Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
už nevím, co za vysvědčení, hraček a knížek má dcerka spoustu, přemýšlela jsem o nějaké pěkné počítačové hře… Poradíte? Může být „výuková“ a nebo klasická holčičí, vůbec se v tom nevyznám, máme doma jen hry od čtyřlístku (Fifinka a spol), ty ji moc bavily, ale už je zná nazpaměť.
V klasických pc hrách se taky nevyznám a přijde mi to jako zbytečná „investice“, ale třeba na těchhle stránkách (pokud může na internet) je zdarma spousta holčičích her - vybírá se to podle kategorií typu: oblékací hry, starající se o cokoliv, vaření, různé logické, adventury, malovací,,, jsou tam toho tisíce
.
Záleží, co jí baví
, my hodně prodáváme ty Barbie a potom Horsez 3 ![]()
Adélky - děkuji za odkaz na internet! to určitě využijem, tohle má ráda - zvířátka hlavně
(na internet může… ale zatím jí to tam cvakám já a nenapadají ji lumpačiny a já sedím u ní. Ovšem - jak jsem se právě dočetla v jedné diskuzi - pak to s přibývajícím věkem může být i hustééé
)
Akorát že potřebuju fakticky dar za vysvědčení ![]()
žirafátko - juknu na ty koníky i na ty barbie
díkes!
@Sisi137 píše:
@Zlatuska napadají mě Sim´s
prosímtě napiš mi nějak o čem jsou ty „sims“!!! pořád slyším sims sims, to je nějak odstupňované podle věku, že to hraje i můj osmnáctiletý synovec??? nebo jak?
potřebuju něco vyloženě dětského a jak říkám, jsem totálně mimo. na internetu jsem já pořád a dělám s počítačem, ale nemáme ani playstation ani gameboy a jsem fakt vedle jak křivá jedle.
@Zlatuska není to podle věku-nastěhuješ si lidi do domu a ty pak můžeš ovládat-převlékat, vařit, chodí do práce, do restaurací a tak, vychovávají děti, můžou plnit různé úkoly za které pak dostanou peníze… myslím, že to holky hrají místo panenek ![]()
Já bych simíky pro 8 letou ještě nedoporučovala. Simíci totiž kromě toho že vaří a chodí do práce můžou taky vést „plnohodnotný intimní život“
Na obalu je myslím doporučený věk buď 12 nebo 15 let ![]()
Nuže tedy!!
našla jsem ty „horsez“ a kolem nich ještě další hry… harryho pottera (první čtyři díly), ten Sonic, potom Lovec snů… tak myslím, že „výzo“ vyřešeno ![]()
díky ![]()
na Sims si fakt ještě netroufam…
@Týna K. jak to myslis? Moje holky maji Sims, ted nejakou nejnovejsi a nic nikde neni videt. Zalezou si pod perinu a tam se prevaluji ci co
,ale nic teda videt neni.Ty Sims jsou hezke, museji se starat o rodinu, varit, uklizet, starat se o deti a kdyz se nestaraji, prijde socialka a dite jim vezme.Ale je jich vic a ja se v tom nevyznam
,takze primo jakou pc hru od nich nevim, bych se musela zeptat holek, az prijdou domu.Moje holky zacinaly na uplne snad prvni jejich hre a postupne si kupovaly za kapesne dalsi a dalsi dily a pridavky.
Bezva hry má Špidla
http://www.spidla.cz/
my jich máme asi 30, jsou určeny od 3 - 99 let, hrajeme je celá rodina a ještě mezi sebou závodíme, kdo má lepší skóre, určitě by se dala vybrat pro holku.
ANo v SIMSech můžou mít Sims sex (jsou pod dekou a lítají nad nimi srdíčka), ale to snad není v osmi letech nic šokujícího?
@Jaruna já naposledy hrála the Sims 3, je to pár let zpátky a ani nevim, jestli je teď nějaká novější verze… přijde mi, že pro 8 letou to ještě není, je to sice taková oddechovka, ale stejně… mám 7letou ségru a ta je hrát nechtěla… bavilo jí to chvilku, ale dům jsme jí stavěli my.. měla naučených pár věcí které se simíky dělala a to bylo celé, takže jí to brzo omrzelo… aby se ten simík nějak rozvíjel a třeba se učil, kariérně rostl a vydělával peníze tak je potřeba se o něj fakt starat… a podle mě je 8 let málo… ale to je čistě můj názor a taky to beru podle ségry, ta na to v těch 7 byla ještě prostě malá ![]()