Perkarbonát sodný

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jpichova
24.11.11 14:15
Alpaka píše:
Perkarbonát používám na kdeco. K běžnému pracímu prostředku podle mě není třeba. Přidávám k EKO prostředkům, protože ty přecijen tak dobře neperou. Případně dávám na skvrny, na které nezabral žlučák.
Jinak dávám místo tablet do myčky, plus k tomu pár kapek Jaru na odmaštění.

Alpako,jako normálka místo tablety dáš perkarbonát a kápneš JAr? Fíha a co myčka,neudělá to mega pěnu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
81532
24.11.11 14:15

ale samotné na praní to podle mě nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
24.11.11 14:17
Alpaka píše:
ale samotné na praní to podle mě nejde.

Já si taky právě říkám,že je to sůl na skvrny a bělidlo,že ten prášek má určo i jiný význam,omluvte nezkušeného :oops: Tak už jsem na další várku hodila do prajdy sliz.

• Citovat
  • Upravit
4254
24.11.11 14:20

Do myčky jsem to tuším zkusila jen jednou, když jsem měla „čistý“ nádobí, máme dost tvrdou vodu, takže se bojim, že by to moc účinný nebylo.
Do myčky používám tblety z DM denk mit nature, ty jsou super. Dobře myjí a dávám většinou jen půlku tablety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
24.11.11 14:26

Já dávám sliz do pračky a PUER do zásobníku. Ne vždy, jenom když tam přihazuju i bryndáky a body od mrkve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
24.11.11 14:29
rosslyn píše:
Já dávám sliz do pračky a PUER do zásobníku. Ne vždy, jenom když tam přihazuju i bryndáky a body od mrkve…

Taky jsme to dala do zásobníku a sliz rovnou na prádlo. Jsem nadšená,že mám konečně bělostné prádlo. A co barevné nebojíte se případného vyžrání barvy a třeba fleků,jak to udělá savo? Už ho teda nepoužívám,jen na bílé když má prcek flek hlavně od příkrmu to vezmu štěteček do ucha a lehce potřu savem a hodím do prajdy.

• Citovat
  • Upravit
jpichova
24.11.11 14:31
Oskárek píše:
Do myčky jsem to tuším zkusila jen jednou, když jsem měla „čistý“ nádobí, máme dost tvrdou vodu, takže se bojim, že by to moc účinný nebylo.
Do myčky používám tblety z DM denk mit nature, ty jsou super. Dobře myjí a dávám většinou jen půlku tablety.

Tak tablety zkusím,díky za radu. Já od nich kupuju ten čistič myčky a myslím,že udělá stejnou parádu jako ty drahoty

• Citovat
  • Upravit
81532
24.11.11 14:32

Mě perkarboná umyje fakt všchno, nádobí mám úplně čistý. Bylo ale třeba dát nějaké odmašťovadlo, jinak to zůstávalo mastné. Stačí ale fakt cca půl lžičky až lžička prostředku na nádobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
24.11.11 14:35

Přidat jar mě nenapadlo, taky to zkusím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
24.11.11 14:41
Alpaka píše:
Mě perkarboná umyje fakt všchno, nádobí mám úplně čistý. Bylo ale třeba dát nějaké odmašťovadlo, jinak to zůstávalo mastné. Stačí ale fakt cca půl lžičky až lžička prostředku na nádobí.

No hned při dalším mytí zkouším :pankac:

• Citovat
  • Upravit
81532
24.11.11 14:43

S Jarem je to fajn, musí se přidat něco odmašťujícího. Zase samotný jar nejde, to mi málem od bublin bouchla mička :mrgreen: Jsem jí po doprání otevřela a všude pořád pěna. Musí se jen malinko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
24.11.11 14:46
Alpaka píše:
S Jarem je to fajn, musí se přidat něco odmašťujícího. Zase samotný jar nejde, to mi málem od bublin bouchla mička :mrgreen: Jsem jí po doprání otevřela a všude pořád pěna. Musí se jen malinko

Právě si říkám,to musel být teda hukot. Já do ní lezu za 1 cyklus několikrát,vždy někde najdu povalující se lžičku,hrnek,který tam před chvílí nebyl :roll:

• Citovat
  • Upravit
jpichova
25.11.11 12:44

Teda,už příspěvek píšu po třetí,malej stiskne Esc a je vymazáno :pocitac: .
Nádobí čisté,až na hrnec od míchaných vajec,ale ten drhnu vždy i po „kvalitních a drahých“prostředcích. Dokonce i ta kalná sklenička mi připadala jasnější. Ale asi by to chtělo zajet do Ikey a koupit nové a pak po nějaké době posoudit. Jaru jsem dala půl lžíce a jelikož mi to nedalo koukla jsem a pěny bylo tak akorát :lol:. Určitě budu používat i do myčky,za tu cenu je to skoro výsměch :dance:

• Citovat
  • Upravit
jpichova
25.11.11 12:51

Nádobí čisté,až na hrnec od míchaných vajec,ale ten drhnu vždy i po „kvalitních a drahých“prostředcích. Dokonce i ta kalná sklenička mi připadala jasnější. Ale asi by to chtělo zajet do Ikey a koupit nové a pak po nějaké době posoudit. Jaru jsem dala půl lžíce a jelikož mi to nedalo koukla jsem a pěny bylo tak akorát :lol:. Určitě budu používat i do myčky,za tu cenu je to skoro výsměch :dance:

• Citovat
  • Upravit
jpichova
25.11.11 12:52

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný