Učitelka v MŠ, jaká platová třída?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1769
27.6.18 11:43

Učitelka v MŠ, jaká platová třída?

Ahoj, prosím o radu. Nastupuji jako učitelka MŠ. Jsem kvalifikovaná, bez praxe (jen krátce před 20 lety v ŠD, ale bylo to jen na 2 měsíce, takže to se asi nepočítá). Mám nárok na platovou třídu 9, nebo je možné, že mi dají 8 a bude to ze strany zaměstnavatele v pořádku?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21091
27.6.18 12:05

Podle zákona můžeš být obojí. Ptala bych se přímo na MŠMT. http://www.pedagogicka-komora.cz/…gogicke.html?m=1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
27.6.18 12:09

Zařazení do platové třídy je na řediteli - podle katalogu prací.Je možná 8 i 9 - podle vykonávaného zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
27.6.18 12:13

Diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
27.6.18 12:13

Pokud jsi kvalifikovaná, záleží na náplni práce. Pokud budeš tvořit TVP, což by mělo být samozřejmostí, dle zákona bys měla být v 9.PT. Realita je ale mnohdy jiná a ředitelky se snaží navzdory zákonu dávat osmičku. Praxe v tom nehraje roli, praxe se odráží na stupni, ne na třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
27.6.18 12:38

@Kopretinna1 Jasně, to chápu. Šlo mi o to, jestli tu 8 prostě dát můžou, i když jsem kvalifikovaná. Ale asi ano, podle všech vašich příspěvků. Uvidíme, třeba se časem posunu na 9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
27.6.18 12:49
@nini77 píše:
@Kopretinna1 Jasně, to chápu. Šlo mi o to, jestli tu 8 prostě dát můžou, i když jsem kvalifikovaná. Ale asi ano, podle všech vašich příspěvků. Uvidíme, třeba se časem posunu na 9.

S posunem nepočítej. Bude ti naskakovat praxe, ale pochybuju že ti dobrovolně dají víc peněz. Spíš bych se poptala na MŠMT a od ředitelky vyžádala tvoji náplň práce, aby věděli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
27.6.18 13:03

Tak ale praxe mi taky zvedne peníze, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
27.6.18 14:07
@nini77 píše:
Tak ale praxe mi taky zvedne peníze, nebo ne?

No podívej se do toho odkazu, co jsem sem dávala. Praxe se ti počítá automaticky, ale platovou třídu už ti těžko změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
28.6.18 13:23

@nini77, tak dostaneš ke smlouvě pracovní náplň, dle ní můžeš odvodit zařazení do platové třídy. To je dle „nejtěžší“ vykonávané práce… Konečné rozhodnutí je na ředitelce. Učitelky MŠ jsou v 8 ( žádnou neznám) ,9 nebo 10 (vedoucí učitelky) platové třídě. Mezi 8 a 9 třídou je celkem veliký rozdíl. Ohledně praxe, to jsou ty platové stupně, se to zase tak nezvedá… Můžou ti uznat MD, RD atd. až 6 let, dále pokud nemáš vysokoškolské vzdělání a jsi v 9 platové třídě, dva roky z praxe se odčítají… Co ti řekla ředitelka při pohovoru? Ty ses neptala, jaký budeš mít plat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
28.6.18 18:29

Ptala, říkala 8, ale právě všechny co znam a jsou stejně bez praxe jako já, mají 9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
28.6.18 19:32
@nini77 píše:
Ptala, říkala 8, ale právě všechny co znam a jsou stejně bez praxe jako já, mají 9.

Praxe na třídu nemá vliv, ta má vliv na stupeň… A tu náplň práce máš? Tam se dá dost vyčíst… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
28.6.18 19:33

Zatím nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.19 22:11

Dobry den,
Chtela jsem se zeptat, jestli plat 27800 Kc hrubeho je málo nebo moc pro pani učitelku v soukrome MS, Sš vzdělání, 3roky praxe?V tabulce, jestli jsem koukala dobře , je to 9 třída , po 12letech praxe. Nemám ale představu kolik dělá osobni ohodnoceni měsíčně, třeba se na tento plat dostane i učitelka s třemi roky praxe. Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
21.1.19 09:23

Pokud je to v soukromé, tak tam tabulky neplatí a záleží jen na smlouvě. Dej taky pozor jakou budeš mít pracovní dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat