Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Že se neplazí ale točí dokola jako hodiny(pivotuje) je vlastně správně. Ty protiskluzové návleky bych zkusila..my měli punčochy který měly ty protiskluzove čudlíky u na nártech a na kolenou..myslím že byly z lidlu
Já jsem kupovala punčochy, co tohle protiskluz na kolenou, nartech a ploskách - za mě super
Když se neplazí, jen pérují, točí se dokola a pak začnou lézt, tak je to ideální vývoj. Dcera začala pérovat v 8. měsících a v 9. lezla.
Dcera pérovala taky zapřená asi měsíc a jakmile posílila břišní svaly, tak už pak i volně.
Ona tedy začala v 6m, ale dle mého nic nenormálního, ještě nemá jen dost posílené svaly. Doporučuji cviky na posílení středu těla miminka. U první dcery nám to pomohlo, ale ona nelezla do 11m.
@Markéta188 mě třeba starší která byla na ten pohyb trochu kenivejsi začala až v 10m…pak se ale během týdne rozlezla…mladší který byl čipernejsi začal v 6m první pokusy ale zas mu to trvalo trochu déle než se rozlezl..myslím kolem 8m ale to už zase pak rovnou začal stoupat u nábytku
oboje bylo vývojově v normě
Ahoj maminky, ráda bych se zeptala. Synovi je 8 měsíců. Neleze, neplazí se, pouze se točí jako hodiny. Začal mi pérovat na kolenech, ale jen když mu jakoby udělám záterasu u nožiček, a on se může zapřít
Na posteli občas péruje taky. Dcera ta pérovala i na plovoučce, šlo jí to.. dělali to i vaše mimča? Mám mu pořídit takový ty protiskluzový návleky?