Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Možná si ale každý představuje pod pojmem peníze něco jiného, jeden aby měl Porsche, druhá zase aby měl aspoň práci.
Já mám kombinaci obojího
teda myslím lásky a peněz
Tak těmi,kteří přiznají, že berou spíš ty peníze, tady bude určitě narváno. ![]()
Pokud bych si musela vybrat, tak laska. Idealne vsak oboje. Financni zabezpeceni rodiny je pro me take dulezite. Chudas by mi imponoval pouze, pokud by to melo duvod - napriklad by byl zazrany paleontolog a kvuli tomu, ze se venuje vyzkumu, ma malo penez - tj. ve svem oboru by byl uspesny, ale obor malo placeny. Pro me to, ze je chlap schopny vydelat penize, je tak nejak ekvivalent uspechu. Neuspesny muz mi neimponuje.
Určitě láska. Svého manžela miluju proto, jaký je a kolik vydělá pro mě není priorita. Ovšem pokud by mě někdy zradil a našel si jinou, už bych nejspíš na lásku zanevřela a pokud bych si měla najít dalšího partnera, tak už bych si hledala jen takového, který mi otevře ne srdce, ale hlavně peněženku.
@_0812_ píše:
Určitě láska. Svého manžela miluju proto, jaký je a kolik vydělá pro mě není priorita. Ovšem pokud by mě někdy zradil a našel si jinou, už bych nejspíš na lásku zanevřela a pokud bych si měla najít dalšího partnera, tak už bych si hledala jen takového, který mi otevře ne srdce, ale hlavně peněženku.
Hezký
![]()
Ono se říká, že za peníze si člověk třeba štěstí a zdraví nekoupí. Ale je to kravina, osobně už jsem do svého zdraví nasypala dost. A když jsem neměla co jíst a kde spát, tak jsem moc šťastná nebyla. Takže je potřeba mít i nějaké peníze. Jinak ale láska. Nikdy jsem nebyla v situaci, kdy by na mé straně nikdo nestál, ale vím že bych to nezvládla.
ROZUM! Tady je málo diskuzí, kde ženská píše, jak je ten její přítel hroznej? Jak jí nedává peníze, ona žije s dětmi z mateřské, ale odejít od něho nechce, protože ho miluje. Co jí vždycky radíte? Zapomeň na lásku, prober se a uteč! Takže pořád ještě platí, že hlavně láska? Oni omylem, to je jen klišé, který ještě nikomu šťastný život nezaručilo…
@Janli píše:
ROZUM! Tady je málo diskuzí, kde ženská píše, jak je ten její přítel hroznej? Jak jí nedává peníze, ona žije s dětmi z mateřské, ale odejít od něho nechce, protože ho miluje. Co jí vždycky radíte? Zapomeň na lásku, prober se a uteč! Takže pořád ještě platí, že hlavně láska? Oni omylem, to je jen klišé, který ještě nikomu šťastný život nezaručilo…
Pravda.
@Janli to je také pravda, když čtu všechny příspěvky začínám se na to koukat i z jiných úhlů, od všeho asi potřebujeme něco ![]()
@Terryalirn píše:
@Janli to je také pravda, když čtu všechny příspěvky začínám se na to koukat i z jiných úhlů, od všeho asi potřebujeme něco
Jo. A často něco chybí. Jedno nebo druhé. A třeba právě ten rozum. ![]()
@rokris píše:
Tak těmi,kteří přiznají, že berou spíš ty peníze, tady bude určitě narváno.
Já jsem před lety stála před rozhodnutím jestli zůstat ve vztahu s přítelem, kterého jsem milovala, ale jeho přístup k životu, práci a penězům byla tragedie, nebo jít do vztahu s mužem, který byl jeho pravý opak, ale láska tam nebyla, jen vzájemná náklonnost, obdiv a respekt. Zvolila jsem druhou možnost. Pro někoho jsem byla zlatokopka, ale já to do dneška považuju za nejlepší rozhodnutí v životě. Láska přišla postupně a nebyla založená na poblázněných hormonech, ale na úplně jiných hodnotách. Jsme manželé, máme děti a jsme šťastní. Kdybych se tenkrát řídila láskou, byla bych dneska pěkně nešťastná. Já se tenkrát řídila těmi „penězi“ a rozumem. Zaplaťpánbůh za to! Takže já se klidně přiznávám ![]()
no jenže jen láska nebude stačit. Z lásky se bydlení, jídlo… fakt nezaplatí
Chce to nakombinovat ![]()
@Janli @Markéta80 Tak jasně. Ono se takhle na tu otázku prostě blbě odpovídá. Odjakživa se říká, že peníze vyhání lásku z baráku. Dlouhodobý nedostatek fakt rozvrací vztahy. A že člověk může mít takové zkušenosti s láskou,že nakonec upřednostní to zajištění, tomu taky věřím.
A to já klidně narovinu napíšu,že bych s mužem ,co nemá nic ,nebyla.Jelikoz jsem se i já sama za mlada a svobodná dovedla slušne zabezpečit,tak bych nemohla být s chlapem ,co má hluboko do kapsy.Asi to zní dost povrchne a možná i je .Ale.Nepotrebuju a nikdy jsem nepotřebovala nadbytky.Ale na slušné normální žití,kdy nebudu muset rozmýšlet co koupit a co ne,kolik kde máme dluhu,jestli vyjdeme do výplaty…To by mě ničilo.Na druhou stranu po zdravotnich peripetiích nejen mě,ale hlavně dcery mám priority ještě trosicku jiné.Ale je pravda,že nebýt zabezpečení a do toho řešit to,co řešíme ,tak jsme regulérně v prdeli.