Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj, hlavně do té spořitelny zajdi dřív, než termín vyprší, popiš jim svou situaci a něco vymyslíte. Mamka tam pracuje a říká, že pokud klient přijde dopředu situaci řešit, vždy se dá něco vymyslet. Pokud ale prošvihne lhůtu a nesplácí, a pak až přijde to domluvit, už se na něj koukají jako na toho, kdo nesplácí a je problém. Prostě tam zajdi, paní popiš situaci a najdete řešení…
Ahoj také mám zařízené peníze na klik, nikdy jsem je nevyužívala, ale minulý měsíc jsem čerpala 3 tisíce. Chci se zeptat jestli někdo nevíte jak je to s měsíční splátkou, když jsem čerpala jen 3 tisíce z 30 tisíc? V aplikaci George mi to ukazuje že měsíční splátka je 1500Kč. Teď jestli to je měsíční splátka kdybych vybrala všech 30 tisíc nebo pro ty 3 tisíce? ![]()
@Kristeeeen měsíční splátka je vždy 5 % ze sjednané částky, tzn těch 1500 Kč. Je jedno, kolik sis půjčila.. Vidíš vždy kdy a kolik si vezmou na splatce ![]()
@martina.se aha takže jsem si to myslela dobře. Hlavně když jsem byla nedávno vyřizovat v bance něco, tak se mě paní ptala jestli jsem už využila peníze na klik. Říkám že ne, že kdybych si půjčila třeba 2 tisíce že měsíční splátka je 1.500 a ona že ne, že splacení se vypočítá jen z půjčené částky. Tak teď už vím že toho jen nakecaj aby si lidi půjčili ![]()
@Kristeeeen tak to kecala, nechapu.. Splátka je právě že sjednané částky, proto je fajn, že ať si půjčis kolik chceš, nezmění se to..
@Anonymní píše:
Před 2 rokama jsem si u Čs půjčila peníze -peníze na klik. Mám to splatit teď do září, jenže se něco stalo a potřebovala jsem peníze znovu vybrat a tim pádem to nestíhám splatit- jsem na rodičáku. Chodimna brigády, ale vybrala jsem vše a 35tisic nestihnu sehnat. Chci tam volat, ale prvně se chci zeptat jestli nemáte někdo zkušenost, že vám to prodloužili a vy tak měli třeba další rok na to splatit. Peníze jsem musela vybrat, protože jsme se rozešli s přítelem a neměla jsem jít kam bydlet se synem, takže na kauci.. (to pro ty co by si mysleli, že treba novej mobil žejo) případně co by se stalo kdyby to nešlo prodloužit a já to nedoplatila
Udělej si konsolidaci u jiné banky.
@martina.se ještě jestli se mužu zeptat, když mám nastaveno že mužu čerpat až 30 tisíc a chtěla bych to snížit třeba jen na 5 tisíc půjde to když už mám jakoby smlouvu na těch 30? ![]()
Jak to vůbec funguje ty peníze na klik? Já vím, že můj ex to měl snad 4 roky a nesplácel to snad nikdy a pořád tam měl jakoby -5000, přitom tady čtu, že si splátky budou brát sami. A když si sjednám těch 5000, kolik bude měsíční splátka? Děkuji všem zkušenějším
@Anonymní píše:
Jak to vůbec funguje ty peníze na klik? Já vím, že můj ex to měl snad 4 roky a nesplácel to snad nikdy a pořád tam měl jakoby -5000, přitom tady čtu, že si splátky budou brát sami. A když si sjednám těch 5000, kolik bude měsíční splátka? Děkuji všem zkušenějším
Normální půjčka, jen snadný vyřízení. A měsíční splátka je logicky podle. delky splácení.
Pokud má člověk i běžný účet v té bance, tak tipuju okamžitě.
Před 2 rokama jsem si u Čs půjčila peníze -peníze na klik. Mám to splatit teď do září, jenže se něco stalo a potřebovala jsem peníze znovu vybrat a tim pádem to nestíhám splatit- jsem na rodičáku. Chodimna brigády, ale vybrala jsem vše a 35tisic nestihnu sehnat. Chci tam volat, ale prvně se chci zeptat jestli nemáte někdo zkušenost, že vám to prodloužili a vy tak měli třeba další rok na to splatit. Peníze jsem musela vybrat, protože jsme se rozešli s přítelem a neměla jsem jít kam bydlet se synem, takže na kauci.. (to pro ty co by si mysleli, že treba novej mobil žejo
) případně co by se stalo kdyby to nešlo prodloužit a já to nedoplatila