Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A to já klidně narovinu napíšu,že bych s mužem ,co nemá nic ,nebyla.Jelikoz jsem se i já sama za mlada a svobodná dovedla slušne zabezpečit,tak bych nemohla být s chlapem ,co má hluboko do kapsy.Asi to zní dost povrchne a možná i je .Ale.Nepotrebuju a nikdy jsem nepotřebovala nadbytky.Ale na slušné normální žití,kdy nebudu muset rozmýšlet co koupit a co ne,kolik kde máme dluhu,jestli vyjdeme do výplaty…To by mě ničilo.Na druhou stranu po zdravotnich peripetiích nejen mě,ale hlavně dcery mám priority ještě trosicku jiné.Ale je pravda,že nebýt zabezpečení a do toho řešit to,co řešíme ,tak jsme regulérně v prdeli.
@Terryalirn píše:
Pro každého znás je důležité něco jiného.
Pro mě samotnou je to láska. I když peníze v dnešní době znamenají mnoho, můj názor je že štěstí si za peníze nekoupíš.
Z mé strany vítězí láska a co vy?
Jaký je váš názor či co by jste si vybrali
Jen peníze nebo jen lásku bych si nevybrala. Protože s prázdnou peněženkou v obchodě láskou nezaplatím
Štěstí si za ně nekoupíš, ale ze zkušenosti v životě je víc nešťastných bez peněz než těch z penězi. I bohatí mají problémy a neštěstí se jim nevyhýbá, ale když máš kde bydlet a co dát dítěti na talíř, je to vždycky lepší než jen to, že se máte všichni rádi.
V Pardubicich se jeste spi? ![]()
Clovek touzi po tom, co nema. Casto v zabezpecene rodine chybi blizky vztah, protoze to zabezpeceni stoji spoustu casu a energie. A naopak jinde bez penez je laska ta jedina zivotni droga a pozitek. Myslim, ze oboji je treba.
Ja byla zabezpecena uz pred manzelem a chlapa, ktery by mne nejen chtel, ale i potreboval, treba jen k bydleni, bych nechtela do zivota. Tu lasku by kazily pochybnosti o zistnosti a obavy o to, jak jednou bude vypadat materska. Ale jo, nez jsem mela touhy po rodine, slo ciste o lasku, ani jist se nemuselo.
No, asi ty penize. Priznam to dobrovolně. Ale asi bych si nějakého muže, co nemá nic, nevybrala. Tím nic myslím, vůbec nic. Nepotřebuju miliony, ale chci si občas vyjet na výlet nebo koupit něco na sebe.. Samozřejmě i svým vlastním přičiněním. Zkrátka tak, abychom se oba měli dobře a rádi. A že si štěstí za peníze nekoupíš… Ok, ale já třeba strašně ráda cestuju, a kdybych byla chudá a musela sedět doma, tak bych nebyla asi šťastná s nikým, láska neláska. Ale já bych si asi takový život nevybrala. Ano, krize může nastat, to je jiná. Ale snažila bych se ji rychle překonat.
Ono to neni bud a nebo. Penize nejsou vsechno, ale jen z lasky se clovek taky nenaji.
A taky zalezi, co jsou pro koho laska a penize. Pro nekoho jsou penize mit kde bydlet a co jist, pro jineho 3× rocne luxusni dovolena. Laska je pro nekoho vzajemna ucta a respekt, jinemu staci, ze protejsek nepije a nenadava. ![]()
Peněz mít tak akorát - na pokrytí svých potřeb a aby i zbyla malá rezerva. Láska? Je potřeba v každém věku. Člověk na to přijde tehdy, až když ztratí někoho blízkého…
Vsechno: zdravi, rodina, decka/manzel, prace, penize, skola, materialni zabezpeceni - slusne bydleni, nebyt zavisla na vyplate manzela, chci taky prinaset do kasy, byt samostatna.
Jak fungujeme, mame ustaleno, aby to zustalo.
@Terryalirn píše:
Pro mě samotnou je to láska. I když peníze v dnešní době znamenají mnoho, můj názor je že štěstí si za peníze nekoupíš.
Nevím jak to myslíš..nešla bych ani do miliardáře, kdyby mě nepřitahoval atd., ale také bych nešla do zadluženého, v osobním bankrotu, flákače, nemakačenka atd. ani takového co chce ženskou, že nemá kam hlavu složit..
@kacakaca Pardubice si zřejmě nechávají transplantovat mozek, protože zjistily, že je mozek je sexy ![]()
@Janli píše:
ROZUM! Tady je málo diskuzí, kde ženská píše, jak je ten její přítel hroznej? Jak jí nedává peníze, ona žije s dětmi z mateřské, ale odejít od něho nechce, protože ho miluje. Co jí vždycky radíte? Zapomeň na lásku, prober se a uteč! Takže pořád ještě platí, že hlavně láska? Oni omylem, to je jen klišé, který ještě nikomu šťastný život nezaručilo…
@Janli píše:
Já jsem před lety stála před rozhodnutím jestli zůstat ve vztahu s přítelem, kterého jsem milovala, ale jeho přístup k životu, práci a penězům byla tragedie, nebo jít do vztahu s mužem, který byl jeho pravý opak, ale láska tam nebyla, jen vzájemná náklonnost, obdiv a respekt. Zvolila jsem druhou možnost. Pro někoho jsem byla zlatokopka, ale já to do dneška považuju za nejlepší rozhodnutí v životě. Láska přišla postupně a nebyla založená na poblázněných hormonech, ale na úplně jiných hodnotách. Jsme manželé, máme děti a jsme šťastní. Kdybych se tenkrát řídila láskou, byla bych dneska pěkně nešťastná. Já se tenkrát řídila těmi „penězi“ a rozumem. Zaplaťpánbůh za to! Takže já se klidně přiznávám
Souhlas! Jsem na tom podobně. Jsem šťastná. Bez peněz není láska, ale bez lásky není ani štěstí. Je potřeba rozum a od všechno trochu ![]()
Pokud bych měla odpovědět na otázku jestli jen peníze nebo jen láska.. tak beru peníze. Láskou děti nenakrmíš.
@Janli píše:
@kacakaca Pardubice si zřejmě nechávají transplantovat mozek, protože zjistily, že je mozek je sexy
No nevim, to tvrdila Paroubkova a jak to dopadlo… Ja myslim, ze je to chabe vybaveny seredny chlap, ktery si chudak mysli, ze zenske zajimaji jen penize. Bohuzel proto, ze nema co jineho nabidnout.
@kacakaca Buď to je chlap nebo mladá pipka, která si naivně myslí, že tímhle způsobem funguje svět a nějak jí nedochází, že chlapi na úrovni taky požadují vysokou úroveň a o ženskou, která je sešívaná jako slávistickej dres, fakt nestojí… ![]()
@Terryalirn píše:
Jsem blbá. Takže vítězí láska. Ale bohužel vnímám, že protějšek to má asi nastavené opačně.
Pro peníze by mi nechal vrtat koleno. No nadsázka, ale…
V příštím životě chci být materialistická mr*a.
@Fazulina píše:
No, asi ty penize. Priznam to dobrovolně. Ale asi bych si nějakého muže, co nemá nic, nevybrala. Tím nic myslím, vůbec nic. Nepotřebuju miliony, ale chci si občas vyjet na výlet nebo koupit něco na sebe.. Samozřejmě i svým vlastním přičiněním.
to jako že na výlety a něco na sebe půlku dáš ty, a půlku ti má zadotovat chlap? ![]()