Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@k.a.c.k.a.1 Dekuji
Na tento jsem se divala take od znacky HAMA
Pak jsem vybirala z naaidky znacky BELMIL. Priklonim se tedy spise k batohu
Na penaly jsem se vcera divala asido pul noci, maji takovy vyber
Ty otviraci strany jsou klopy, ze? A myslite, ze postaci 26 uchytu na tuzky, pastelky atpd.? A dcerka miluje koniky, takze musim vybirat i tak abych se priklonila k jejimu navrhu
![]()
Já si myslím, že úplně stačí jednopatrový penál s tou klopou.
Ahoj, obnovuji diskuzi:
Kolikapatrovy? jedno nebou dvou? Třípatrový asi ne, myslím.
A k tomu ten penál, kam se to jen hází, myslím, že se mu říká ETUE, případně jsou tam „zásuvná ouška“ na cca 7 tužek, per plus/mínus? Na pár tužek do „oušek“ a to házecí místo na pastelky, nůžky apod.?
Ještě jsem to moc nezkoumala, tak kde začít? Právě jsem zjistila, že uvnitř těch penálů je „klopa“, je uvnitř penálů u 1, 2 i 3 patrových? Mám pocit, že ta „klopa“ je oboustranná a rozbalovací, není to moc? Mě tedy přijde moc i 3patrový penál.
Omlouvám se za blbý dotazy, ale nikde na netu jsem zatím nenašla ty rozdíly nafocený - otevřený penály zblízka…příp. prosím o odkazy na stránky, kde to bude takhle pěkně nafoceno.
Děkuju všem.
Ahoj moje dcera ( teď třeťačka) měla v první a druhé třídě jednopatrove s klobouk ( ve viď patrovém by se asi ztrácela kde co má)
Teď ve třetí má etue a báze si to tam jak chce, už to radši nekontroluju????syn teď půjde do první a taky dostane asi jednopatrove…
Omlouvám se za chyby, koukám že chytrý telefon si to upravil podle sebe
Co nejvetsi jednopatrovy s klopou, nejlepe koupit v obchode aby jsi videla zpracovani a nebyl forovy s trcicimi nitkami. Penal je jedna z nejopotrebovanejsich veci za ten rok…a u nas nosi do skoly skoro jenom ten penal, proto nemusim resit velikost…
Prvni s nejakym disney obrazkem znicila za prvni rok uplne, ted ma poradny uz 2 roky a drzi.. kupuji ho i druhe, znacku nevim kupuji je v kamenne prodejne.
Nám na předzápisové schůzce říkali, že bohatě stačí jednopatrový penál. Budou potřebovat 10 pastelek, dvě tužky, gumu a zvýrazňovač, později ještě pero.
Ve větším bude mít zmatek, kde co je a nevyužije to, v etui bych se bála, že tužky poláme a bude se v tom pořád přehrabovat, když bude hledat určitou barvičku ![]()
Po zkusenosti jako male myslim, ze ideal by byl nejaky mensi jen na tuzky a psací potreby (guma orezavatko) a pak takovy ten hrabak na pastelky a fixi.
Pro prvňáka penál obyčejný, jednopatrový. Aby se do něj vešla dvě pera, dvě až tři obyčejné tužky, pár pastelek, ořezávátko a guma. Musí být přehledný, všechno na očích - kouknu a vidím. Učitelka nám kdysi kladla na srdce, že nejhorší je, když má prvňák penál s x patry a loví v něm to co zrovna potřebuje, zatímco ostatní už dávno pracují.
Přidávám obrázek, akorát „náplň“ by měla být jiná, podle toho co požaduje škola, tahle mi nepřijde moc vhodná. Dcera měla v penále, to co píšu nahoře.
@Leenvecka píše:
Po zkusenosti jako male myslim, ze ideal by byl nejaky mensi jen na tuzky a psací potreby (guma orezavatko) a pak takovy ten hrabak na pastelky a fixi.
právě mám stejný pocit, ale ne zkušennosti
@Murka píše:
Pro prvňáka penál obyčejný, jednopatrový. Aby se do něj vešla dvě pera, dvě až tři obyčejné tužky, pár pastelek, ořezávátko a guma. Musí být přehledný, všechno na očích - kouknu a vidím. Učitelka nám kdysi kladla na srdce, že nejhorší je, když má prvňák penál s x patry a loví v něm to co zrovna potřebuje, zatímco ostatní už dávno pracují.Přidávám obrázek, akorát „náplň“ by měla být jiná, podle toho co požaduje škola, tahle mi nepřijde moc vhodná. Dcera měla v penále, to co píšu nahoře.
to mě taky napadlo, akorát že záleží na dítěti, že jo, některý stihne, některý ne, některý se na to rovnou vyprdne. myslím, že holčičky budou pečlivější a budou rovnat, alespoň ze začátku
@radulaur píše:
Omlouvám se za chyby, koukám že chytrý telefon si to upravil podle sebe
kdybys věděla, co mě vyrobil můj první dotykáč z úplně první smskou. Adresát mi obratem volal, co jsem tím jako chtěla říct, že mu přišlo něco ve smyslu gag uhouwčrjaskl
dtklsjt dlldld
Nám u prvního dítěte, když šlo do první třídy, učitelka na první schůzce před prázdninami doporučovala, ať pořídíme penál jednopatrový s klopami. Že podle jejích zkušeností tento prvňákům nejvíc vyhovuje - ty patrové je prý zbytečně matou, protože když chtějí nějakou tužku nebo pastelku nebo pero, tak pořád otevírají všechna patra a hledají a zdržuje je to, takže pak nestíhají dělat ty úkoly, zatímco ten s klopami si jen rozevřou před sebe a mají všechno po ruce a jde jim to rychleji. A je fakt, že to dceři taky vyhovovalo, měla takový ještě ve třetí třídě, protože nechtěla jiný typ. Synovi jsme ho pořídili taky a taky je s ním spokojený (a na množství věcí je dostačující).