Perkarbonát sodný

jpichova
24.11.11 13:30

Perkarbonát sodný

Ahojky všem maminkám pradlenkám,
začala jsem prát v mýdlovém/jelenním slizu a při brouzdání na netu jsem anrazila na ekologické bělidlo perkarbonát sodný. Je vhodný pro bílé prádlo a pleny. Je ekologický rozkládá se na kyslík a sodu,krásně bělí plenky a bílé bavlněné prádlo. Chtěla bych se zeptat zkušených pradlenek,jestli používají i prášek/gel a k tomu ten perkarbonát a nebo klidně i místo prášku. Já jsem zatím otestovala při vyvaření plenek a pak jsem je vyprala na 95st jen v tom perkarbonátu. Díky za reakce

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24.11.11 13:34

Používám to i s pracím práškem (Ariel). Gel dávám do nádobky přímo do bubnu a čistý perkarbonát pár lžic do přihrádky na prášek. Prý v tom prášku je nějaké činidlo, které ten perkarbonát aktivuje i při nižší teplotě :nevim: ale už nevím, kde jsem to vyčetla. A navíc s práškem to i pěkně voní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
24.11.11 13:42
Limutka píše:
Používám to i s pracím práškem (Ariel). Gel dávám do nádobky přímo do bubnu a čistý perkarbonát pár lžic do přihrádky na prášek. Prý v tom prášku je nějaké činidlo, které ten perkarbonát aktivuje i při nižší teplotě :nevim: ale už nevím, kde jsem to vyčetla. A navíc s práškem to i pěkně voní.

Díky,já si k tomu koupila právě i jakýsi taed,který pomáhá té rozpustnosti i při nižší teplotě,10dkg stálo 15 Kč. Tak já tam radši ten sliz radši dám,ať je to čisté.

• Citovat
  • Upravit
24.11.11 13:45
jpichova píše:
Limutka píše:
Používám to i s pracím práškem (Ariel). Gel dávám do nádobky přímo do bubnu a čistý perkarbonát pár lžic do přihrádky na prášek. Prý v tom prášku je nějaké činidlo, které ten perkarbonát aktivuje i při nižší teplotě :nevim: ale už nevím, kde jsem to vyčetla. A navíc s práškem to i pěkně voní.
Díky,já si k tomu koupila právě i jakýsi taed,který pomáhá té rozpustnosti i při nižší teplotě,10dkg stálo 15 Kč. Tak já tam radši ten sliz radši dám,ať je to čisté.

Aha, tak takhle se to jmenuje 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
24.11.11 13:47

Můžu se zeptat, odkud kupuješ ten perkarbonát? Koupila jsem neuváženě drahý PUER a ten mi dochází, tak bych zkusila toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
24.11.11 13:53

http://www.fichema.cz/ případně kdybys chtěla i něco jiného prodává i babako.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
24.11.11 13:56
rosslyn píše:
Můžu se zeptat, odkud kupuješ ten perkarbonát? Koupila jsem neuváženě drahý PUER a ten mi dochází, tak bych zkusila toto.

rosslyn koupila jsem ho na MMB od jedné maminky,co ho tam má i s tím taedem. Zatím jsem prubla jen 2kg perkarb. a 10dkg toho taedu /jen opravuji 10dkg stálo 30Kč/. Takže mě to i s poštovným vyšlo na 200Kč,ale myslím,že seženeš v jakékoliv klasické drogerii-ne typu dm,rossmann apod. Ale třeba Teta a nebo na netu mají plno nabídek. Teď už vím,že funguje a příště koupím třeba 5kg ať to stojí za to.
Smíchala jsem to dohromady,to je maximální poměr,na 1kg perkarb. 3-5% taedu,což vychází na těch 5dkg a mám z toho vizualně Ariel zelenobílé. Prý klasické prášky obsahují 1/3 tohoto bělidla :think:

• Citovat
  • Upravit
jpichova
24.11.11 13:56
Oskárek píše:

Jojo,na ty jsem zrovna koukala,příště obj.u nich a vezmu toho fúru

• Citovat
  • Upravit
31594
24.11.11 14:00

perkarbonát se prodává taky jako sůl na skvrny, někdy je v ní teda i něco přisypaného, ale je to velmi obdobné, sůl na skvrny má například DM půl kila za cca 30,– :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
24.11.11 14:05
Oskárek píše:

Oskárku a máš zkušenosti třeba s tím gelem do myčky co v tom babaku mají,ta cena je taky suprová a připadá mi,že mi ty věčné Somaty a finishe pěkně k…í sklo :cert:

• Citovat
  • Upravit
24.11.11 14:07

co jsem se dívala v Tetě, tak tam je nějaká italská sůl na skvrny a je v ní pouze 30 procent perkarbonátu, takže já už beru jen čistý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
24.11.11 14:11

Perkarbonát používám na kdeco. K běžnému pracímu prostředku podle mě není třeba. Přidávám k EKO prostředkům, protože ty přecijen tak dobře neperou. Případně dávám na skvrny, na které nezabral žlučák.
Jinak dávám místo tablet do myčky, plus k tomu pár kapek Jaru na odmaštění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
24.11.11 14:11
jpichova píše:
Oskárek píše:
Oskárku a máš zkušenosti třeba s tím gelem do myčky co v tom babaku mají,ta cena je taky suprová a připadá mi,že mi ty věčné Somaty a finishe pěkně k…í sklo :cert:

si říkám, že když to kazí sklo, tak proč to tečkuješ..haha, už mi to došlo, že to asi nebude kazí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
24.11.11 14:13

Taky si myslím,že soli nebrat :jazyk: ,ale jen 100% perkarbonát. Koukala jsem na to eko praní a čištění a vidím,že mám mezery. Ani to není tak drahé,jak ty různé kejdy od henkela a spol. Navíc šetrné vůči přírodě :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
jpichova
24.11.11 14:13
rosslyn píše:
jpichova píše:
Oskárek píše:
Oskárku a máš zkušenosti třeba s tím gelem do myčky co v tom babaku mají,ta cena je taky suprová a připadá mi,že mi ty věčné Somaty a finishe pěkně k…í sklo :cert:
si říkám, že když to kazí sklo, tak proč to tečkuješ..haha, už mi to došlo, že to asi nebude kazí :mrgreen:
:P přesně tak
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný