Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Miraclestar Ne každému dítěti taková zavinovačka sedne. Úplně stejně jste to mohla zkusit s klasickým větším péřovým polštářem, než kupovat rovnou zavinovačku.
Podle mě nejde o vyrážku ale spíš o potničky, které se normálně objeví, když je dítě přehřáté. Pokud máte doma peřinku déle než 14 dní a není s ní nějaký závažný výrobní problém, tak prodejce vás může poslat k šípku, že nic zpět nevezme.
Spíš peřinku zkuste prodat nějaké jiné mamce.
@Cuddy píše:
@Miraclestar a jeste jsem kvuli tomu kupovala monitor dechu na plenku, ktery meri i teplotu a dite i zabalene nikdy nemelo vic nez nejakych 36,5. Ale mame od Kiedronove, moc nechapu kupovani napodobenin. EK se tomu venuje celozivotne, testuje ruzne peri, ruzne pomery, hmotnosti naplne… Takto nevis, zda tve dite nema rado perovou zavinovacku obecne ci jen nejaky fake.
Ale prosím tě. Eva Kiedroňová si udělala celoživotní byznys z péřové peřinky, která existovala i bez ní už za krále klacka, tak jaképak „napodobeniny“. Víc než odbornost má schopnost manipulovat strachem a důvěrou vyklepaných prvorodičů. Složení peří a poměry zrovna v peřinkách od ní nejsou žádná extra věda (vše má uvedeno ve složení), jak hmotnost, tak poměry má vychytané každý pořádný výrobce péřových duchen. Já ji od EK nekoupila záměrně, protože nechci, aby moje prachy za výbavu pro dítě šly na její propagandu nebezpečných rad typu „péřová peřinka je vhodná i do autosedačky“ a myšlenky, že žádný rodič není bez odborného vzdělání (a hlavně bez jejího kurzu a peřinky!) schopen pečovat, rozvíjet a málem ani dotýkat se vlastního dítěte. Raději podpořím dobrého řemeslníka, dlouholetého výrobce kvalitních péřových výplní, který ví, proč je dobré držet se svého (a nepotřebuje z toho financovat tu reklamu, takže je i o nějakou tu stovku levnější), a drobnou švadlenu, která mi k tomu ušije potahy.
A změřila jsi i dítě? Já jen, jestli se opravdu přehřálo, nebo jestli náhodou nemělo fakt horečku?
Spis nechápu, proč výrobci píšou, ze je jejich zavinovacka termoregulacni, ze zabraňuje přehřívání a tudíž je vhodná i do léta. Tohle mě opravdu vytácí. Teplota mu klesla zpátky na normální teplotu. Takže horečka to opravdu není.
@SlečnaDahlia a ta jituli je dobry remeslnik? Dle stranek bych rekla ze nekdo, kdo si rekl, ze to stejne usije levneji. Vždyť to i stejně nazývá. Jo, EK to umi vse nacenit, cena za povlaky je nesmyslna, jejich kvalita take neni nic extra, cena za plavani v praze take diskutabilni. Na druhou stranu, jedna z mala z babycenter, ktere ted behem covidu nefnuka a velmi pruzne a funkcne presla na online verze, umi neco nabidnout lidem i ted.
@SlečnaDahlia píše:
Ale prosím tě. Eva Kiedroňová si udělala celoživotní byznys z péřové peřinky, která existovala i bez ní už za krále klacka, tak jaképak „napodobeniny“. Víc než odbornost má schopnost manipulovat strachem a důvěrou vyklepaných prvorodičů. Složení peří a poměry zrovna v peřinkách od ní nejsou žádná extra věda (vše má uvedeno ve složení), jak hmotnost, tak poměry má vychytané každý pořádný výrobce péřových duchen. Já ji od EK nekoupila záměrně, protože nechci, aby moje prachy za výbavu pro dítě šly na její propagandu nebezpečných rad typu „péřová peřinka je vhodná i do autosedačky“ a myšlenky, že žádný rodič není bez odborného vzdělání (a hlavně bez jejího kurzu a peřinky!) schopen pečovat, rozvíjet a málem ani dotýkat se vlastního dítěte.
Pod tim se podepisuji ![]()
Nemam nijak vyraznou averzi vuci Kiedronove, ale jeji manipulace a vytahovani nemalych penez z prvorodicu mi vadi. V prvnim tehotenstvi jsem si nadsene poridila jeji predrazenou knizku, bylo to priserne zklamani, protoze nic zas tak prevratneho jsem v ni nenasla. Pak jsem ji videla v nekolika poradech v tv a take jen reklama na sebe, zadna velka osveta, svoje know-how si hlida jako oko v hlave.
@ganaze a její know how je co? Že teď jede jeden webinar za druhým.
@Miraclestar Nevim kolik je prckovi, ale snad ta teplota nemela vysplhat az do horecky jen kvuli perine. Ale netvrdim, ze ne ![]()
Zase ze se v peri neprehriva je nesmysl. Ty popisky “v zime hreje, v lete chladi” jsou pravdive jen odsad posad, i v merino vlne se dite poti, v perove bunde take, proc by nemelo i v perine?
Peri je potencialni alergen, zadny alergik nesmi mit perovou perinu, to se take bohuzel neuvadi, coz je v pripade miminek doslova sproste.
@Cuddy píše:
@ganaze a její know how je co? Že teď jede jeden webinar za druhým.
Respektuji, ze jsi jejim privrzencem, je to kazdeho pravo
Ale co maji spolecneho webinary s know-how? ![]()
@ganaze píše:
Respektuji, ze jsi jejim privrzencem, je to kazdeho pravoAle co maji spolecneho webinary s know-how?
no ja se te prave ptam, co je to to know how, nevim, co si pod tim oredstavit. Pristup k diteti vysvetluje ve volne dostupnych webinarich, tak co si tedy tak strasne strezi?