Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Alisa25 píše:
Neptala, prostě jsem mu dala dvacku a šla jsem po svých
tak to jsi hodná, já bych mu třeba nedala nic ![]()
@alenka84 píše:
tak to jsi hodná, já bych mu třeba nedala nic
Taky bych nedala, nesnáším citový vydírání.
@zuzkasim píše:
Jinak držitelé průkazky ZTP dostávají důchod, který jde z tvých daní:-) A bohužel, i když třeba ten člověk nikdy nepracoval, je ten důchod větší, než starobní důchod většiny lidí:-( Ne u všech, to dobře vím! Tím narážím na diskuzi, která tu byla cca před 3h, že čerstvě šedesátiletá maminka má nárok na důchod zhruba 7,5 tis, přijde mi to opravdu velmi málo.
Pokud ten člověk nikdy nepracoval, tak pokud se nestal invalidním při studiu nebo ještě jako dítě, tak na žádný důchod nemá nárok…
Co se týče průkazu ZTP, tak hodně záleží na tom, jak dlouho ho mladík vlastní - pokud ho dostal již před rokem 2012, nemusí jít vůbec o žádné vážné zdravotní problém a už vůbec ne o člověka v invalidním důchodu! Po roce 2012 se podmínky pro přiznání průkazu osoby se zdrav. postižením zpřísnily, ale stále to neznamená, že když budu mít průkaz ZTP, tak jsem nemohoucí, zcela odkázána na dobrosrdečnost blízkých. Pokud by pán chtěl peníze, pošlete ho příště na úřad práce - je-li na tom finančně opravdu tak zle, bude mít nárok na peníze z programu hmotné nouze.
@j.a.n.i1 Na důchod se neposuzuje to, kdy se stal invalidní. Ti postižení lidé „studují“ dokud to nějak jde, po konci studia žádají o důchod, k tomu musí mít vypracované posudky a ten důchod se dává podle současného stavu. Když nikdy nepracoval, počítá se z průměrné mzdy, proto je to víc, než např. starobní důchod. Nikomu to nezávidím, jen to bohužel znám i z té druhé strany, kdy postižený má rodinu, která ho nějak podporuje, od státu dostává víc peněz než např. jeho rodič v 50 letech za 8h každodenní práce, což už mi tak úplně fér nepřijde a ještě si píše třeba na stromy přání pořádané Charitou, co by si přál na Vánoce… Samozřejmě na tom takhle není každý, nechci to paušalizovat, jen ukázat jeden z mnoha příkladů.
@Alisa25 píše:
Ahoj byla jsem služebně vyřizovat na poště firemní záležitosti, když jsem odcházela zastavil mě mladík s průkazkou ZTP, jestli nemám drobný penízek. Já byla totálně hotovostně vybraná a měla jsem jen 20 Kč a 30 Kč na autobus co jsem potřebovala na cestu domů. Myslíte, že to stačí nebo jsem měla jít vybrat k automatu?
je hodně naivní si myslet, že ty prachy jen tak potřeboval.. nedala bych mu ani kačku
podvodníci si takhle vydělávají solidní prachy.. když už, tak se zeptat, co potřebuje a rovnou to koupit..