Prvňáček a školní jídelna

15674
18.6.13 20:58

Prvňáček a školní jídelna

Ahoj. Zajímalo by mě, jakým způsobem prokazují děti ve školní jídelně, že mají zaplacené obědy, a co se děje, když takový „průkaz“ nemají. U nás mají děti kartičky a když je zapomněly, zašly k vedoucí jídelny pro náhradní lísteček. Ode dneška je ale všechno jinak, náhradní lístečky už se vydávat nebudou (děti si je braly až moc často). S touto informací přišla dcera (žádné upozornění) a třídní učitelka mi ji víceméně potvrdila.

Na jednu stranu chápu, že vedoucí má i jinou práci než zapomnětlivcům dávat lístečky, na druhou ale mě děsí představa, že moje dítě bude bez oběda (zaplaceného!) až do odpoledne. Bohužel dcera zapomíná (ztrácí) kartičku příliš často. Zatím ji teda nakonec vždycky našla, ale někdy to trvalo pár dní (které od teď už by byla bez oběda). Další možnost je kupovat stále novou kartičku, ale to by se nám ty obědy pěkně prodražily.

Prosím vás především o vaši zkušenost s prvňáčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26833
18.6.13 21:02

@hkac u nás v jídelně je to jako to bylo u vás - když nemá kartičku, dostane lísteček. Ta paní tam je po celou dobu výdeje obědů v okýnku a taky těch zapomnětlivců je hodně. Dřív to bylo tak, že pokud nemělo dítě doklad o nároku na oběd, tak dostalo alespoň polévku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
18.6.13 21:09

A co takhle průkazku okopírovat (teda jestli to není testné, nepsala jsi jestli je tam fotka, razítko nebo jak vlastně dneska taková průkazka vypadá :nevim: ) a domluvit u učetelek a kuchařek, že dcera bude nosit u sebe jen kopii, ty u sebe budeš mít originál a až kopii zase ztratí nebo někam schová, tak uděláš další kopii
jak to řešit daný den v jídelně nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
18.6.13 21:09

U nás se taky vydávají náhradní lístečky, děti prostě zapomínají. Asi bych se šla pozeptat vedoucí jídelny, vedení školy. Asi takových rodičů bude víc.

• Citovat
  • Upravit
13119
18.6.13 21:11

U nás jsou čipy a kdo zapomene čip, může si dojít pro lísteček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
18.6.13 21:13
@subsomi píše:
A co takhle průkazku okopírovat (teda jestli to není testné, nepsala jsi jestli je tam fotka, razítko nebo jak vlastně dneska taková průkazka vypadá :nevim: ) a domluvit u učetelek a kuchařek, že dcera bude nosit u sebe jen kopii, ty u sebe budeš mít originál a až kopii zase ztratí nebo někam schová, tak uděláš další kopii
jak to řešit daný den v jídelně nevím :nevim:

Kartička má jakýsi kod nebo co, pomocí ní si děti i volí jídlo na další den, tak nevím, jak by to fungovalo s kopií. Ale větší problém je asi to, že těch „daných dní“ je právě asi víc :zed:.

Asi jsem měla spíš položit dotaz, jak naučit dítě neztrácet věci :roll:. Od začátku roku už to bylo několik per, pastelek, oblečení, lahviček na pití, krabiček.. Skoro není dne, kdy by něco někde nezapomněla nebo neztratila. Možná jí pár dnů hladovky jenom prospěje :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.6.13 21:15

Myslím, že to je jen takové bububu na jako reakce na časté zapomínání. Pokud je jich opravdu hodně a v jídelně vedoucí funguje v době vydávání oběda u okénka(jako u nás), pak to může způsobit problém. Určitě si však sotva dovolí nechat dítě bez oběda - aspoň myslím. Je to metoda dost drsná, ale v důsledku by byla hodně účinná. Nebylo by řešení umístit kartičku třeba na klíče nebo někam, aby ji malá neztrácela? To taky není běžné a řešit byste měli v první řadě tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
18.6.13 21:17
@Ariadne píše:
U nás se taky vydávají náhradní lístečky, děti prostě zapomínají. Asi bych se šla pozeptat vedoucí jídelny, vedení školy. Asi takových rodičů bude víc.

Už jsem v kontaktu s třídní učitelkou, je ochotná to zítra zkusit zařídit. Do jídelny určitě budu volat, ale paní vedoucí má úřední hodiny až v době, kdy už toho moc nevyřešíme, ale snad se dovolám dřív. Určitě máme v plánu dceru poslat do ranní družiny, aby měla dost času průkazku najít ještě před vyučováním, nejlíp leží někde v družině :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
18.6.13 21:19

@hkac u nás jsou čipy a vydávaly se taky lístečky, pak se to muselo rychle omezit, protože až 80% dětí nenosilo čipy a chodilo pro lístečky. Jelikož tam byly větší fronty než na jídlo, tak to celkem komplikovalo provoz.
Co dát kartičku do malé peněženky na krk - procvakla bych ji děrovačkou a přidělala kroužkem na klíče, nebo ji přidělat na aktovku. Každý den při odchodu do školy zkontrolovat a poprosit učitelku, aby to dětem připomněla.

• Citovat
  • Upravit
31594
18.6.13 21:20

@hkac co nějakou taštičku na krk, do které průkazku uloží, když jí to bude viset na krku, takto bude jiné než když to po prokázání se strčí třeba do kapsy, z té je to venku hned.
Jinak si myslím, že když bude párkrát bez oběda, tak si pak bude dávat víc bacha, děti se musí poučit na svých vlastních chybách, nejde je ochránit před vším ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.6.13 21:21

@Billi bylas rychlejší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
18.6.13 21:22

Asi ti neporadím, u nás v jídelně paní kuchařka každé jednotlivé dítě zná, ale na to odnaučování zapomínání jsem zvědavá…Už máme za sebou dva járy a zapomíná furt…naposled lístek do kina, do kterého pak nemohl jet!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
18.6.13 21:22

@hanka.br. u nás se takové děti posílají na konec řady - až za družinu a čekají na oběd i 40 minut. Výborný trest :lol: Vyhrožování, že budou bez oběda taky proběhlo, ale je to jen bububu.

• Citovat
  • Upravit
15674
18.6.13 21:27

Holky díky. Dcera taštičku na krk má, nosí v ní i klíč od šatny. Ten je k taštičce přidělaný na kroužky, ale kartička ne, aby ji mohla používat k volbě jídla na další den. Klíče od domu nenosí, naštěstí - páč to bychom měli už posté vyměněný zámek. Na krku taštičku nenosí pořád, doma ji dáváme do kapsičky u aktovky, ale bohužel dost často ji nepřinese domů z družiny.

Dcera je celkově nejedlík a trochu se obávám toho, že když nebude moct na oběd, nebude to pro ni až takový problém. Učitelka radí pro jistotu dát zítra větší svačinu, ale já myslím, že z výchovného hlediska bude lepší to nedělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
18.6.13 21:29

Jak to tak čtu, tak mě napadá, na tu kapsičku na krk s klíčem od šatny, všít dovnitř ještě šnurku, a na to ten kroužek s kartičkou, bude to pak moci vytahovat a volit jídlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí