stehovani do velke postele

826
3.9.07 10:38

stehovani do velke postele

ahoj!
chtela bych se zeptat jak „stare“ ditka jste stehovali z male postylky do velke (rostouci) postele a jak to ditka zvladala ?
my cekame nase druhorozene v unoru a tak chceme terku nenapadne prestehovat do vetsi postele, malou slozit a schovat pro mimi aby pak nemela pocit ze ji mimi bere postylku…
koupili jsme rostouci postel v Ikea ( http://www.ikea.com/…cts/80032587 ), slozili ji na nejmensi.. pres den tam terka sama lezla a delala haji, ale spat tam nechce… kdyz ma jit spat (v noci i po O) tak se strasne rozerve.. jakoby mela strach tam usnout… a s revem leze pryc… kdyz jsem ji vecer zcela nevychovne a nedusledne prendala vycerpana do male postylky tak byla okamzite potichu a do 5 minut tuhon… mam to brat tak ze je na velkou postel jeste mala? nebo ji tam mam zkouset davat? na dovolene s nami usinala ve velke posteli (ale byl nekdo u ni) uplne v pohode…
mrzi me ze tam nechce spat .. a budu moc vdecna za kazdou radu…
diky Hope

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28414
3.9.07 11:16

Ahoj Hope :wink:
Mi jsme malýho dali do postýlky týden před druhými narozeninami a naprosto v pohodě. Z ohrádky nám už vylézal a báli jsme se, aby nespad nešikovně na noční stolek. Navíc byl v procesu odnaučování plínek tak aby se mohl přijít vyčůrat :wink:
Nijak moc neprotestoval. Dali jsme mu tam zpátky jeho plyšáka na spaní.
Zkraje i teď občas vybíhá z postýky, ale tak max. pětkrát, víc ne. Je to spíš na čůrání a nebo když není moc unavený.
Jinak jsme pokračovali v ukládání malýho do postýlky stejně jako předtím. Pusu a spát, odejdeme.
Už moc nevím, jak ti poradit. Držím palečky :wink:
Jo a tohle je naše postýlka, dělal ji manžel: 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
3.9.07 12:15

Holky šly obě do velké krátce po roku a půl…
Zkus ji tam zpočátku uspávat po obědě, nebo ji tam přenes, ale buď nablízku nebo dej pod postýlku měkké ať případně padá bezpečně. Nelámej to během krátké doby, do února je času dost - neboj, že by se do té doby nepřestěhovala.

Zkuste dělat kolem velké postele trochu humbuk - jako že je pro velké a šikovné děti, ukazujte ji důležitě babičkám a návštěvám (ať ukazuje Terka) a dejte tam třeba nové polštráře nebo povlečení, dávejte tam spinkat plyšáka nebo panenku… Hlavně nespěchejte a ono to půjde samo.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
3.9.07 12:43

Janinko ta postel je šikovná.
Dívala jsem se na odkaz z
Ikei a nevidím tam ty boční zábrany.
Honzík spí pořád v postýlce, ale už uvažujeme taky o pořádné posteli. Mám ale strach aby nám nevypadl, on se strašně mele a celej se pořád otáčí. Jaké máte zkušenosti? A můžete mi někdo napsat kde takovou šikovnou postel koupit? Díky Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
3.9.07 12:48

No, mi tam tu bočnici neměli týden a malýmu padala peřinka, on ne :D
jinak tu postýku dělal manžel, takže koupi neporadím, ale v Ikee bočnice prodávají. Jsou bílé, tak jedině osmirklovat a nalakovat jinak
 http://www.ikea.com/…cts/30099293

http://www.ikea.com/…80791_S4.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
3.9.07 12:48

eva: k te postylce se da koupit bocnice, jen ji maji jako jine zbozi takze musis hledat … jinak se da sehnat i primo postel s bocnici.. maji je i v ikea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
3.9.07 13:01

Ahoj, my máme přesně tuhle postel z ikea a dcerka si ji sama vybrala (tedy dali jsme jí vybrat, zda bílou nebo dřevěnou). Ještě ten večer, kdy jsme ji koupili a manžel sestavil, v ní chtěla spát. Bylo jí 22 měsíců, a byla v ní už 3 měsíce, když se narodil brácha. Máte ještě čas… doporučila bych to samé jako Lesina..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
3.9.07 14:16

Ahojky,

my dávali dceru do velké postele cca ve 2 letech. Nějaký čas jsme v pokojíku paralelně měli malou i velkou postel a nechali ji vybírat. Když se nám zdálo, že si dostatečně zvykla na velkou, malou jsme schovali s tím, že si ji odnesl čáp, trochu ji opraví a až budeme mít miminko, tak ji čáp zase přinese. K tomu řeči typu, velký holky už mají velký postele, malý jsou pro miminka…
Jo a z malé postýlky jsem si nechala pod velkou na zemi povlečenou matraci a na noc ji vysunuji před postel, kdyby malá spadla. To se stalo asi jen 2× zpočátku, teď už v pohodě.
Ještě chvíli vydržte, ono to časem přejde.

JANINKAZ - máš moc šikovného muže, postel vypadá fakt pěkně

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
3.9.07 15:15

Strako, děkuji :wink: Vyřídím mu to, to zase zpychne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek