tak a vlastně nikoho nevezmou. Ale chápu, že tohle neovlivnis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit