Peníze od tchýně

Anonymní
9.6.18 19:11

Peníze od tchýně

Tchýně dala manželovi 30 000 Kč na naši dovolenou.
Oba vyděláváme dost, tcháni ale také. Manžel už to s díky přijal, ale přijde mi to takové, nevím jak se vyjádřit.
Jasně, že darovanému koni na zuby nekoukej, ale není to divné?
Vycházíme v pohodě, s vnoučaty utrácejí taky dost.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Uju
6750
9.6.18 19:18

Tak, jestli peněz mají dost, brala bych to od nich jako hezké gesto. chtějí Vám přilepšít dovču, nepřijde mi to divné. Když jsme jeli minulý rok, tak nám moje mamka taky dala peníze pro holky ať si koupí a vezmem je na nějaký pořádný výlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
9.6.18 19:19

Tak pokud s nimi nemáte nějaké jiné problémy a nemusíte očekávat výčitky, tak slušně poděkuj..kdyby nechtěli a nebo nemohli, určitě by vám ty peníze nedávali. Chápu, že je ti trapně, taky bych nevěděla, jak se zachovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
9.6.18 19:20

Tak když už si to vzal… já si s rozpaky vezmu peníze pro děti, to jim dám na spořící účet a víc to neřeším, ale peníze na dovolenou bych si nevzala. Ale jestli se mají nějak opravdu dobře, tak vám asi chtějí dopřát no :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
9.6.18 19:22
@Anonymní píše:
Tchýně dala manželovi 30 000 Kč na naši dovolenou.
Oba vyděláváme dost, tcháni ale také. Manžel už to s díky přijal, ale přijde mi to takové, nevím jak se vyjádřit.
Jasně, že darovanému koni na zuby nekoukej, ale není to divné?
Vycházíme v pohodě, s vnoučaty utrácejí taky dost.

Jestli máte vztahy v pohodě, tak vám jednoduše chtějí dopřát hezkou dovolenou. Brala bych to jako hezké gesto od nich, a nic bych za tím nehledala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
9.6.18 19:35

Já bych to taky brala jako pěkné gesto, pokud jim peníze chybět nebudou a dají vám je rádi, ne protože pak za to budou něco chtít :lol: brala bych to že třeba chtějí přilepšit i vnoučatum aby měli hezčí zážitky z léta ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6875
9.6.18 20:06

Jestli nevis co s nimi :lol: :mrgreen: nam se budou na dovcu hodit ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
9.6.18 20:24

Tchyne dala, manzel prijal, co na tom chces resit. U nas se to nedeje, ale kdyby ano dam je klukum na ucet a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
9.6.18 20:28

Oni nejsou chudí, navíc to předala vlastnímu synovi, i když to je na dovolenou i pro ostatní. Chtěli vám udělat radost, raduj se :kytka: jak píší ostatní, pokud jsou vztahy dobré a oni nebudou vyžadovat za svůj dárek protislužbu…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.6.18 21:10

Buď ráda, že Vám je dala. Tchán měl půjčené chlapovo auto ( my máme jiné ), někdo ho naboural, tak dostali peníze v pojistky a když se chlapa ptali, jestli chce peníze hotově nebo na nás společný účet, tak říkám na účet ( no jo, mám mlcet, ale tak jsme se dohodli ) tak tchán říká, že o tom nerozhoduji, že to jsou chlapovi peníze :pocitac: :zed: ( chlap jim říká, že to bude na dovču, oni chtěli, ať si to nechá jako rezervu u nich, aby něco měl, kdybych ji kopla do zadele :mrgreen: )

• Citovat
  • Upravit
9.6.18 21:17

Dovedu si predstavit, ze dam synovi jednou extra penize na dovolenou a reknu mu, at si to uziji na uplne maximum. Moc hezke gesto :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
9.6.18 21:34

Pokud za tím není postranní úmysl, tak mi to přijde jako milé gesto a též si dovedu představit, že třeba jednou v budoucnu přilepším dětem k čemukoliv.

Když jedeme na nějakou větší dovolenou s dětmi, tak tchánovci taky podarují děti penězi, aby si za ně něco koupily na dovolené - když mi tehdy před lety dávali peníze pro batole, moc jsem nechápala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.18 22:56

Děkuji moc vám všem.

• Citovat
  • Upravit
1208
11.6.18 10:52

Tak oni sou rodiče, kteří mají radost že svým dětem koupí třeba dovolenou. Já mám s chlapem dost peněz a přesto moje mamka má radost když mi může něco koupit. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
11.6.18 11:58

Já dostávám každý rok od našich na dovolenou. Mámě to dělá dobře, že nám něco dala. Já to sice taky nepotřebuji, ale nechci vidět to její zklamání, že jí to vrátím.

Když víš, že si kvůli tomu neutrhují od pusy, tak to neřeš. Poděkuj a pamatuj si, že měli zájem o Vaše blaho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová