Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, kolik měří vaše šestileté dcery? Budu kupovat postel. Chtěla bych, aby jí zbytečně nezabírala místo v pokoji a tak bych koupila 120×200 a nechala jí zkrátit na 120×175cm. Měla by jí na pět let a pak bych koupila novou. Myslíte, že délka 175cm stačí? Přijde mi zbytečné, aby v roce měla dvoumetrovku, kterou stejně nevyužije. ![]()
V Ikei jsem určitě viděla nějakou délkově nastavitelnou, ale myslím, že 120 na šířku neměla, podle mě byla užší ![]()
Jinak jsem schválně koukla a v 7 letech měl můj bratr 129 cm
Podle mě délka 175cm stačí, dcera má šest a měří 119cm.
(175 cm nemám sni já, tak bych se vlezla taky
)
Moc děkuji. Já měřím 163, takže bych se taky vešla. ![]()
@SussieS píše:
V Ikei jsem určitě viděla nějakou délkově nastavitelnou, ale myslím, že 120 na šířku neměla, podle mě byla užší
Včera jsem jí tam viděla a měla myslím jen 80 na šířku. Já bych pro ní chtěla 120, protože se v noci hodně točí a abychom si k ní mohli lehnout, kdybychom jí četli pohádku.
Syn má v šesti 108 cm. Dcera byla taky prcek, ale v první třídě to dohnala. Vyrostla nám za rok o 13 cm!!!
![]()
Kluci mají postele z Ikei, má 160 na délku (na šířku nevím, ale je trochu užší než normální). Starší kluk bude mít 9 roků a teprve teď uvažujeme o výměně za dospěláckou. Měli k ní matraci, chránič na matrace-vše co postel potřebuje.
Míša
Holky oživuju téma kolik měří važi šestiletý děti. Mám kluka čahouna má 131cm a 30kg ve školce některý děti převyšuje i o hlavu ![]()
Dceři bude šest za pár týdnů a měří 116cm a váží 20 kg ![]()
Taky s ní do školky chodí klučina, co je ohlavu vyšší, než jeho vrstevníci ![]()
@lynč můj kluk měl v 7 letech 140,ve 13 má 185,a to ještě roste.
doufám, že se vejdou do futer, synové jsou všichni dlouháni.
Tak ono je to asi v každé školce.. Ti co mají o celou hlavu výš a pak ti co se dívají na kamaráda jakoby zespodu ![]()
Dneska kluk - předškolák, 6 let donesl fotku dětí a kdybych nevěděla, že jsou to všichni předškoláci věk 6-7 tak bych řekla, že je to míchle snad i se 4 letými..