Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Má desetiměsíční dcerka začala několikrát denně z ničeho nic kroutit hlavičkou ze strany na stranu (jakoby dělala nenene), ale není to jako reakce na nějaký podnět,spíš mi to přijde jako takové ty záškuby co mívají staří lidé.
Dělá to při hraní,při jídle,nebo i když leží v postýlce… Nesetkali jste se s tím prosím někdo??
Mám strach jestli to nemůže signalizovat nějakou poruchu…Už to trvá asi týden. A nevím jestli s tím mám jít k doktorce? Nebo je to hloupost?
PORAĎTE PROSÍM! ![]()
Raději zajdi k doktorce, mohla by to být epilepsie. Ale taky to nemusí být vůbec nic. Johanka mi takhle začala mrkat, vypadalo to jako tiky. Potom ze starší dcery vypadlo, že jí učila ,,mrkat na kluky,, ![]()
Myslím, že jednostraný pohyb v pravidelnosti není nic banálního, může to byýt neurologockého rázu, šla bych k doktorce
ahoj, malá dělala a občas dělá to samé. Nervový systém ještě není dozrálý, říká se tomu syndrom ?mokrého? psa. Každopádně nás dětská dr. poslala k neurologovi, byla jsem s dcerou na EEG, a na UTZ mozku ( tam je blbé jestli má zarostlou fontanelu, tak je to k ničemu, takže určitě bež k dr. co nejdříve ). Jinak jsme v péči k neurologa, chodíme tam pro jistotu jednou za čtvrt roku, ale všechno je prý v pořádku. Určitě se ničeho neboj, ale k dr. bež, aby ti to potvrdila. Hodně štěstíčka, určitě to bude v pořádku ![]()
Děkuju holky!
Zítra zajdu a uvidíme co nám řekne… Držte nám palečky,snad to nebude nic vážného…!
![]()
Lucy_VM píše:
Děkuju holky!Zítra zajdu a uvidíme co nám řekne… Držte nám palečky,snad to nebude nic vážného…!
![]()
![]()
Neboj, bude to dobré. Dej vědět, jak jste dopadly..
![]()
ahoj, nevím, jestli je to to samé, co u nás, u malé to vypadá jako oklepání..ale dělá to už nějakou dobu a ne moc často..teď jste mě holky vyplašily ![]()
u nás to vypadá jako když na tebe „šáhne“ zima, takové to brr
![]()
Holky,tak jsme byli včera raději u doktorky a prý máme ještě 14 dní počkat a sledovat jí a kdyby to nepřestalo tak nás pošle na neurologii,kde se udělá EEG,jestli to náhodou není epilepsie,nebo nějaká jiná neurologická porucha.
Tak zatím pevně doufáme že se malá fakt jen něco naučila a do té doby to dělat přestane a nic z toho nebude,protože epilepsii v rodině máme tak mám strach…!
No uvidíme,nezbývá než čekat!
![]()
Sterezie - Malá to taky často dělá jakože se oklepe…Ale teď se k tomu přidalo ještě to cukání hlavičkou,vypadá to jakoby fakt dělala „nenene“,tak uvidíme…
![]()
Diskuse je sice už starší, ale protože sama jsem hledala radu na toto téma a tato diskuse mě před návštěvou doktora dost uklidnila, tak pro další starostlivé maminky přidávám svoji zkušenost. Naše malá to taky začala před pár dny dělat, kroutila hlavičkou, drželo ji to celý večer a další den zase. Anabáze to byla veliká- pohotovost, ušní, pediatrie.. Prý to může být i od zubů, že dráždí nervy tím, jak rostou. Nakonec jsme se přece jen dopracovali na neurologii, kde malé natočili EEG, bylo to úplně v pohodě a nic jí nenašli. Sestřička říkala, že takových případů je hodně, kdy děti rodiče něčím takovým vyděsí a i když v drtivé většině případů to nic není, je dobře to zkontrolovat. A co jsme se dozvěděli od lékařky - když jde to vrtění přerušit, není to žádný záchvat.
@Lucy_VM muzu se zeptat, zda u vasi dcery zaskuby vymizely? u dcery posledni dny pozoruji neco podobneho ![]()
Prosím jak jste dopadly? Můj skoro 6 měsíční syn to taky začal dělat, takové otřepání jako když na vás šáhne zima.
@ivulunka píše:
Prosím jak jste dopadly? Můj skoro 6 měsíční syn to taky začal dělat, takové otřepání jako když na vás šáhne zima.
Dcera to dělala taky a nakonec se z toho vyklubala epilepsie a to dost těžká, už jí má šest let ![]()
@ivulunka zajdi si k neurolozce..je fajn si tu rikat co to muze nemuze byt ale v tomhle pripade ti internet nepomuze..sama jsi cetla ze to muze byt od curani az po epilepsii a nikdo ti to tu nerekne 100%…