Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To jsou věci, co mají být vyřešené před otěhotněním a otěhotnění má být zase vyřešeno až po svatbě…těžce sis naběhla, že jsi to pořadí změnila. On má teď velmi volné ruce a může s tebou manipulovat, jak chce…včetně rozchodu, když se mu tvé návrhy nebudou líbit. Opravdu to v mnoha rodinách vypadá tak, že se dají všechny peníze na jednu hromadu, bez ohledu na to, kolik kdo vydělá a pak se platí, co je potřeba a šetří se společně. U manželů, pokud nemají nějak rozdělené majetky v předmanželské smlouvě, jdou pak i ty úspory napůl, pokud by došlo k rozvodu…ty půjdeš takto s holým zad.kem ![]()
@Anonymní píše:
Tak já nevím nokaždopádně si dávám mateřskou na 3 roky takže pokud to už je schválené tak stejně budu mít stejně peníze jak na mateřské tak na RD.. -_- jinak ohledně peněz bych mu nelhala, jednak sám ví kolik to teď děla a za další by to byla blbost
mám pocit ze mu to furt nedochází, ze hlavně on bude hlava rodiny v tomhle..Achjo čím víc nad tím přemýšlím tím víc bych sla do práce za rok
:////
To bych mu hodne rychle vysvetlila..
Kam on jako cpe teda penize z jeho vyplaty? No ty blaho, to by mi zkusil rict chlap jednou..
A dite mas zivit taky jenom ty, jo?
To tam rovnou nemusi byt vubec, a jeste usetris.. Pfuj s nim.
![]()
@truelly nevím jsem z rozvedené rodiny takže pro mě je svatba úplně tabu
… každopádně rozchodu se zas nijak takhle nebojim, nemám ho jistého tak to nemyslím, ale vím ze vždy se dokážu postarat… jen nevím jak vyřešit aby to vše bylo v pohodě ale asi to dáme na tu jednu hromadu…:))
Tohle ale mate mit vyreseny davno pred ditetem :/ pak kazda treti rodina nema mesicne vyjit s penezma, kdyz ani nedokazi spolecne hospodarit. A kdyz se nejste schopni domluvit ani v mesici. Tak jak muzete fungovat s delsim planovanim. Treba co bude za 5-10 let. Spolecny setreni treba na nove auto apod.
Ahoj. Ať tvůj přítel schovává účtenky za jídlo, zapisujte si výdaje. Myslím si, že platíš víc než on a asi máš i nižší příjem. Normální je, když se všechno platí napůl, není od věci mít společný účet. S narozením dítěte výdaje ještě zpravidla stoupají a rodičovský příspěvek není žádné terno. ![]()
Díky bohu máme vše na jednou účtu. Přítel vydělává více než já, nikdy mi nevyčetl ani korunu. I když… minule říkal… „další boty“?
![]()
@mrav píše:
Ahoj. Ať tvůj přítel schovává účtenky za jídlo, zapisujte si výdaje. Myslím si, že platíš víc než on a asi máš i nižší příjem. Normální je, když se všechno platí napůl, není od věci mít společný účet. S narozením dítěte výdaje ještě zpravidla stoupají a rodičovský příspěvek není žádné terno.
to by mě bavilo schovávát učetenky, počítat vše na půl.. ufff
@Janli píše:
No tak pokud mají dva dítě a tvoří rodinu, je snad normální, že dají všechny peníze na jednu hromadu a platí všechno z té jedné hromady. Žádný já platím to a on tohle.
Přesně tak
Tohle moje-tvoje v životě nepochopím
To je tady každou chvíli. Kam ty ženský na ty sobce chodí ![]()
Zakladatelko, napiš nám pak, co na návrh společného hospodaření říká přítel ![]()
@truelly píše:
To jsou věci, co mají být vyřešené před otěhotněním a otěhotnění má být zase vyřešeno až po svatbě…těžce sis naběhla, že jsi to pořadí změnila. On má teď velmi volné ruce a může s tebou manipulovat, jak chce…včetně rozchodu, když se mu tvé návrhy nebudou líbit. Opravdu to v mnoha rodinách vypadá tak, že se dají všechny peníze na jednu hromadu, bez ohledu na to, kolik kdo vydělá a pak se platí, co je potřeba a šetří se společně. U manželů, pokud nemají nějak rozdělené majetky v předmanželské smlouvě, jdou pak i ty úspory napůl, pokud by došlo k rozvodu…ty půjdeš takto s holým zad.kem
Jasně no, z manželství nikdo nikdy s holým zadkem neodešel
svatba to všechno zachrání.
Ty šance, že s holým zadkem neodejde jsou rozhodně vyšší než ve volném vztahu, to prostě nepopřeš. Každý týden je tu několik zoufalých diskuzí ![]()
Volné vztahy se rozpadají častěji a trvají kratší dobu než manželství, na to jsou taky statistiky ![]()
@terien píše:
Jasně no, z manželství nikdo nikdy s holým zadkem neodešel![]()
svatba to všechno zachrání.
Tak samozřejmě, ze odesel, ale rozhodně jich bylo mene, nez ze vztahu na hromadce. Asi jako když nekomu pujcis penize na dobre slovo a na smlouvu s overenymi podpisy… Ano mohou splacet oba nebo ani jeden, ale u te smlouvy mas vetsi sanci to vymahat.
@j.a.n.i1 píše:
Tak samozřejmě, ze odesel, ale rozhodně jich bylo mene, nez ze vztahu na hromadce. Asi jako když nekomu pujcis penize na dobre slovo a na smlouvu s overenymi podpisy… Ano mohou splacet oba nebo ani jeden, ale u te smlouvy mas vetsi sanci to vymahat.
Teoretickou šanci. Pokud se dva nedomluví na financování domácnosti, tak svatba to určitě nevyřeší.
@Paoloska píše:
Přesně takTohle moje-tvoje v životě nepochopím
To je tady každou chvíli. Kam ty ženský na ty sobce chodí
Zeptala bych se jinak. Kdo ty sobce vychovava?
![]()
@terien píše:
Teoretickou šanci. Pokud se dva nedomluví na financování domácnosti, tak svatba to určitě nevyřeší.
I praktickou, takove vyzivne na manzelku je soudne vymahatelné.