Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nevíte někdo prosím,jestli existuje penál, do jakého se vejde 20 cm pravítko. Nebo spíš, jak to dělají prvňáčkové s tím pravítkem,když se jim do penálu nevejde.
@Hrozina píše:
Prvňáček pravítko nepotřebuje.
U nás ho taky nikdo nevyžadoval.
Syn jde teda do PT ale s prvni tridou jsou pomucky skoro stejne. Pravitko ma mit 15cm a do pouzdra se nam vejde bez problemu.
Mame predepsane pravitko 15cm a to se nam vejde.2o cm bych dala zvlast nebo do takoveho toho valcoveho penalu
Vím, že normálně bývá předepsané 15 cm a někde v 1. třídě vůhec. Ano, my v 1. třídě máme napsané 20 cm právítko, proto se ptám, kam s ním. Máme jiný typ školy.
A k čemu ho používají? Mě by to fakt zajímalo-my jsme pořád uvolňovali ruku, psali do písanek a sešitů, ale nedokážu si vybavit nic, k čemu by potř.pravítko.
@Mata132 @Mata132 syn ma studentsky penal s deseti gumickama na tuzky a psaci potřeby a pak jednu kapsicku na pastelky, gumu, nuzky, strouhatko a vse potrebne. Pravitko 15cm ma v te kapsicce nahore na zip. Ale 20cm pravitko se do te velke kapsicky vleze.
Příspěvek upraven 15.08.18 v 23:00
@Mata132 píše:
Nevíte někdo prosím,jestli existuje penál, do jakého se vejde 20 cm pravítko. Nebo spíš, jak to dělají prvňáčkové s tím pravítkem,když se jim do penálu nevejde.
Ahoj, dceři se také do penálu nevejde (jen kratší), bude ho nechávat asi volně v kufříku (teprve teď bude předškolák).
@Hrozina píše:
Prvňáček pravítko nepotřebuje.
U nás je 20 cm pravítko požadováno již pro předškoláka.
@vjerunqa píše:
U nás je 20 cm pravítko požadováno již pro předškoláka.
Ale na co, co s ním dělají? Mě by to fakt zajímalo.
My jsme koupili pouzdro a pravítko v něm bylo. Kolik cm nevím, ale je tam určitě, dcera k němu přidává fix na tabulku.
@Hrozina píše:
Ale na co, co s ním dělají? Mě by to fakt zajímalo.
to by mě teda taky zajímalo ![]()
Koupila bych takový ten kulatý hrabák… když si vzpomenu na sebe a penál, tak to byla vždycky katastrofa a stejně jsem ta měla všechny věci poházené a nedávala to do těch gumiček.
Takže kluk měl už do školky hrabák a zůstal mu stále a je to nejlepší. Má tedy i jednopatrový penál, ale věci v tom jsou stejně poházené, tak jak tomu bylo u mě.