Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@nostress já mám dvě feny v paneláku a taky občas štěkají, když nejsem doma…pro mě jsou holky mazlíčci a velmi důležité..ne víc jak dítě ale ne málo. Já teda kolem sebe vidím většinu jako pes- člen rodiny. Takze pokud si ho pořídím..tak s tím že dožije semnou.
Moje dobrá kamarádka má třeba střídavou péči u psa.
@Anonymní píše:
Zakladatelka- je to Kokršpaněl.Dneska se v práci nekončí koncem pracovní doby pokud pracujete v administrativě. Na vlak musím po práci čekat. Ne vždy se konci s návaznosti na vlak. Nebudu psa nechávat tolik hodin doma samotnyho v malým bytě bez pohybu.
Tak ho dej pryč. Jinak je to výmluva..vše se dá uspusobit když se chce…ráno dlouhou procházkou ( naučit psa na umělé WC přes den) a zase dlouhá procházka večer. Navic nemakaš 7 dní v týdnu 12h..ale je to o tobě..nikoliv o práci.
@Malike píše:
@nostress živý tvor který je i inteligentní aby se fixoval k majiteli se opravdu nepořizuje aby ho do budoucna dával pryč.
Naštěstí je pes pro většinu lidí člen rodiny a tak to má být.
Boze to je teorie, clovek neplanuke a nechce milion veci, ktere ale nastanou, pro me je dulezitejsi moje prace spojena s obzivou nez pes..a clovek ixkrat muze menit praci takze ba zvire nema cas kvuli tomu opravdu o praci prijit nemusi.
@Anonymní píše:
Ale já jsem od šesti do devíti v práci. Za prací denně celkem 3, 5 hodiny dojizdim. Já po mamce nechci, aby si ji nechala. Sama to chce…
No, kritiky sis tu vyslechla dost, přidávat už moc nemá cenu. Faktem ale je, že fakt nechápu kdes nechala hlavu když sis pejska pořizovala. Pokud se ti situace změnila, tak se holt přizpůsob. Jednou máš zvíře, tak za něj máš zodpovědnost. Pokud najednou dojíždíš 3,5 hodiny, tak se buď domluv třeba s mamkou nebo s někým na hlídání v průběhu dne, změň práci nebo to zkus vyřešit nějak jinak. Pes za to fakt nemůže, že jste se rozešli
nicméně osobně si nemyslím, že by největší problém byl v čase. Sama hned na začátku píšeš, že tě nebaví po něm uklízet (???), tudíž by to chtělo se přestat vymlouvat a začít s tím něco dělat. Jednou sis psa pořídila, tak se starej.
@lilith1 píše:
Boze to je teorie, clovek neplanuke a nechce milion veci, ktere ale nastanou, pro me je dulezitejsi moje prace spojena s obzivou nez pes..a clovek ixkrat muze menit praci takze ba zvire nema cas kvuli tomu opravdu o praci prijit nemusi.
Okey, v tom případě si to zvíře ale nepořizuj
buď tu zodpovědnost přijímáš nebo ne. Postarat se, když je všechno sluníčkové umí každej blb.
@nostress problém zakladatelky je ale v tom, že ona se o něj především starat nechce. Nedostatek času se často dá vyřešit, ale to by nesměla fňukat, že jí nebaví po něm uklízet. S kultem to nemá nic společného. Když na zvíře nemám čas, nepořizuju si ho, tečka. Jenže tohle se děje s čímkoliv, jen u psů je to víc „vidět“. Ale víš kolik je lidí, co si domů přitáhnou hlodavce nebo želvu, hodí do terárka a pak na to zvíře zvysoka kašlou, protože „je to nebaví“? To je prostě hnus
nechci se starat? Nemám čas? Nejsem ochotna se přizpůsobovat? Tak si to zvíře nepořizuju. Pořídila jsem si ho? Tak příjmu zodpovědnost. Nic tak složitého a fanatického na tom není. Zvíře je svobodný živý tvor, primárně patří do přírody. Když už ho chci nacpat domů, tak se musím starat. Věř mi, že moc dobře rozumím tomu, že někdo nemá rád zvířata, nechce se starat, nepřipadá jim to důležité atd. … ale pak si to zvíře do prčic nepořizuju a problém vyřešen.
@Nimie píše:
@nostress problém zakladatelky je ale v tom, že ona se o něj především starat nechce. Nedostatek času se často dá vyřešit, ale to by nesměla fňukat, že jí nebaví po něm uklízet. S kultem to nemá nic společného. Když na zvíře nemám čas, nepořizuju si ho, tečka. Jenže tohle se děje s čímkoliv, jen u psů je to víc „vidět“. Ale víš kolik je lidí, co si domů přitáhnou hlodavce nebo želvu, hodí do terárka a pak na to zvíře zvysoka kašlou, protože „je to nebaví“? To je prostě hnusnechci se starat? Nemám čas? Nejsem ochotna se přizpůsobovat? Tak si to zvíře nepořizuju. Pořídila jsem si ho? Tak příjmu zodpovědnost. Nic tak složitého a fanatického na tom není. Zvíře je svobodný živý tvor, primárně patří do přírody. Když už ho chci nacpat domů, tak se musím starat. Věř mi, že moc dobře rozumím tomu, že někdo nemá rád zvířata, nechce se starat, nepřipadá jim to důležité atd. … ale pak si to zvíře do prčic nepořizuju a problém vyřešen.
Však ano. S tím plně souhlasím.Tady jde spíše o to, že zakladatelka si pejska pořizovala za jiné situace, kdy si zřejmě myslela, že to s partnerem bude klapat, a budou se o něj starat spolu.Taky měla zaměstnání v místě bydliště.Evidentně to všechno podcenila.Nakonec zůstala na psa sama, a ještě zjistila, že jí nebaví po něm uklízet. To se bohužel taky stává často, jinak by nebyly útulky plné zvířat.Teď jde hlavně o to, aby tuto situaci vyřešila co nejlépe jak pro ni, tak pro toho pejska.
Normálně mu najdi někoho kdo na něj bude mít čas a náladu. Bude to lepší pro oba. Problém nepřehazuj na mámu, jsi dospělá, tak ho řeš sama. Nemá smysl se dalších x let trápit a neustále řešit psa, kterého ani nechceš. Každý občas udělá chybu, kromě samozřejmě dam zde na emiminu.
@Nimie píše:
Okey, v tom případě si to zvíře ale nepořizujbuď tu zodpovědnost přijímáš nebo ne. Postarat se, když je všechno sluníčkové umí každej blb.
Tak ono si dost lidi porizuje psa ovlivneny emocnimi masirkami z utulku..adoptujte Rafika, place tu, jinak asi neprezije atd..jo nekdo se slituje, peci o dost casto problem.psa neda, treba ze pes nevydrzi doma sam kdyz pracuji, lide bo chteji vratit a najednou se vyroji odsudky..a lide jsou najednou za bestie v comentech ze si dovoli psa vratit.
@Malike píše:
@nostress živý tvor který je i inteligentní aby se fixoval k majiteli se opravdu nepořizuje aby ho do budoucna dával pryč.
Naštěstí je pes pro většinu lidí člen rodiny a tak to má být.
@Nimie píše:
Okey, v tom případě si to zvíře ale nepořizujbuď tu zodpovědnost přijímáš nebo ne. Postarat se, když je všechno sluníčkové umí každej blb.
@nostress píše:
Však ano. S tím plně souhlasím.Tady jde spíše o to, že zakladatelka si pejska pořizovala za jiné situace, kdy si zřejmě myslela, že to s partnerem bude klapat, a budou se o něj starat spolu.Taky měla zaměstnání v místě bydliště.Evidentně to všechno podcenila.Nakonec zůstala na psa sama, a ještě zjistila, že jí nebaví po něm uklízet. To se bohužel taky stává často, jinak by nebyly útulky plné zvířat.Teď jde hlavně o to, aby tuto situaci vyřešila co nejlépe jak pro ni, tak pro toho pejska.
A když si pořídí dítě, rozjede se s jeho otcem a zjistí, že jí nebaví se o něj starat, tak ho šoupne do děcáku ![]()
Zakladatelka- je to Kokršpaněl.Dneska se v práci nekončí koncem pracovní doby pokud pracujete v administrativě. Na vlak musím po práci čekat. Ne vždy se konci s návaznosti na vlak. Nebudu psa nechávat tolik hodin doma samotnyho v malým bytě bez pohybu.