Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Myslíte si, že vadí, že nedávám 14-ti měsíčnímu dítěti peřinku ani deku? Dříve jsem ji párkrát dala, a většinou jsem ji ráno našla, jak spí na ní.
Naše také spí se zadkem nahoru vystrčeným
, je to její neoblíbenější poloha na usínání.
@mama.tata.mimi nas prcek ma skoro rok a pul a porad spi v pytli. mne to vyhovuje, mivame doma chladno, nemůže se odkopat ani tolik cestovat. syn to ma taky rad, vecer si pro nej bezi. nevim, cemu by to mhlo vadit
deka prijde na radu později.
@mama.tata.mimi nasemu je dva a trictvrte a teprve minuly tyden si sam rekl, ze uz chce spat pod perinou. Do te doby spaval ve spacim pytli. Mam sbirku pytlu vsech velikosti
. A urcite to nicemu nevadi. Proste byl v pytli spokojenejsi (odmalicka mel rad zavinovani a tu jistotu omezeneho prostoru) a do periny musel dozrat.
@mama.tata.mimi Máme 16m dítě a dávat mu peřinu je naprostá zbytečnost, odkope si ji někam do rohu a spí bez ní. Běžně spí v pytli. Na tvém místě bych dala pytel a pokud ho nechce, tak nic a dala bych mu takové pyžamo, aby mu nebyla zima. Kámošky dcera spí bez ničeho, všechno ze sebe shodí a pytel nechce, jsou jí skoro tři roky.
@adam75 říkám, že mi odkopala peřinu jednou, jinak kope nohama furt, asi mám velkou peřinu
. Já nepíšu, že spací pytel se nepoužívá ze strachu z udušení, ale to, že mi příjde jako blbost, že si někdo myslí, že se mimčo udusí peřinou
.