Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My meli Emcu asi do 2 mesicu na noc v rychlozavinovacce,pak presla na spaci pytel a naprosta spokojenost.Mame tlusci i tenci,podle pocasi.Velka perina(normos detska) je desne velka a cokoli jinyho si odkopavala.Takhle vim ze na ni netahne a je pravda i to s tim stizenym pohybem po postylce:-)Nebudi se v noci zasprajcla mezi spricliky,jako treba pres den,kdyz spi bez pytle.Ted uz je ale velka a dokaze se pretocit a trochu se plazit i v pytli,ale nastetsi to dela az rano
.Nicmene perinu taky mame,jiste do ni brzo doroste,bude mit slabounkej pytel+perinu.
Ahoj
od 4 měsíců jsou oba kluci spacákoví a nemůžu si to vynachválit.. nemusím pořád chodit přikrývat a mám jistotu že je jim teploučko…
Pro MIchala teda už jsem nechala ušít obr spací pytel, aby mu bylo hezky pohodlno… no tuto zimu v něm ještě bude a pak už myslím ne,.. ale kdo ví:o) zatím ho vyžaduje a já jsem zato ráda.
Matýsek je šídlo a v postýlce mi pod peřinou nevydržel.. takže to taky vyřešil spacák a je opět po starostech.o)
Ahojky, spací pytel používáme od cca 3 měsíců (do té doby spal v zavinovačce) a naprostá spokojenost. Martas spí na boku a to zvládá s přehledem i v pytli, otočí se i na bříško, takže může spát jak mu libo. Ještě přes něj dávám slabou peřinu, protože usínáme při 18°C, ale přes to ještě klesne.
Ahoj, pokousim se ozivit diskuzi, zrovna resim toto tema, zda zavinovacka nebo perinky, nebo spacak. Pristi tyden budu uz neco kupovat, ale podle komentaru jsem zjistila, ze polstarek perinka povleceni neni vubec potreba ? Tak by stacila jen rychlozavinovacka a pak spacak az bude vetsi ? Prosim, poradte, dekuju ![]()
Přesně tak
Malý jsou 4 měsíce, asi tak 2 týdny spala v rychlozavinovačce, pak mi z ní začala vylézat - ale jí se prostě zavinování nikdy vůbec nelíbilo… Tak pak šla do spacího pytle… Polštářek a peřinku má složenou v nohách postýlky, zatím vůbec nepoužito…
![]()
Já jen chci upozornit, že přechod z pytle pod peřinku bývá těžký. Je to sice hudba budoucnosti, ale my se ho zbavili kolem 3 a půl roku v létě, protože větší už se nevyráběl a taky mě obtěžovalo pořád tahat dvě varianty (teplější - lehčí) s sebou. Mmch nejmíň dva být musí kvůli pročůrání (i s plínkou se to občas stane).
Kluci v něm spali od narození - starší většinou klidně, takže pod deku šel celkem v klidu, ale i tak ho budila zima z odkopání. Mladší rarášek provozoval ve spaní kejkle (vzbudil se třeba s hlavu v nohách postele), takže tam to bývá problém dosud, ačkoli jsme spacík zrušili už v létě. Řešila jsem to pak tak, že mají velké, dospělácké deky, takže když se odkopou a usnou na nich, vždycky se najde kousek, kterým se dají přikrýt.
Jinak si ty roky se spacákem nemůžu vynachválit ![]()
Moc diky za rady, akorat pritel a rodina ma reci, jestli mu nebude bez periny zima apod. Mame maly byt, tak ani nevim kde bych dalsi periny skladovala, kdyz by je mimco nevyuzivalo …
Ahoj, my jsme od malinka používali deku, ale tak kolem 5. - 6. měsíce, kdy teda byla i zima, se malá začla odkopávat.A jelikož jsme dostali jeden spací pytel, tak jsme jí ho dali jakože na pár dní a spí v něm doteď a její 8,5.Vím,že je celou noc přikrytá a neodkope se a má schovaná i ramínka.Myslim,že je to dobrá věc. ![]()
Peetinka píše:
Moc diky za rady, akorat pritel a rodina ma reci, jestli mu nebude bez periny zima apod.
Mají různě teplé varianty - nejteplejší je ušitý jakoby z deky, tj. z materiálu s dutým vláknem. Takže o zimu tu nejde
Ale jak jsem říkala, z tohohle důvodu to bude chtít ještě letní, lehčí variantu.
myslim ze je ten spacak skvela vec, ale u nas bohuzel neprosel
jako mimi spal v zavinovacce, kam se pak uz nevesel a spacak sem nemela a mohla sem ho blbec koupit, no ale presli sme na perinu, nelibilo se ale pak si zvykl (odkopava se, je to des), pak prisel ten spasnej napad-spacak!Jenze, jenze, proste je uz malej zvyklej se vrtet a mit prostor, coz mu spacak nedovoloval, tak sme ho zase ulozili a zkusili za nejakou dobu, vzal ho na chvili na milost a ja si to pekne pochvalovala, jenze ted se zase sprajcnul a proste v nem byt nechce
sem z toho vzdycky pekne naprdnuta kdyz se vzbouzi odkopanej a studenej…
Zdravím všechny ![]()
Pokud by někdo měl zájem, já jsem zrovna spací pytel zrušila. Dcera mi v něm odmítá spát.
Zrovna je čerstvě vypraný a chystám se ho uložit do skříně. Je kupovaný z e-shopu Tchiba, světle modrý - s dutým vláknem uvnitř. Je teplý, ale vhodný spíš pro větší děti. Dcera v něm spala jen párkrát, je jako nový.
Ráda zašlu i foto - klidně písněte SZ ![]()
Dcera má devět měsíců a právě vyrostla ze spacího pytle. Přemýšlím, co ji dávat na spaní dál. a netu je přehršel nabídek, neumím si vybrat. Ráda bych, aby jí už vydržela peřinka, případně pytel nějaký ten rok. Jsem ochotna do toho i trošku více investovat, nechce se mi za půl roku kupovat zase něco nového. Děkuju za rady, případně odkazy. ![]()
@Darebačka http://brabenecek. cz/z460-spaci-pytel-zimni-emitex
@Darebačka náš roční spí jen ve spacáku. V noci totiž procestuje celou postýlku křížem krážem, takže peřina u nás ještě asi dlouho nebude. Máme tenčí z Ikea a tlustší z CaA
Mám pytel z CA, 110 cm a dá se zkrátit na cca 90 cm s odepínacími rukávy.