Zrušení účtu na sociálních sítich

2525
15.6.25 20:21

Zrušení účtu na soc. sitich

Ahoj, už nějakou dobu uvazuji o zrušení účtu na instagramu a facebooku. Mám pocit, že především instagram je samá reklama a, spolupráce zhýčkaných influencerek. A prostě co si budeme, je to žrout času atd. Chci se zeptat těch z vás, které insta, facebook měly a pak zrušily, jestli jste to vůbec vydržely a jestli jste ted vice „klidnější, spokojenější“…asi chápete, jak to myslim;) děkuji za vaše odpovědi a klidný vecer;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.6.25 20:27

Instagram jsem zrušila.
Facebook jsem hodně protřídila (mám tam asi 20 přátel) a chodím tam jen kvůli stránkám, co mě zajímají. Mám v tom hodně edukativních materiálů a případně tam vyřizuji a hledám věci na marketplace. Spíš využívám jen Messenger a tam si píšu jen s pár lidma.
Strašně se mi ulevilo, co jsem vyhodila víc jak polovinu „přátel“ a neřeším žádné rádoby selebrity. :palec:

• Citovat
  • Upravit
15845
15.6.25 20:32
@xavierka píše: Více

Nezrušil, jen jsem tam přestal chodit. IG je naprosto k ničemu už poměrně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8100
15.6.25 20:59
@xavierka píše: Více

Sociální sítě jen zbytečně zasírají mozek a žerou čas. Funguje to přesně opačně, než by měl zdroj informací fungovat. Tedy že se o něčem chceš něco dozvědět, tak si to najdeš a získáš informace. Zatímco socky jsou založeny na tom, že ti vnucují něco, co vlastně původně nechceš. Dalo by se říci, že místo poskytování informací slouží jen k ovlivňování uživatelů. Tedy ne že bych si na to stěžoval, využívám reklamní potenciál sociálních sítí, který je díky tomu skvělý. Ale možná bude stačit si uvědomit, že jsi jen využívaná k tomu, aby vydělávali jiní ve chvíli, kdy trávíš čas na sociálních sítích, aby tě to trochu odradilo od používání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
15.6.25 21:06

Mám tam rodinu a kamarády, tak 70 lidí. Myslím FB. Odebírám jen věci, co mě zajímají (koníčky, pracovní). Sdílím pár fotek z dovolené nebo narozenin dětí atd. Nic jiného neprovozuju. Pokud me prispevky nejake stranky zacnou stvat, nemilosrdne mazu odber a je mi fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2703
15.6.25 22:15
@rmot píše: Více
:palec: jsem stejneho názoru, ja IG ani FB nikdy neměla a jsem spokojená.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
15.6.25 23:08

Tak snad záleží na tom, koho tam sleduješ. Pokud zhýčkané influencerky, tak tam máš zhýčkané influencerky.
Já jsem šťastná a spokojená i se soc. sítěmi, mám vybráno co chci sledovat a proč a trávím tam tolik času, kolik sama uznám za vhodné. Pokud tam nechci, tak tam nejdu, nemusím nic rušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
15.6.25 23:56

Nemam socky už 4 roky a vůbec mě to netrápí. Můžu rict, že jsem od ty doby spíš klidnější a nenervuju se tolik. Je to spis pozitivní krok než negativní. Jediný, co mě štve, že nemůžu na market place :mrgreen: ale to neni úplně nutnost :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8100
16.6.25 00:22
@KristynaD998 píše: Více

Já to tak mám hodně let s televizí a fakt to přispívá ke klidu. člověk nakonec zjistí, že mu vlastně nic neuteče, když nečučí na bednu a nebo nescroluje na sockách. Lepší je žít si naplno svůj život, než prožívat ty cizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
16.6.25 01:05

Tak ještě zbývá zrušit účet na emimču a budeš vyzenovaný úplně :lol:. Jo, s tou televizí naprosto souhlasím. Nekoukám na ni už několik let, sice ne úplně dobrovolně, ale protože prostě nemůžu, ale opravdu mi to nechybí. Ze sociálních sítí mám jen Facebook a ten používám v poslední době taky jen minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8100
16.6.25 01:25
@Zuz186 píše: Více

Jojo, to emimino mi to ještě kazí :D Ba ne, na emimi si otevřu jen to, co chci přečíst a žádný obsah se mi sám nenabízí, jako na facebooku nebo v televizi. To, že občas zalezu i do témat, kde se chytám za hlavu, je moje blbost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
16.6.25 01:47

Jo, když tu člověk tráví rozumné množství času, je to v pohodě. Taky občas vlezu do nějakého tématu a pak se nestačím divit, někdy klame i sám název :lol:. Ale těch reklam je tu taky dost, v poslední době takové agresivní, mně to vadí, já musím zavírat oči a přeskakovat je :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
16.6.25 11:21

Mám pocit, že mi to hodně zlepšilo život :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11568
16.6.25 15:40

Já bych naopak bez FB nepřežil, ale používám víceméně jen chat a občas se tam na mě vyprsí Carmen Electra, jinak texty na sockách vůbec nečtu, sjíždím jen obrázky, doba je rychlá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák