Peníze, mateřská a přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3392
30.8.19 07:53
@Anonymní píše:
Než se do mě pustíte… tak aby bylo jasno ochrana byla, dokonce mi Aji bylo řečeno ze já nebudu moci mít nikdy děti ;)

Tímhle příspěvkem sis tady asi moc nepomohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.19 07:56

@Mysticlipstick to mi je jedno mě šlo úplně o jinou věc ale tady aby se člověk bal zeptat na cokoliv :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.19 07:58
@Anonymní píše:
Přítel by i rad si mě vzal, mluví často o svatbě ale já nechci… tady je problém v tomhle na moji straně :) každá jsme jiná hold

Pokud si myslíš, že je v pořádku přivést dítě do neúplné rodiny, tak pak ano, jsme každá jiná. Rodina a manželství jsou důležitou součástí naší společnosti a především dětem ukazují, že zodpovědnost a vzájemné závazky jsou v pořádku. Příklady táhnou…

Jinak co se týče těch peněz, tak on se nezmění ať mu řekneš cokoliv a možná bude lepší to rozseknout teď než se pak hádat a rozcházet když bude dítě na světě. Takových borců co si užívají na plno život a partnerka doba živoří znám dost (překvapivě jsou to všechno páry žijící na hromádce)…

• Citovat
  • Upravit
3392
30.8.19 08:03
@Anonymní píše:
@Mysticlipstick to mi je jedno mě šlo úplně o jinou věc ale tady aby se člověk bal zeptat na cokoliv :mrgreen:

Nevím proč, odpovědi si dostala… a to že jste to měli mít vyřešené už předtím je holé konstatování těch zkušenějších, oni ti to píšou v kontextu, že teď se to bude blbě řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
30.8.19 08:04
@Anonymní píše:
on by nejradši abych já platila nájem+služby a on zbytek (což je asi jen jídlo).. mě přijde víc přijatelné napůl alespoň.. (nájem a služby nám děla necelych 8.000)

Tak zatim plat najem a sluzby a on bude platit zbytek a mas to. Anebo vam jidlo pro 3 osoby a potreby pro mimino stoji mene necelych 8.000 Kc?

Vyuzij toho a jakmile se zacne cukat s nakupem, prejdete na spolecny ucet s platebnimi kartami, kam budete oba posilat bud stejnou castku (pred ditetem, kdyz jste nezavisli a v rovnopravnem postaveni, anebo stejne % z vasich prijmu, po diteti).

Na jednu hromadu vse to muzete davat tak leda v SJM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
30.8.19 08:09

Nebo řekni chlapovi, ať jde na rodičák on. Ty můžeš do práce, a on ať si manipuluje s rodičákem (pokud vím zatím není na 100% schvalene zvýšení a rodičák na 3 roky teď dělá kolem 6000kc mesicne), sem zvědavá jak by s tím vyšel, nájem za to nezaplatí a jídlo, drogerii, potřeby pro dítě, oblečení, později boty, hračky, dárky atd už tuplem ne 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
30.8.19 08:11

Koukám, že finanční negramotnost začíná být solidní mor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
30.8.19 08:13

Tohle je smutné a bohužel hodně časté. Jak je možné, že přítel nechce platit nájem?? A bydlet se mu chce? Zajímavé…

Když jsem byla s dětmi doma, mělo hodně holek v mém okolí podobný problém, některé se dokonce snažily být perfektní hospodyně a kuchařky a já nevím co ještě, aby si finanční podporu od partnera po dobu mateřské odpracovaly. Pro mě nepochopitelné a ponižující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
30.8.19 08:15
@Anonymní píše:
Lidi klid… čtu už asi po 150te ze jsme to měli mít vyřešené, já se chtěla jen zeptat jak to mate vy abych věděla jak je to nejlepší a za čím si mám stát..každá z nás je jiná :) ty jsi taky z rozvedené rodiny ale Beres to jinak než já obě máme jiné zkušenosti ;) a ano jsem mladá a pro většinu z vás asi Aji blba :nevim: ale není nic jinednodussiho než člověka hned odsoudit… :)) každopádně mockrát děkuji za rady, budu trvat na tom aby jsme měli spolecne finance :* věřím, ze se nějak domluvíme a jak ne.. tak si dupnu poradně! :D :D :D

Tak to jsem zvedava, jak ho dokopes do spolecnych financi, kdyz se dle tvych slov cuka i u placeni fifty fifty :D A pokud on svatbu chtel, tak nevim co blbnes, kdyz v te slabsi pozici jsi ty a tudiz tim moc neriskujes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
30.8.19 08:38
@Paoloska píše:
Mě by stejně zajímalo, proč se lidi neberou. Bojí se závazku? A dítě závazek není? Je to sobeckost, vypočítavost, lenost, nedůvěra? Co vede lidi k tomu, že žijí „jen tak“?

My žili „jen tak“ 12 let a žili jsme tak proto, že nám tak bylo dobře. Fungující partnerství a svatba pro nás neznamenají synonymum. Nakonec jsme se z určitých důvodů vzali, ale že bychom tím nás vztah někam posunuli nebo ho tím posílili, to určitě ne. Já jsem byla ráda svobodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
30.8.19 08:40

@terien Pokud jste při tom nebrali dávky, tak OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
30.8.19 08:57
@Zumpa píše:
@terien Pokud jste při tom nebrali dávky, tak OK.

To opravdu nebrali :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
30.8.19 08:58

@terien Ale jo, clovek muze byt svobodny, pokud se taky sam uzivi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
30.8.19 09:05

Zakladatelko já bych do manželství šla- ditko se bude jmenovat stejně jako vy a navíc si vás manžel může odečíst každým rokem z dani a to jsou pěkné penízky:). Jinak my doma máme jeden účet kde chodí me a manzelovi peníze a z toho účtu hospodaříme společně - za mě ideální 😁, jinak u kamaradky se osvědčilo vést doma účto, má deníček a tam si píšou nákupy, sluzby, hypotéku a koncem měsíce se vyúčtovavaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
30.8.19 09:05
@j.a.n.i1 píše:
@terien Ale jo, clovek muze byt svobodny, pokud se taky sam uzivi…

Tak sám se uživit je snad základ celého žití. To se nevyřeší tím, že se někomu pověsim na krk a budu se modlit, aby neodešel nebo neumřel. Stejně tak bych nebyla ve vztahu s vyžírkou, kterého budu živit. To může opravdu jen hlupák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí