Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Bez peřinky (zavinovačky), syn to nesnášel.
Dcera zase jedině v tom.
Dej na to, co je příjemné mimču.
Ja bych rekla, ze je to o zvyku.. Nekdo zavinovacku pouziva, nekdo ne.. Asi záleží na tom, co vyhovuje tobe a miminku. Posledni syn byl tezce zavinovaci.. Prostřední syn se narodil v lete, takze opravdu, ale opravdu nevi, co to je zavinovacka.. Bylo 35 stupňů v cervnu
nosila jsem Ho nahateho v plince ![]()
Příspěvek upraven 22.01.20 v 09:13
Ano, starší generace nošení bez peřinky nemohla přežít, já jsem zase nesnášela nošení s peřinkou, navíc s tou vyztuženou, ráda jsem se tulila s miminkem. Dělej to tak, jak to vyhovuje tobě a miminku, neublížíš mu (předpokládám, že podepíráš hlavičku atd.)
Ale prd, neničíš. Zařid se podle dítěte jestli mu to vyhovuje nebo ne. Syn mi na péřové zavinovačce spí, nevypadá, že by ji někdy hodlal opustit. zavinutý v ní byl jednou, když ho držel strejda, který se bál, že mu ublíží, tak držení v péřové zavinovačce bylo super řešení. a taky byla péřová zavinovačka dobrá do kočárku, aby mi tam novorozenec nelital jak hadr na holi, ale to je ted v zime asi pasé…
Nosili jsme v péřové zavinovačce, protože v ní bylo synovi dobře. Kdyby v ní být nechtěl, tak ho v ní nenosím, nemyslím si, že by si tím kazilo dítě záda. Názory starších si poslechnu, poděkuju za rady a pak si stejně udělám po svém ![]()
V zavinovacce se s ditetem lepe manipuluje. Je to podle me vhodnejsi k „pujceni“ navstevam. Ja zavinovacku nepouzivala. Je potreba s ditetem spravne manipulovat a nosit ho ve spravne poloze. Pak mu rozhodne ublizit nemuzes ![]()
Syna jsem nemohla zabalit absolutně do ničeho, nesnášel to. Jedině u maminky v náručí. Dcera zase nemusí být chovaná a raději ležela od narození v zavinovačce. Každé dítě je jiné, řiď se jím…
@luci.no píše:
V zavinovacce se s ditetem lepe manipuluje. Je to podle me vhodnejsi k „pujceni“ navstevam. Ja zavinovacku nepouzivala. Je potreba s ditetem spravne manipulovat a nosit ho ve spravne poloze. Pak mu rozhodne ublizit nemuzes
Moje řeč.
Babičkám jsem novorozence do peřinky-zavinovačky balila, lépe se s ním manipuluje a lidé se pak nebojí, že miminku nějak ublíží (špatným nošením). Pokud víš, jak s miminkem manipulovat (nenosit ve vzpřímené poloze, podpírat hlavičku i horní část zad), tak se mu nic stát nemůže ani kdyby bylo nahaté ![]()
Bez obě děti, krom toho ze v ní ani jeden nechtěl být a šíleně ječeli, tak já se bála že mi z té peřinky vypadnou, líp se mi manipulovalo bez ní. Žádné následky to nezanechalo.
Nám se teda zavinovačka osvědčila, hlavně na usínání a lépe se mi s miminkem manipulovalo, neměla jsem strach, že mi vyklouzne. Ale je fakt, že záleží hlavně na vás dvou. Mámy, tchýně, babičky a tetičky mají vždycky nějaký názor, že jo
je třeba vyslechnout, poděkovat a dělat si po svým ![]()
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda jdste nosily své mimiminka v peřince. Já normálně nosím bez, ale tchýni a mé mamce se to nelíbí. Prý to za nich tak být nemohlo a malému prý tím ničím páteř.