Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1 píše:
I praktickou, takove vyzivne na manzelku je soudne vymahatelné.
Stejně jako dluhy druhého z manželů, o kterých ten první ani neví.
No tak nejideálnější by bylo kdybyste dali všechny společné peníze na jednu hromadu a z toho se zaplatili potřebné věci. Jste nyní jedna jednotka, máte dítě, tohle jste měli mít vyřešené už předtím. Teď to těžko půjde a vzhledem k tomu, že on k tomu vychovaný evidentně není a je to další prototyp sobečka, který si umí akorát tak našťouchat dítě, ale platit se mu už moc nechce, tak nevím co chceš dělat. Moc s ním nehneš a budeš po dobu mateřské i rodičovské zřejmě živořit. Zkus mu tedy navrhnout společné finance.
Mě by stejně zajímalo, proč se lidi neberou. Bojí se závazku? A dítě závazek není? Je to sobeckost, vypočítavost, lenost, nedůvěra? Co vede lidi k tomu, že žijí „jen tak“?
@truelly píše:
Ty šance, že s holým zadkem neodejde jsou rozhodně vyšší než ve volném vztahu, to prostě nepopřeš. Každý týden je tu několik zoufalých diskuzí
Volné vztahy se rozpadají častěji a trvají kratší dobu než manželství, na to jsou taky statistiky
Souhlas, jsem 25+ a vidím to okolo sebe neustále. Partneři, on samozřejmě svatbu k životu nepotřebuje, však ten papír je k ničemu, proto ho přeci nechce
Ona by si ho ráda vzala. I přesto že v tomto období běžně dneska už vydělávají partneři stejně. Ona ho chvíli k svatbě přemlouvá, pak to vzdá, protože s ním to ani nehne, ale tak aspoň toho mimíska
Samozřejmě si každý jede na svém písečku, ona to nějak přehlíží, protože teď má přece peněz dost a je soběstačná. S nadšením že přistoupil aspoň na mimíska, ba ho i vyžadoval do toho jde a s prvním rodičákem jí zůstanou tak akorát oči pro pláč a on ze svého standartu rozhodne nesleví, za to ona s dítětem může šverkat šváby. Jooooo to je potom sranda
A nevysvětlíš to těm holkám
Pak jim nezbyde nic jiného než se postavit do role, že oni svatbu tedy rozhodně nepotřebují, protože to zní hůř než to že si mě nechce vzít a posloužila jsem mu jen jako děloha, protože není schopen se o ně ani postarat.
@Paoloska píše:
Mě by stejně zajímalo, proč se lidi neberou. Bojí se závazku? A dítě závazek není? Je to sobeckost, vypočítavost, lenost, nedůvěra? Co vede lidi k tomu, že žijí „jen tak“?
Odpověděla sis sama. Podívej se na platební morálku výživného. Dost chlapů není schopno převzít zodpovědnost ani za dítě a za manželku to už vůbec nechtějí. Je to vychcanost a pohodlí. Stát jim to umožňuje a ostatně ženský jim to taky dost usnadňují. Samozřejmě to platí obráceně.
@Anonymní píše:
@truelly nevím jsem z rozvedené rodiny takže pro mě je svatba úplně tabu… každopádně rozchodu se zas nijak takhle nebojim, nemám ho jistého tak to nemyslím, ale vím ze vždy se dokážu postarat… jen nevím jak vyřešit aby to vše bylo v pohodě ale asi to dáme na tu jednu hromadu…:))
Jak jako tabu?
ja jsem taky dite z rozvedene rodiny, ale ze by pro me svatba byla tabu, me teda nikdy nenapadlo, maximalne to beru jako ponauceni pro vyber sveho zivotniho partnera, abych neudelala stejnou botu, jako moje mama. Pokud je pro tebe svatba tabu, tak musis mit dobre nastavene financovani a dostatek vlastnich rezerv, abys pak pekne neostrouhala, coz nemas. Achjo techto diskuzi „nechtela jsem se vdavat, mame dite a ja holy zadek, protoze on si sysli pro sebe“ je tu jak hub po desti…
@Paoloska píše:
Dite je zavazek vuci diteti, svatba vuci partnerovi, to je dost rozdil. A když to reknu hnusne, tak jo, chapu proc nechce svatbu ten kdo je na tom ekonomicky lepe, jemu totiz moc pozitiv nepřináší.
@Anonymní píše:
@Micaella22 no toho se pravé bojím ze mi nezbyde nic… už tak nějakou dobu platím nájem a služby já a měla jsem samozřejmě menší výplaty jak on.. problém nastal i když jsem mu řekla Aby zasel nakoupit… kdybych řekla aby cvakl to vše asi by mi řekl jak moc jsem sobecka apod.. proto jsem radši byla proto aby to bylo aspoň napůl…Moc s tím ale nesouhlasí tak nevím…
Jo a proto sis s nim udelala dite. Gratuluju ![]()
Lidi klid… čtu už asi po 150te ze jsme to měli mít vyřešené, já se chtěla jen zeptat jak to mate vy abych věděla jak je to nejlepší a za čím si mám stát..každá z nás je jiná
ty jsi taky z rozvedené rodiny ale Beres to jinak než já obě máme jiné zkušenosti
a ano jsem mladá a pro většinu z vás asi Aji blba
ale není nic jinednodussiho než člověka hned odsoudit…
každopádně mockrát děkuji za rady, budu trvat na tom aby jsme měli spolecne finance
věřím, ze se nějak domluvíme a jak ne.. tak si dupnu poradně!
![]()
@Anonymní píše:
Lidi klid… čtu už asi po 150te ze jsme to měli mít vyřešené, já se chtěla jen zeptat jak to mate vy abych věděla jak je to nejlepší a za čím si mám stát..každá z nás je jináty jsi taky z rozvedené rodiny ale Beres to jinak než já obě máme jiné zkušenosti
každopádně mockrát děkuji za rady, budu trvat na tom aby jsme měli spolecne finance
![]()
![]()
Nechci ti brát iluze, ale pokud ho to nenapadlo doteď samotného a cuká se i na půlku, tak se můžeš produpat třeba do středu země
každopádně hodně štěstí.
Než se do mě pustíte… tak aby bylo jasno ochrana byla, dokonce mi Aji bylo řečeno ze já nebudu moci mít nikdy děti ![]()
@Anonymní píše:
Lidi klid… čtu už asi po 150te ze jsme to měli mít vyřešené, já se chtěla jen zeptat jak to mate vy abych věděla jak je to nejlepší a za čím si mám stát..každá z nás je jináty jsi taky z rozvedené rodiny ale Beres to jinak než já obě máme jiné zkušenosti
![]()
![]()
Budu drzet palce, aby to on pochopil a chopil se role zivitele rodiny.
U nás je to od začátku co jsme se sestěhovali tak, že manžel platí nájem a výdaje za byt a já řeším provoz domácnosti (nákupy). Dovolené a pod. jsme řešili zatím na půl. Každý máme svůj účet + jeden společný právě na provoz domácnosti. Čekáme teď mimičo, já osobně mám našetřenou hezkou částku právě na dobu rodičovské (přijde mi nenormální pokud někdo v dnešní době, když má dobré časy, alespoň něco neodkládá), ve chvíli kdy přejdu na rodičovskou tak manžel bude posílat na společný účet na provoz peníze, tak abychom tam měli dostatek a zároveň aby mě zbylo kapesné pro mě (NE pro dítě, ale pro MĚ!, dítě je naše společné). Mimochodem jsem z rozvedené rodiny, kde byl rozvod hodně ošklivý a v životě by mě nenapadlo žít s někým na hromádce a pořídit si dítě. Pokud chlap nechce svatbu tak se bojí závazku a s takovým mít dítě je holá blbost. mimochodem v manželství platí, že manžel má nárok na polovinu příjmů manželky a manželka na polovinu příjmů manžela… což většina lidí neřeší dokud má příjmy normální, ale na rodičovské to znamená, že manžel by měl dorovnat „plat“ ženě aby oba měli stejně.
Přítel by i rad si mě vzal, mluví často o svatbě ale já nechci… tady je problém v tomhle na moji straně
každá jsme jiná hold