Peníze vs. druhé mimi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2216
3.11.11 14:58
Jrk píše:
Bud dite chci, nebo ne. Penize jsou dulezity, ale lidi se mohou trochu uskromnit, existuje spousta bazaru s hezkymi novymi vecmi za par korun. Postylku apod stejne uz mate.
Jidlo odklojis a potom stejne budes muset zivit jedno tak udelas holt malou porci navic pro druhe.
Pokud nejsi v dluzich a pritel normalne pracuje tak to jde.
Jeste bych zkusil zazadat o ruzne pridavky jako to delaji socialne slabsi (nahradte jinymi nazvy…) a treba neco dostanes. Sice asi nedostanes osobniho poradce placeneho od mesta, ale pujde to.
Tech 7500 taky neni zadny zazrak, zena to bere a je to stejne porad malo.

Tak ono je fakt rozdíl jedno a dvě děti. Tedy, když jsou malé, tak je to v pohodě, ale když trošku povyrostou, tak to teprve začne lítat. U nás se platí za školku vč. obědů Kč 1300,–, za dvě děti to bude 2600,–. Ted k tomu připočtěte kroužky, když jsou děti nemocné, tak v lékárně necháte majlant. Nyní jsme přešli na homeopatika, ale jsou taky dost drahé. Těch 7600,– je pro mě zázrak, a já jsem vděčná, že je dostáváme a stále nepochopím, jak to někomu může připadat pořád málo za to, že nechodí do práce. U jednoho dítěte nám to bohatě stačilo, ale teď jsou dvě a i když ještě stále vyjdeme, tak si ještě měsíčně přivydělávám cca Kč 3-6000,–. Pracuji vnoci a hlídá manžel :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
3.11.11 15:26
Anomiska píše:
Ahojky. Nečetla jsem předchozí příspěvky, takže reaguji takto: Téměř každá z nás, která má 2 děti, tak pobírá rodičovský příspěvek, žije z jedné výplaty a bude hledat práci se 2 dětma. No a u každého z našich partnerů hrozí to, že může ztratit práci. Takže kdybychom měly řešit to, jestli mít druhé dítě nebo ne kvůli důvodům, které uvádíš, tak bychom nejspíš byly všechny pouze „prvorodičky“ :wink:
Na jednu stranu jde vidět, že se k početí druhého prcka stavíš zodpovědně, ale myslím, že v tomto případě bys to opravdu neměla řešit tak důsledně 8-)
Úplně souhlasím :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
3.11.11 15:41

Tak situaci musíš zhodnotit sama.Záleží co manžel dělá atd.Já taky studovala tak jsem neměla nárok na mateřskou.Manžel byl OSVČ,přepsat to nešlo.Ale vždycky mě fascinuje jak si každý stěžuje.Je to 3800,ale jsou to peníze.Nepracovali jsme,je to fér proti těm co už dělali.
Znám hodně rodin,co jdou do druhýho dítětě se strachem.A zvládnou to.Ale taky jsou rodiny,co se nejdřív zabezpečí a pak si děti pořídí.Rozhodnutí je jen na vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katleen
3.11.11 15:46

Zdravím všechny
ještě když jsem byla těhotná tuším do 4 měsíce jsem počítala, že budu mít těch 7600 to 21 měsíců dtěte - tak to tehdy bylo a ne do 9 měsíců a to je přeci jen rozdíl. A to že se dá přehodit rodičák na otce dítěte jsem zjistila až tady :nevim:
nechci se hájit jsem ráda, že jsem - relativně - mladá matka (26) jenom mě zajímalo, jestli jste někdo byl v podobné situaci a jak jste se rozhodl a jestli se vbec se dvěma dětma dá najít místo ?

• Citovat
  • Upravit
katleen
3.11.11 15:53
Kaczenka píše:
Anomiska píše:
Ahojky. Nečetla jsem předchozí příspěvky, takže reaguji takto: Téměř každá z nás, která má 2 děti, tak pobírá rodičovský příspěvek, žije z jedné výplaty a bude hledat práci se 2 dětma. No a u každého z našich partnerů hrozí to, že může ztratit práci. Takže kdybychom měly řešit to, jestli mít druhé dítě nebo ne kvůli důvodům, které uvádíš, tak bychom nejspíš byly všechny pouze „prvorodičky“ :wink:
Na jednu stranu jde vidět, že se k početí druhého prcka stavíš zodpovědně, ale myslím, že v tomto případě bys to opravdu neměla řešit tak důsledně 8-)
Úplně souhlasím :potlesk:

tohle jsem asi chtěla slyšet :srdce:

• Citovat
  • Upravit
578
3.11.11 17:38

Jdi do toho!
Jestli takhle moc chceš druhé, tak hurá do toho, dvě jsou lepší než jedno a děti blíž k sobě jsou podle mě lepší a ono se to nějak udělá. Peníze budou, my ne. Přinejhorším pomůže rodina…Máš VŠ titul, takže jsi asi chytrá holka a takový geny je třeba množit :-D. Při hledání práce je podstatnej rozdíl žádný dítě/jedno dítě, jestli jich je víc už je fuk. A jako vysokoškolačka něco najdeš, dřív nebo později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaella69
3.11.11 19:05
Altche píše:
Jdi do toho!
Jestli takhle moc chceš druhé, tak hurá do toho, dvě jsou lepší než jedno a děti blíž k sobě jsou podle mě lepší a ono se to nějak udělá. Peníze budou, my ne. Přinejhorším pomůže rodina…Máš VŠ titul, takže jsi asi chytrá holka a takový geny je třeba množit :-D. Při hledání práce je podstatnej rozdíl žádný dítě/jedno dítě, jestli jich je víc už je fuk. A jako vysokoškolačka něco najdeš, dřív nebo později.

a když náhodou nenajdeš, tak sama něco vymyslíš ;-) Věř si a věř v rodinu ;-) ;-) ;-)

• Citovat
  • Upravit
Jrk
494
4.11.11 08:05
karinka píše:
Jrk píše:
Bud dite chci, nebo ne. Penize jsou dulezity, ale lidi se mohou trochu uskromnit, existuje spousta bazaru s hezkymi novymi vecmi za par korun. Postylku apod stejne uz mate.
Jidlo odklojis a potom stejne budes muset zivit jedno tak udelas holt malou porci navic pro druhe.
Pokud nejsi v dluzich a pritel normalne pracuje tak to jde.
Jeste bych zkusil zazadat o ruzne pridavky jako to delaji socialne slabsi (nahradte jinymi nazvy…) a treba neco dostanes. Sice asi nedostanes osobniho poradce placeneho od mesta, ale pujde to.
Tech 7500 taky neni zadny zazrak, zena to bere a je to stejne porad malo.
Tak ono je fakt rozdíl jedno a dvě děti. Tedy, když jsou malé, tak je to v pohodě, ale když trošku povyrostou, tak to teprve začne lítat. U nás se platí za školku vč. obědů Kč 1300,–, za dvě děti to bude 2600,–. Ted k tomu připočtěte kroužky, když jsou děti nemocné, tak v lékárně necháte majlant. Nyní jsme přešli na homeopatika, ale jsou taky dost drahé. Těch 7600,– je pro mě zázrak, a já jsem vděčná, že je dostáváme a stále nepochopím, jak to někomu může připadat pořád málo za to, že nechodí do práce. U jednoho dítěte nám to bohatě stačilo, ale teď jsou dvě a i když ještě stále vyjdeme, tak si ještě měsíčně přivydělávám cca Kč 3-6000,–. Pracuji vnoci a hlídá manžel :wink:

Pokud chces deti jsou to proste vydaje navic. Je to stejne jako kdyz chces cokoliv jineho (auto, dum atd..). To ze to neco stoji, no tak jsme si to zvolili. Lepsi to nebude, neni na co cekat.
Nebo chces mit karieru, penize luxus no tak holt si nebudes zakladat rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí