Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My kupovali vše před Vánoci, celou výbavu do školy - aktovku a k tomu penál, desky, věci na tělocvik. Dcera má narozeniny 13.12., takže jiná možnost nebyla a vlastně s tím i počítala, že od Ježíška dostane věci do školy a i v tom smyslu psala dopis Ježíškovi. Takže jsem jí nechala vybrat, jakou tašku chce, že buď ji dostane k narozeninám, nebo ji přinese Ježíšek. Nakonec si vybrala od TopGalu, pořád se jí líbí, má ve stejném vzoru i penál. Od prosince do září názor nezměnila, pořád se jí líbí ![]()
Milili1 : Taky jsem to tak řešila
Pěkně si ty výdaje udělat během roku a v létě šup na dovču… My teda pořídili tuto aktovku https://www.baagl.cz/…zippy-foxie/ Švagrová mi doporučila tyhle aktovky Zippy. Malá miluje lišky, tak že výběr byl lehký.
Sandřičkaa: Koukala jsem na ty webovky a líbí se mi i ty sety, že by mohla mít malá všechno v jednom designu, jak penál, tak aktovku i ten obal na papučky. A je to opravdu tak lehký a kvalitní? Vůbec jsem o této značce neměla tucha…
Milili1: Já tenkrát taky ne, ale jak to není aktuální, tak se o ty značky člověk ani nezajímá. My už ji máme teď druhý rok a jsem moc spokojená. Je fakt lehoučká a přitom má vypolstrovaný záda a super je ten popruh přes prsa, když mají i cvičení, tak jsem si všimla, že si to zapíná, aby si odlehčila.
@LussyB píše:
Holky na Baaglu mají super aktovky, i my tam vybíraly ale co se týče otázky penálu tak to teď taky řešímpořád nevím jestli jednopatrový, dvou a nebo penál jako volný, po kterém jste sáhly vy?
Klasický jednopatrový. Vlezou se tam pastelky, tužky, pero, guma i krátké pravítko. Do první třídy co nejjednodušší.
Máme koupený jednopatrový, sháněla jsem co nejjednodušší, aby nemusela nic hledat a lovit. Úplně stačí, aby se tam vešlo několik obyčejných tužek, dvě pera (to až později), pastelky, guma, ořezávátko a malé pravítko. Už když šla do první třídy starší dcera, tak nám učitelka kladla na srdce ať nedáváme dětem několika patrové penály, že pak neví honem kde co mají, hledají a nestíhají.