Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Alisa25 Staci na co? Chtel drobny penizek, ten jsi mu dala. Dopadl jeste hodne dobre.
Když někdo žebrá, zeptám se ho, jestli má hlad, a nabídnu mu buď něco u sebe, nebo že mu dojdu něco koupit (když mám čas třeba na nádraží). 9 lidí z 10 mě pošle do háje, že chtějí prachy, dokonce jsem viděla, jak žebrající rumunské děvčátko na hlaváku dostalo od rodičů facku, protože jsem mu dala nenačatou lahev ledového čaje a tři sušenky, z čehož byla holčička nadšená, ale její pasáci rodiče už míň.
@Alisa25 píše:
Ahoj byla jsem služebně vyřizovat na poště firemní záležitosti, když jsem odcházela zastavil mě mladík s průkazkou ZTP, jestli nemám drobný penízek. Já byla totálně hotovostně vybraná a měla jsem jen 20 Kč a 30 Kč na autobus co jsem potřebovala na cestu domů. Myslíte, že to stačí nebo jsem měla jít vybrat k automatu?
Tady ses ptala a ja se te ptam, na co to melo stacit? Jako strachovat se, jestli jsi dala zebrakovi dost?
@Cuddy píše:
Tady ses ptala a ja se te ptam, na co to melo stacit? Jako strachovat se, jestli jsi dala zebrakovi dost?
aha promin já to špatně pochopila, jeho jsem se neptala jestli to stačí. Ptám se jen vás tady, přesně z toho důvodu co píšeš.
@zrcadlo píše:
Když někdo žebrá, zeptám se ho, jestli má hlad, a nabídnu mu buď něco u sebe, nebo že mu dojdu něco koupit (když mám čas třeba na nádraží). 9 lidí z 10 mě pošle do háje, že chtějí prachy, dokonce jsem viděla, jak žebrající rumunské děvčátko na hlaváku dostalo od rodičů facku, protože jsem mu dala nenačatou lahev ledového čaje a tři sušenky, z čehož byla holčička nadšená, ale její pasáci rodiče už míň.
Delam to stejne. Plus teda jednou se me zeptal rovnou jeden mlady zebrak, kdyz sem jedla hambac jestli bych mu kousek nenechala, ze ma hrozny hlad. Tak tomu sem dala hambac (nakousnutY, kdyby bylo kde, koupim mu cely), ten do neho spadl na dve kousnuti, tak sem mu dala jeste stovku. Bezne nabizim jidlo a piti a nikdo to nechce, tenhle mel opravdu hlad.
Peníze zásadně nedávám nikomu, naopak jídlo koupím kdykoliv komukoliv, ale to většinou nikdo nechce:-)
Jinak držitelé průkazky ZTP dostávají důchod, který jde z tvých daní:-) A bohužel, i když třeba ten člověk nikdy nepracoval, je ten důchod větší, než starobní důchod většiny lidí:-( Ne u všech, to dobře vím! Tím narážím na diskuzi, která tu byla cca před 3h, že čerstvě šedesátiletá maminka má nárok na důchod zhruba 7,5 tis, přijde mi to opravdu velmi málo.
Vzhledem k tomu, že jsem průkaz ZTP naživo nikdy neviděla, musela bych věřit každému, co si ho doma namaloval na koleni
. Raději než peníze také dávám jídlo (ideálně, když žebrají na parkovišti supermarketu
), často se to setkává s nepochopením až odfrknutím žebrajícího. Odvolávání se na zdravotní stav je podle mě hnusné a podlé, navíc nemusí být založeno na pravdě (my mívali před nemocnicí žebrajícího „diabetika“, který chtěl na rohlík, protože se musel rychle najíst, aby neupadl do hypoglykémie, akorát byl schopný vyšokovat člověka tak, že mu na parkovišti otevřel dveře od auta, když jsem v něm už seděla a neviděla ho…
).
Ahoj byla jsem služebně vyřizovat na poště firemní záležitosti, když jsem odcházela zastavil mě mladík s průkazkou ZTP, jestli nemám drobný penízek. Já byla totálně hotovostně vybraná a měla jsem jen 20 Kč a 30 Kč na autobus co jsem potřebovala na cestu domů. Myslíte, že to stačí nebo jsem měla jít vybrat k automatu?