Penzion pro seniory Brno

1835
27.9.17 11:21

Penzion pro seniory Brno

Potřebuji poradit ohledně ubytování pro seniory v Brně. Chci najít pro babičku levné bydlení, její nájemné už je neúnosné. NECHCI domov důchodců, ale prý existují penziony pro seniory, kde má každý svůj byteček, sprchu, vše, nejsou tam ležáci a dochází tam doktor. Dobrý je prý někde na Vinohradech. Bohužel nevím, jak přesně se jmenuje a na internetu nemohu nic najít. Budu ráda za jakékoli rady, zkušenosti. Díky všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6661
27.9.17 11:44

Penzion na Vinohradech je pěkný, pěkný je třeba i na Vychodilově. Ale je třeba říct, že jsou dost dlouhé čekací doby. Na Vychodilově se určitě čeká několik let a ty penziony nejsou levné. Měsíc stojí přes 10 000,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
27.9.17 11:59

Pak je třeba v Brně Maloměřicích (Obřanech) http://www.betanie.eu/ . Ale čekací doba je všude dost dlouhá.
My se o babičku staráme doma a také čekáme na přidělení místa. Máme naštěstí RD, kde má babička svůj pokoj. Je to ale dost neúnosné, platíme ošetřovatelku, která nám chodí pomáhat, sami to s manželem a 2 dětmi nezvládáme. Jedná se o manželovu maminku, která mě nikdy moc nemusela a já se o ni na stará kolena starám, když se na ni její další dvě děti vykašlali a chodí jen cepovat, co všechno děláme špatně.

Pokud se budete starat nějakou dobu doma a máte „ležáka“, doporučuji koupit nemocniční košile (kupovali jsme v Brně Starém Lískovci - www.nemocnicni-textil.cz a dost nám to pomohlo co se týče snadnější péče. Pak také doporučuji inkontinenční podložky či plínky. Pak také manžel vyřizoval nějaké podpory, ale to nevím, co přesně máme - mám dojem příspěvek na péči a nějaké příspěvky na auto. Ale moc peněz od státu nečekejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
27.9.17 13:38

Ano, jak píše @Ellusa, tohle je normální cena: http://www.ves.brnods.cz/…ovane-sluzby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
27.9.17 19:07

8o 8o 8o Slyšela jsem, že konkrétně na Vinohradech platí paní asi 4 000,– Kč!!! Má vlastní byteček, nejsou tam ležáci, můžou kdykoli jít ven i mít návštěvy, jen to musí nahlásit - něco jako azylák. Babička taky není ležák. Prostě potřebuje najít levné bydlení - byt. Nyní platí skoro 8 000 za jeden pokoj, nemá ani pořádnou kuchyň. Ty Vinohrady jí poradila její kamarádka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí