Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
pokud nešlo o okamžitou SEPA platbu, může to trvat 1 až 2 pracovní dny. V praxi to často dorazí druhý den, takže pokud to odeslal včera dopoledne, je klidně možné, že to dnes během dne dorazí – nebo nejpozději zítra. Moneta SEPA platby podporuje, ale záleží, jak to zadal odesílatel – jestli jako standardní zahraniční převod, nebo okamžitou platbu v EUR.
Držím palce, ať to dorazí co nejdřív! A pokud si nejsi jistá, klidně se můžeš zeptat na pobočce, bývají ochotní říct, jestli už to tam „visí“ ![]()
Druhý den to mám připsané na účtu, chodí mi to tedy na eurový účet a ne u Monety.
Copak je to za speciální účet, kam si „člověk musi přidat kartu, aby viděl, ze na ni přišly peníze?“
Rozumíš tomu, ze karta (plast nebo jen kombinace čísel karty)je navazana k danému účtu, odkud cerpa peníze? Čili pokud jsi majitel účtu, máš k němu přístupové údaje a pomocí karty z něj platíš?
Nebo se jedná o dětské konto, které vidi rodic v rámci své apky/IB?
Ale treba nějaká novinka, ráda si nechám rozšířit obzory.
@Svetluska55
Mamka má učet obyč u Moneta kde si nechala ještě přidělat debit kartu která má svůj PIN.
Internetové bankovnictví má jen ona.
Jak jsem psala abych zjistila zda už peníze dorazili musela bych do bankomatu strkat kartu abych zjistila zda tam peníze jsou.
Peníze už dorazili. Jinak všem děkuji za odpověď ![]()
@Anonymní píše: Více
Aha, takze ti nekdo posila peníze na účet tvé mámy, ke kterému nemáš logicky přístup.
Tak jen trocha edukace pro tebe, jak tyhle věci funguji.
@Svetluska55 přístup mám když mi ho dala
🤦
Všechny údaje mám jen já.
Ale to vám myslím může být jedno
Ahoj mám dotaz zda někdo neví jak to chodí.
Včera cca kolem 11:30 mi známý poslal peníze z Německa mám banku Moneta.
Za jak dlouho tak peníze dorazí?
Nemám bankovnictví v telefonu protože karta je na mou mamku. Pristup mám já ale vytvořila ji ona takže jsem si do telefonu kartu nedala. Takze tam musím chodit.Tak jen abych věděla přibližně kdy to tak chodí.
Děkuji