Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terien píše:
My žili „jen tak“ 12 let a žili jsme tak proto, že nám tak bylo dobře. Fungující partnerství a svatba pro nás neznamenají synonymum. Nakonec jsme se z určitých důvodů vzali, ale že bychom tím nás vztah někam posunuli nebo ho tím posílili, to určitě ne. Já jsem byla ráda svobodná.
Stejně mi smysl uniká. Pokud byste se vzali dřív, tak by vám dobře nebylo? Cítíš se jako vdaná hůře - nesvobodně, svázaná?
@terien píše:
Tak sám se uživit je snad základ celého žití. To se nevyřeší tím, že se někomu pověsim na krk a budu se modlit, aby neodešel nebo neumřel. Stejně tak bych nebyla ve vztahu s vyžírkou, kterého budu živit. To může opravdu jen hlupák.
A vis kolik jich tu je?
@terien píše:
Tak sám se uživit je snad základ celého žití. To se nevyřeší tím, že se někomu pověsim na krk a budu se modlit, aby neodešel nebo neumřel. Stejně tak bych nebyla ve vztahu s vyžírkou, kterého budu živit. To může opravdu jen hlupák.
Pokud je žena na rodičovské dovolené, třeba i více let s několika dětmi, tak to finanční zázemí určitě potřebuje. Neříkám, že v dobrém partnerství to nemůže fungovat, ale manželství ji v tomto ohledu dává jistotu.
@Paoloska píše:
Pokud je žena na rodičovské dovolené, třeba i více let s několika dětmi, tak to finanční zázemí určitě potřebuje. Neříkám, že v dobrém partnerství to nemůže fungovat, ale manželství ji v tomto ohledu dává jistotu.
Jistotu jí dává dobrý partner, ne manželství.
@j.a.n.i1 píše:
A vis kolik jich tu je?
Vím, ale nebudu z toho dělat normu. Manželství jim nezaručí vůbec nic.
@terien píše:
Jistotu jí dává dobrý partner, ne manželství.
Dává jí to jistotu, když ten partner dobrý není.
@Paoloska píše:
Stejně mi smysl uniká. Pokud byste se vzali dřív, tak by vám dobře nebylo? Cítíš se jako vdaná hůře - nesvobodně, svázaná?
A proč bychom se brali dřív? Dřív jsme k tomu neměli důvod, bylo nám tak hezky. Pro nás manželství není jediným správným vzorem partnerského vztahu, byli jsme šťastní i bez něj. Pak přišel partner s jakýmsi formálním důvodem, tak jsme se vzali a jsme šťastní dál.
@Paoloska píše:
Dává jí to jistotu, když ten partner dobrý není.
V čem? Vůbec v ničem. Když se vezmeš srá. če, tak s tebou vydupe manželství nemanželství. Způsobů je více než dost.
@terien píše:
A proč bychom se brali dřív? Dřív jsme k tomu neměli důvod, bylo nám tak hezky. Pro nás manželství není jediným správným vzorem partnerského vztahu, byli jsme šťastní i bez něj. Pak přišel partner s jakýmsi formálním důvodem, tak jsme se vzali a jsme šťastní dál.
OK
![]()