Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No tak pokud mají dva dítě a tvoří rodinu, je snad normální, že dají všechny peníze na jednu hromadu a platí všechno z té jedné hromady. Žádný já platím to a on tohle.
Mate najem jen 8000,– a on to nechce platit? Za takhle smesnou castku by to mel zacvakat a samozrejme platit i jidlo, kdyz tobe na domacnost nezbydou penize. Peknej blbec
co jako hodla delat ten chlapec se zbytkem vyplaty? Do strozoku na horsi dobu, co. A tobe zbyde holej zadek
@Micaella22 no toho se pravé bojím ze mi nezbyde nic… už tak nějakou dobu platím nájem a služby já a měla jsem samozřejmě menší výplaty jak on.. problém nastal i když jsem mu řekla Aby zasel nakoupit… kdybych řekla aby cvakl to vše asi by mi řekl jak moc jsem sobecka apod
.. proto jsem radši byla proto aby to bylo aspoň napůl…Moc s tím ale nesouhlasí tak nevím…
Nevím podle mě platit nájem a jídlo by měl. Mít na starosti chlap od toho je zivitel rodiny ne
No a když si tady něco přečteš a řekneš mu to, přistoupí na to…?
Fér by bylo platit procentem z příjmů. Třeba každý dá půlku (nebo jinak) svého příjmu na společnou útratu.
Co budeš dělat pak na RD? Z toho zaplatíš nula nula nic
.
To je ale filuta. A platit alimenty na dítě a matku by nechtěl?
@Anonymní píše:.
@Micaella22 no toho se pravé bojím ze mi nezbyde nic… už tak nějakou dobu platím nájem a služby já a měla jsem samozřejmě menší výplaty jak on.. problém nastal i když jsem mu řekla Aby zasel nakoupit… kdybych řekla aby cvakl to vše asi by mi řekl jak moc jsem sobecka apod.. proto jsem radši byla proto aby to bylo aspoň napůl…Moc s tím ale nesouhlasí tak nevím…
Plat ted pri PPM treba 3000,– jako prispevek, on at plati jidlo a vse pro dite a zbytek do najmu, po skonceni matersky mu zalzi, proste rekni, ze RP je nizsi mesicni castka, nez PPM aby ti to vyslo na 3 roky. Plat jen neco malo, skudli a 1500,– si davej bokem. Sobeckej je on. Jezis, nevim jak poradit, musis vedet jak na nej a vyresit situaci tak, aby 70% nakladu na domacnost prece platil on. To snad prezije par let, nez pujdes do prace
nevim jak vam to klape jinak, ale tady bych ho kvuli financim na dlouho nevidela. Ja teda mam RP 6500,– a sotva vyjdu, to platim jen blbiny kdyz jdeme s detma ven, obcas z Vinted treba obleceni. Jidlo bych z toho nezaplatila ani nahodou, by mi to nestacilo. Drogerii, jidlo, najem plati chlap bez reci. ![]()
@Micaella22 idealni rada, lhat mu
pokud nema iq houpaciho konika, tak si to spocita
Jinak vsechny penize na jednu hromadu a z toho se plati vsechno. Zadny ze ja zaplatim tohle a ty tamto, aby me vic zustalo pro sebe. ![]()
A jak to budeš dělat na rodičáku? Ten je menší než mateřská (pokud si ho nechces vybrat rychle). Jako bude mít smůlu, prostě dejte všechny peníze na jednu hromadu a plaťte to z ní, žádný tohle je moje a já zacvakam tamto a ty tuto ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj všem chci Ss zeptat jak řešíte finance? Jsem na mateřské a nemuzem se s pritelem dohodnout co a jak… on by nejradši abych já platila nájem+služby a on zbytek (což je asi jen jídlo).. mě přijde víc přijatelné napůl alespoň.. (nájem a služby nám děla necelCh 8.000)u ex jsem byla zvykla kdysi ze on platil nájem a já se starala o jídlo…tak by mě zajímalo Jak to mate vy? dekuji:)))
Ono to nebude jen jídlo, co pleny, oblečení pro tebe a mimi, kosmetika, věcí na uklízení, praní… Každopádně mi to fér nepřijde, jak z toho ven záleží na Vas a domluvě.
S podobnym exemplarem mam prvni dite. Zkouseli jsme ruzne modely, aby byl ON spokojeny. V jedne kdyz mel on platit nakupy, mi klidne vytahl tampony, nejake tycinky atd.ze tohle platit nebude
nebo kdyz jsem si na FB vyfotila obed, ktery obsahoval lososa, tak mi klidne pod tu fotku napsal, at nebrecim, ze nemam prachy. Hroznej hnup… nyni to mame tak(jiny muz)- co jsem na materske, platim najem a stejnou castku oba davame na spolecny ucet, z toho se plati jidlo, drobne vydaje. Az budu na rodicaku tak nebudu z toho platit nic. A nebude mi blbe si rict, nebo di nechat neco zaplatit. Nastesti manzel vi, co se slusi a patri a ze s rodicakem kouzlit nejde.
My to mame tak, ze jak moje materska tak pritelova vyplata chodi na jeho ucet (samozrejme hospodarime spolecne, na vsem se domlouvame) a co na konci mesice zbyde posila na muj ucet na kterem si setrime penize na neocekavane vydaje, dovolene a podobne. Funguje nam to tak uz dva roky, od zacatku spolu sdilime uplne vsechno. Na hromadu davam i penize z brigad, penize od pribuznych na narozeniny nebo Vanoce a opravdu se oba chovame zodpovedne a delame to dobrovolne. I kdyz byly casy kdy bylo hur, diky tehle spolupraci jsme se nikdy kvuli penezum nepohadali.
Tak já nevím no
každopádně si dávám mateřskou na 3 roky takže pokud to už je schválené tak stejně budu mít stejně peníze jak na mateřské tak na RD.. -_- jinak ohledně peněz bych mu nelhala, jednak sám ví kolik to teď děla a za další by to byla blbost
mám pocit ze mu to furt nedochází, ze hlavně on bude hlava rodiny v tomhle..Achjo čím víc nad tím přemýšlím tím víc bych sla do práce za rok
:////
Ahoj všem chci Ss zeptat jak řešíte finance? Jsem na mateřské a nemuzem se s pritelem dohodnout co a jak… on by nejradši abych já platila nájem+služby a on zbytek (což je asi jen jídlo).. mě přijde víc přijatelné napůl alespoň.. (nájem a služby nám děla necelCh 8.000)
u ex jsem byla zvykla kdysi ze on platil nájem a já se starala o jídlo…tak by mě zajímalo Jak to mate vy? dekuji:)))